webhollandsglorie


Hans Visser & Irena Pilippova, over de Meesters van de Lage Landen


Hollands Glorie

vr 2 feb

aanvang: 20 uur, entree € 12,50, reserveren nodig
button 2


Hans Visser, bekend van Flairck (1976-1983), en Irena Filippova brengen een schilderachtige voorstelling over de Meesters van de Lage Landen.

We duiken in het leven van Rubens, Rembrandt en Van Gogh, maar gaan ook langs bij Mesdag en Jan Steen.

Hollands Glorie is een multimedia voorstelling over het werk en het leven van de oude Hollandse en Vlaamse Meesters.
Hans Visser en Irena Filippova duiken in de geschiedenis van de Lage Landen tijdens de Gouden Eeuw en gaan op zoek naar de verhalen achter de beroemde schilderijen.  
Een reis in beelden en tijd langs de schatten van de Hollandse en Vlaamse schilderkunst met muziek en teksten gespeeld van Flairck-gitarist Hans Visser en accordeongigant Irena Filippova.
Een avond met grootse projectie van de mooiste schilderijen en schitterende muziek.over Hans Visser

Hans Visser was in 1976, nog tijdens zijn gitaarstudie aan het Utrechts Conservatorium, betrokken bij de oprichting van de groep Flairck, waarin hij als gitarist en bassist zeven jaar speelde.
In 1983 verliet hij Flairck en speelde hij een aantal jaren in de begeleidingsgroep van de Franse zanger Georges Moustaki.
In 1986 studeerde hij een jaar compositie aan het Utrechts conservatorium en debuteerde als componist met een klassiek gitaarconcert voor gitaar en orkest, dat door het Frysk Orkest werd opgenomen.
Van 1990 tot 2000 maakte zijn gezelschap Hans Visser & Friends tien theaterproducties en 750 concerten en 9 cd's.
Sinds 2005 vormt hij een duo met de Russische accordeoniste-zangeres Irena Filippova.
Ook maakt hij audiovisuele producties, waarbij muziek en theater aangevuld worden met beeldmateriaal.
In 2001 won hij hiermee de Gouden giraffe voor het World Press Photo-concert.
Hij werkte samen met onder meer Herman van Veen, Georges Moustaki, Liesbeth List, Peter Faber, Raymond van het Groenewoud, en anderen.
Met Flairck won hij diverse prijzen, waaronder de ‘Zilveren Harp’(1979) en Edisons.
‘Cijfers’: 30 cd’s, 2000 concerten in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk,  Griekenland, Indonesië, Engeland en USA.over Irena Filippova

Geboren en opgegroeid in Rusland.
Irena studeerde Cum Laude af op Accordeon en Orkestdirectie aan het Conservatorium van Rostov aan de Don en in 2000 Cum Laude tweede fase Accordeon moderne muziek aan het conservatorium in Den Haag.
Theaterproducties waaraan zij meewerkte zijn (2001) With love from Russia, (2005) Hier komen de Russen, (2008) Reis door Rusland, (2010) Russin zoekt man, (2013-15) Multimedia voorstelling Hermitage Concert en Doctor Zhivago.

Zie ook: https://www.youtube.com/watch?v=Rw78KHAni9o