Monica Coronado & Manito

Concierto Navideño –   Spaans Kerstconcert

Zangeres Mónica Coronado (Barcelona) en gipsyflamenco gitarist Manito komen in de decembermaand met een Kerstvoorstelling op de planken, genaamd concierto navideño. Dit is een verfijnd concertprogramma van Spaanse kerstliederen uitgevoerd in een flamenco arrangement en nummers die passen in deze tijd van het jaar.


Datum: zondagmiddag 17 december 2023

Aanvang: 15.00 uur

Entree: € 20,00 incl. drankje in de pauze

Druk hier om uw kaarten te reserveren


Monica Coronado krijgt met haar charisma de mensen snel op het puntje van de stoel. Zij neemt de luisteraar mee naar een wereld vol passie, weemoed en hartstocht. Ze is geboren en opgegroeid in Barcelona. Haar ouders komen van origine uit Castilla de la Mancha.  In de auto van haar vader hoorde ze vaak flamenco muziek. Op haar 25ste levensjaar is ze met haar gitaar op muzikale wereldreis gegaan. In deze periode heeft ze aan verschillende muziekstijlen geproefd.  Via Cuba, Amerika en India is ze uiteindelijk in Nederland beland. In Arnhem studeerde ze aan het conservatorium lichte muziek.

Manito is op zeer vroege leeftijd begonnen met gitaarspelen. Hij ontwikkelde zijn eigen stijl op de flamencogitaar. Zijn spel is intuïtief en rijk aan diverse invloeden. Met zijn vurige en verhalende improvisaties houdt Manito tijdens de concerten een dialoog met Monica. Het bitterzoete karakter in zijn muziek is de weerklank van het leven; trieste- en vreugdevolle momenten zoeken een uitweg via zijn gitaar.  Zijn naam is een directe verwijzing naar de Franse gitaarlegende ‘Manitas de Plata’

Meer info  www.monicacoronado.com

 

Deel dit bericht, kies een platform!