Onze nieuwsbrief  

Wilt u op de hoogte blijven van ons programma? Meld u nu aan.
 

captcha 

   
webborriasvrouwFamilietheater, door verhalenverteller Eric Borrias

‘De vrouw en het jongetje’ 

zo 
22 oktAanvang 15 uur, entree € 7,50 - kinderen tot 12 jaar en begeleidende oma’s en opa’s € 5. Reserveren nodig. Dat kan via deze website.
button 2


Een voorstelling van Eric Borrias, voor kinderen vanaf 4 jaar en alle grote mensen met een hart voor kinderen.
Naar het boek van Geert de Kockere, in een decor van Atty Kingma.

Iedereen is wel eens bang. 
Maar altijd bang, loopt nooit goed af. 
Dit verhaal loopt wel goed af.

Het jongetje woont nog maar net in de stad. Vreemde straten, vreemde mensen.
En daar op het balkon staat de vrouw, de grote vrouw, de reuzenvrouw.
‘Ze eet vast kinderen!’, denkt het jongetje.
Iedere dag komt hij langs haar huis; bang, maar ook nieuwsgierig.
Stap voor stap overwint het jongetje zijn angst.
En de vrouw?
Die eet geen kinderen; ze maakt kaartenhuisjes, ruikt naar snoep. En soms voelt ze zich wat alleen. Tot ze op een dag een jongetje ziet lopen. Aan de overkant van de straat.

Een voorstelling over bang zijn voor iets dat je niet kent.
Over ontdekken dat je niet bang hoeft te zijn, als je de ander écht leert kennen. 
Daarmee sluit de voorstelling aan bij actuele thema’s.

Eric Borrias is al jarenlang vaste verteller in het Stroomhuis en daar is alle reden voor. 
Koning van Katoren, Schateiland, De 100 jarige man die uit het raam klom; een paar van de voorstellingen die in het Stroomhuis te zien waren. En nu dus De vrouw en het jongetje.

Zijn zoon Bram Borrias speelt deze middag de muziek die hij speciaal voor de voorstelling componeerde.

Op Eric’s website www.verhalenverteller.nl is een filmpje van de voorstelling te zien.

PS tegelijkertijd is er voor de zelfde doelgroep: kinderen en (groot)ouders een expositie met kleurrijk werk van Merit Koops

Dus komen!
   

Nieuws

Programma van de pers

Het najaarsprogramma van cultureel centrum Stroomhuis is gereed. Ons nieuwe programmaboekje rolt op ma 28 aug van de pers. Snel daarna is het op veel plaatsen gratis verkrijgbaar. Ook in onze horeca: UIT-spanning het Stroomhuis.
Ook is het allemaal al hiernaast te lezen op onze website. Voor specifieke thema's: klik op 'knoppen' als: 'exposities', 'muziek', 'filmhuis', etc. Voor reserveringen: klik op knop 'Reserveren'. 
Kijk maar, en kom bezoeken wat u leuk lijkt!


weblogoWerelseklanken

'Wereldse Klanken'

Stroomhuis Neerijnen start in september een twééde maandelijkse concertserie op de zondagmiddag: 'Wereldse Klanken', steeds op de eerste zondag van de maand. Deze concerten staan in het teken van authentieke muziek uit landen uit de gehele wereld. Voorbeelden zijn fado, klezmer en zigeunermuziek. Tijdens de eerste acht concerten zal muziek ten gehore worden gebracht uit landen in Europa, daarna ook van elders.
Dit alles dus naast de succesvolle serie 'Rivierenland Klassiek'. Daarmee gaat Stroomhuis zeker verder, te weten op steeds de dérde zondagmiddag van de maand.


webfilmchina2
Cinema
China

Het Filmhuis van Stroomhuis brengt dit najaar (november) een bijzondere vierdelige filmcyclus over 'Cinema China'. Het gaat zeker om de opmerkelijke 'vijfde generatie' Chinese regisseurs, die het Mao-verleden verwerken en zoeken naar nieuwe openingen. Ook regisseurs uit het inmiddels ingelijfde Hongkong, en uit Taiwan, de 'afvallige' provincie, krijgen aandacht. Ondanks die politieke verschillen voelen de filmmakers in de drie gebieden een sterke culturele band en erfenis. Marc Westermann, filmexpert Stroomhuis, is onze gids in deze indrukwekkende Chinese filmontwikkeling. De eerste filmavond China is met een authentiek Chinees etentje.


Weer bereikbaar !

Stroomhuis Neerijnen is weer goed bereikbaar. Want de Steenweg - tussen Geldermalsen/Tricht en Waardenburg - is weer voor alle verkeer vrijgegeven. De aanleg van een fietspad langs die route heeft meer dan een halfjaar geduurd, en vergde voor velen steeds een enorme omweg. Mooi dat dat fietspad er nu ligt. En ook heel fijn dat Stroomhuis en Uitspanning het Stroomhuis nu weer goed te bereiken zijn!


webzwerfbieb3

'Zwerfbieb Stroomhuis'

Stroomhuis Neerijnen heeft in horecagelegenheid 'UIT-spanning het Stroomhuis' een heel bijzondere bibliotheek geopend. Namelijk een boekenkast vol boeken, en ook dvd's en cd's, die je gratis mag meenemen en lenen als je dat leuk lijkt.
Tegelijk mag je er ook boeken, films en muziek in terug zetten die je zelf mooi vond en waarvan je anderen wilt laten meegenieten.
'Delen' heet dat. We geven dit initiatief, samen met Bibliotheek Rivierenland, de naam 'Zwerfbieb Stroomhuis'. Info bij Wim Schoutendorp: 06-13473992


Stroomhuis zoekt 
technici (m/v)

Door de almaar groeiende belangstelling voor de activiteiten van cultureel centrum Stroomhuis Neerijnen is er behoefte aan uitbreiding van onze werkgroep technische ondersteuning. Heb jij (m/v) kennis van theatertechniek als licht, geluid en projectie, en wil je dat met ons delen, of wil je dit graag leren: geef je op en sluit je dan aan bij de groep vrijwilligers van Stroomhuis Neerijnen. Belangstellenden voor wie dit een uitdaging is, kunnen zich melden via ons mailadres: 

Leuk als je je aangesproken voelt!

   
© Design by Pino&Partner