Zij van het Noorden

Het nieuwe theaterconcert van Marlous Lazal en haar kwartet is gebaseerd op haar recente album en het boek Zij van het Noorden dat najaar 2022 verscheen.


Datum: Zondagmiddag 2 april 2023

Aanvang: 15.00 uur

Entree: € 20,00, incl. drankje in de pauze

Druk hier om uw kaarten te reserveren 


Marlous Lazal woonde en werkte in Spanje en Zuid-Amerika, maakte twee Spaanstalige albums met Argentijnse tangomuziek en zong op podia van het Concertgebouw tot aan de Mercado de la Abundancia in Montevideo.

Over een recent concert in de Bullekerk in Zaandam schreef muziekjournalist Ton Maas:
‘Met aansprekende anecdotes en op maat gesneden toelichtingen reeg Lazal in twee sets uiteenlopende stijlen en tradities aan elkaar. Van de Argentijnse tango – vaak door haarzelf is samenwerking met Rob Chrispijn van Nederlandse teksten voorzien – naar Slauerhoff en Spaanse flamenco, plus een bijzondere ode aan de door haar zo geliefde Leonard Cohen. De uitgekiende arrangementen en het voortreffelijke spel van Leon Mennen op gitaar, Matias Pedrana op bandoneon, Enrique Firpi op percussie en Emma Breedveld op viool zorgde voor extra luisterplezier.’ (NB in seizoen 22/23 speelt Sophie de Rijk viool)

In Zij van het Noorden bezingt Lazal herinneringen aan haar flamencojaren in Andalucia en haar reizen naar Argentinïe maar ook aan het Scheveningen van haar grootouders. Lazal is een humoristisch en meeslepend verteller, een gevoelig lied over haar moeder met Alzheimer gaat naadloos over in een geestig verhaal over een liederlijke Latin lover.

Een enthousiaste bezoeker schreef: Wonderschoon concert! Prachtige teksten, intense voordracht en wat een topmusici!

 

Marlous Lazal is een bijzondere stem in de wereld van het Nederlandstalige lied. Met Schrale Jaren zingt zij een tijdloos lied van verlies en wederopstanding, zoals je het in het Nederlands niet snel zult horen.’

Alex Roeka over het lied De schrale jaren

Half oktober verschijnt het boek met album Zij van het Noorden waarover auteur Geert Kimpen (o.m. De Kabbalist) schreef:  Geboren in het verkeerde land? Of toch niet? Marlous verwarmt het koude Noorden met haar warme tangohart.

Spotify: Marlous Lazal     Website: www.marlouslazal.nl www.facebook.com/marloustango 

 

Deel dit bericht, kies een platform!

Onze activiteiten