De poppenspeler van Warschau

muzikaal verteltheater door Trio Wilde Eend

Valt er ooit iets te leren van een oorlog? En hoe blijf je overeind als je er middenin zit? Trio Wilde Eend speelt het verhaal van de joodse tiener Mika Hernsteyn die tijdens de Tweede Wereldoorlog in het getto van Warschau probeert te overleven.


Datum: Zondagmiddag 7 april 2024

Aanvang: 15.00 uur

Entree: € 20,00

Druk hier om uw kaarten te reserveren


In alle ellende weet Mika het verschil te maken. Want met zijn poppenspel brengt hij mensen wat vrolijkheid én bied hij hoop. Levens van vriend en vijand in het getto verweven zich, door hun beider ogen bezien we de oorlog en de nasleep ervan.

Dit grotendeels waargebeurde verhaal krijgt nog meer kleur door ontroerende Oost Europese klezmermuziek en sfeervolle improvisaties.

Trio Wilde Eend bestaat uit: Gottfrid van Eck, vertelling en klarinet; Juul Beerda, accordeon en Jiska ter Bals, viool.

Filmtrailer: https://youtu.be/aPEuYzWOppY

Enkele publiekreacties:

“Wat hebben mijn zus en ik in Soest genoten van de Poppenspeler van Warschau! De verteller en de prachtige muziek waren zo mooi op elkaar ingespeeld en verbonden! Op het laatst druppelden de tranen over mijn wangen.” (Naomi Stern) 

“Mijn dochter en ik waren bij uw voorstelling van de Poppenspeler in Koog aan de Zaan. We vonden het zeer indrukwekkend en heel aangrijpend.” (Hillie van Netten 

“In Vlaardingen heb ik met ontroering en grote bewondering gezien hoe jullie zo prachtig het verhaal de Poppenspeler van Warschau hebben gebracht. Met de enorme gelaagdheid en prachtige muziek hebben jullie mijn hart geraakt.”  (Rosalie van der Lugt)

Deel dit bericht, kies een platform!