Variks Verteltheater speelt de voorstelling :

Pinokkio in 11 verhalen!


Datum: Zondag 18 december 2022

Tijd: Deze voorstelling is vervroegd naar 14.30 uur, de voorstelling duurt 90 minuten incl. een kwartier pauze.

Entree: € 12,50 incl. drankje

Druk hier om uw kaarten te bestellen


Pinokkio! wie noemt zijn kind nou Pinokkio?

Als er een moeder was geweest had dat kind nooit Pinokkio geheten.

Veel mensen hebben wel van Pinokkio gehoord, maar wat als je hem ook echt ontmoet. In deze vertelvoorstelling komen 11 verschillende personages aan het woord die allemaal in meer of mindere mate met Pinokkio te maken hebben gehad. En daarbij hebben ze ieder een eigen kijk op de situatie en de wereld om hen heen.

Het verhaal, voor volwassenen, zet Pinokkio in de huidige tijd.  Natuurlijk ontbreken Japie Krekel en Gepetto niet. De overige personages hadden in het oorspronkelijke verhaal wel een plek kunnen hebben, maar schrijver Collodi koos een ander perspectief.

De 11 personages worden gespeeld door Roos Fokkema en Roeland Grip.

Voor meer informatie bel of mail

variksverteltheater@gmail.com 

Roeland: 06-42082498 of Roos: 06-18349057

Informatie over de spelers:

Roeland Grip is in de jaren 80 begonnen met het schrijven en spelen van straat- en kindertheater. Met een vaste groep spelers maakte hij kleine en grotere voorstellingen. Met deze groep heeft hij ook een cabaret programma gemaakt. Naast dit theatergezelschap heeft hij bij Theatergroep Mezik in Rotterdam en Achter het Katoenen Gordijn in Almelo gespeeld. Na een periode van weinig theater maken is hij bij een Goed Xcuus in Zeist aan de slag gegaan met theatersport. Daarvoor heeft hij eerst 3 jaar trainingen gevolgd op dit vlak. Ook heeft hij diverse avonturentochten geschreven die hij met zijn alter ego Karel van de Wereld, onder de naam De Luchtkastelenbouwer, met kinderen speelt. Daarnaast heeft hij een aantal jaren gewerkt als Schoenpoetser via de Poetsacademie.  De schoenen werden echt gepoetst en er werden adviezen over het leven gegeven.

Sinds 2016 is hij regisseur bij toneelvereniging De Gulle Lach in Varik.

Roeland werkt als coach, trainer en trainingsacteur en geeft trainingen door middel van technieken uit het improvisatietheater.

Roos Fokkema is docente kunstgeschiedenis. Zij geeft regelmatig lezingen, leidt gespreksbijeenkomsten over beeldende kunst en begeleidt culturele reizen. Het verhalen vertellen leerde zij vooral door haar werk als reisleidster van culturele reizen naar Ierland en Schotland. Wanneer regen en mist het uitzicht ernstig belemmerden en de sfeer nadelig dreigden te beïnvloeden, vertelde zij verhalen in de bus. Dit sloeg zo aan dat de reizigers ook bij mooi weer om een verhaal vroegen. Als vertelster bij de groep Wind, Water en Whisk(e)y (www.3maalw.nl) vertelt zij Ierse en Schotse verhalen, waarbij haar vele reizen naar deze streken een voortdurende bron van inspiratie zijn. Daarnaast werkt zij samen met harpiste Heleen Bartels met o.a. een programma rond kerstverhalen voor jong en oud.  Sinds 2016 is zij spelend lid van toneelvereniging De Gulle Lach in Varik

Deel dit bericht, kies een platform!

Onze activiteiten