webrienvanderloef2019
Expositie van vier kunstenaars uit het Rivierenland en van ‘ver daarbuiten’: Thé Aarts, Dick Grendel, Mandy Jones en Rien van der Loeff

Zomers Rivierenland

dinsdag 23 juli t/m donderdag 15 augustus

dagelijks open, van 11 tot 17 uur, m.u.v. de maandagen, toegang vrij

 


Over de vier beeldend kunstenaars:


Rien van der Loeff


Inspiratie vind ik in mijn directe omgeving: de natuur, mensen en dieren.
Water, luchten en kleuren van de uiterwaarden; vormen, contrasten en sfeer van bomen en planten; emotie en gedrag van mens en dier.
Sfeer, licht en fantasie probeer ik in mijn grotendeels realistische werk te verbeelden.
Het proces van iets nieuws uit het niets te creëren is voor mij spannend en ontspannend tegelijk.

Tijdens deze expositie laat ik vooral pentekeningen zien. 
Bij het tekenen stort ik mij in het onderwerp om met lijnen, stippen, arceringen en open ruimtes iets nieuws te scheppen.
Het tekenen heb ik de afgelopen jaren voor mezelf weer nieuw leven ingeblazen.
Het voelt als teruggaan naar de ‘roots’, want tekenen deed ik als kind al heel veel.webmandyjonesMandy Jones
 


Geboren in The West Midlands in Engeland, woont sinds 1987 in Utrecht, en sinds 2013 in Buurmalsen.

Het maken van ‘visual art’ is mijn passie. Het zit diep in mijn roots en ik heb gewerkt als grafisch ontwerpster, en doorgegaan met studeren bachelor Vaktherapeut Beeldend UHogeschool Utrecht) en sinds 2015 een eigen praktijk en atelier aan huis.  Ik heb veel met kinderen en jonge mensen gewerkt als kunstdocent 


Vanuit de diversiteit van mijn werkachtergrond ben ik als kunstenares ook vrij divers in het gebruik van materialen en technieken. De samenhang zit in mijn gebruik van kleur- en vorm, de inhoud en verhalen die achter de beelden zitten, drukprenten (linosnedes met de hand gedrukt), met acrylverf beschilderde klokken, (spek)steen beelden en enkele ‘finger-painted’  olie schilderijen aan bod. De vormgeving in mijn werk is vaak een weerspiegeling van mijn (innerlijk) beleving van dat wat op mijn pad komt. Soms is dit letterlijk de bomen en struiken, de kleuren van het natuur en de schaduwen op het water in de sloot of plassen als ik wandel met de hond. Soms is het een innerlijke emotie, een reactie op een gebeurtenis of verlangen.  Met een voorkeur voor organische vormen en levendige kleuren, ik ga op zoek naar spanningsvelden en tegenstellingen en geef ik mij over aan het scheppend proces.


 
webdickgrendelDick Grendel

 
Tekenen heeft altijd mijn interesse gehad. Daarom wilde ik na de periode voortgezet onderwijs naar de kunstacademie. Uiteindelijk heb ik gekozen voor een loopbaan in het onderwijs.  Ik heb bijna 41 jaar in het basisonderwijs gewerkt.  Nu gepensioneerd. Mijn interesse voor tekenen en schilderen is altijd gebleven. Door de jaren heen  heb ik een eigen stijl ontwikkeld. Mijn liefde voor de natuur komt in veel van mijn aquarellen tot uiting. Ik schilder bij voorkeur verstilde landschappen. Naast aquarellen maak ik ook pentekeningen. Meestal van markante en/of historische gebouwen of boerderijen in de directe omgeving.webTHEAARTSThé Aarts

Na een loopbaan als opleidingskundig designer en manager ben ik me gaan toeleggen op een oude liefde: werken met (edel)metaal. Ik leerde het vak van twee edelsmeden met een jarenlange ervaring in het vakgebied en in het opleiden van mensen. In hun werkplaats onderwezen zij mij de traditionele technieken van het goud- en zilversmeden. Later verdiepte ik mijn vaardigheden in de beroepsopleiding van de Academie voor Edelsmeden Van Helden. Deze opleiding werd afgerond met een serie meesterstukken.

Mijn sieraden verkoop ik onder de naam Zaruw.

Zaruw is een oud-Nederlands woord dat verwijst naar ‘vaardigheid’ en ‘kunstigheid’. 

Het basismetaal van mijn sieraden is 1e gehalte zilver. In mijn ontwerpen combineer ik zilver vaak met materialen zoals  kunsthars (resin), acrylglas en plastics.  Maar ook hout (ebbenhout, palmhout) en leer gebruik ik wel. Ik hou van diffuse, meerduidige vormen die ruimte laten voor fantasie en verbeelding. Van een fraaie abstracte vorm kan ik genieten. Maar vaak wordt een werkstuk boeiender als er iets ongewoons of onverwachts mee is gedaan. Het ontwerp start met een idee. Meestal maak ik  een schetsontwerp om technieken en werkvolgorde te kunnen overdenken. Maar tijdens het maakproces wijk ik  daar vaak ook weer vanaf. 

Experimenteren, onderzoeken van vormen en materialen is een belangrijke drijfveer als ik aan het werk ben.