Grupo del Sur

Grupo del Sur  vertolkt als geen ander Piazzolla’s muziek.

 

 


Datum: Zondag 2 oktober 2022

Tijd: 15.00 uur

Prijs: € 20.00 incl. drankje

Druk hier om uw kaarten te reserveren


Desde Adentro, van binnenuit. Zo is de muziek van Astor Piazzolla, zo speelt Grupo del Sur. Uit het hart, naar het hart.

Piazzolla transformeerde de tango van dansmuziek naar  luistermuziek. Hij behield passie, hartstocht en melancholie maar verrijkte de muziek met elementen uit de klassieke muziek en jazz. Zijn muzikale nalatenschap is enorm en inspireerde wereldwijd vele componisten, musici en luisteraars.

In de originele kwintetbezetting die Piazzolla zo beroemd maakte, vertolkt Grupo del Sur als geen ander Piazzolla’s muziek, met als doel van elk concert een onvergetelijke belevenis te maken.

Naast werken van Piazzolla speelt de groep ook werken van componisten die een link hebben met de muziek van Piazzolla. Zoals Piazzolla’s inspiratiebronnen (klassieke componisten als Bach, Ravel, Stravinsky), mede musici uit Piazzolla’s kwintet of andere tangogrootheden als Carlos Gardel.

De Grupo del Sur, “Groep van het Zuiden”, geeft sinds 2007 concerten en speelde op vele kamermuziekpodia en festivals. De laatste cd  ‘INSPIRACIÓN’ werd live opgenomen in het Concertgebouw in Amsterdam. De groep is regelmatig te zien op Brava TV en te beluisteren op Radio 4.

Lees meer over Piazzolla op de volgende website: www.grupodelsur.nl 

 

Deel dit bericht, kies een platform!

Onze activiteiten