expositie aug 20 2Oogst van het Rivierenland
Marleen Koller: Schilderijen
Mérie Rijnberk: 3D-Objecten


Te zien van dinsdag 28 juli  t/m donderdag 27 augustus

Marleen Koller-Smit:
Nadat zij werkzaam is geweest als ambulant begeleidster in het kader van Passend Onderwijs heeft Marleen zich volledig toegelegd op schilderen in haar atelier in Haaften en het runnen van haar Bed en Breakfast in Schoorl. Haar werken (www.marleenkoller.nl) exposeert zij zowel in de omgeving van Haaften als ook in de omgeving van Schoorl. Haar eigen, abstract-figuratieve stijl, waarin ‘verbondenheid’ het thema vormt, is terug te vinden in haar schilderijen waarin vrouwen de hoofdrol spelen en in haar meer abstract werk waarin veelal huizen en landschappen centraal staan.

Mérie Rijnberk:
Mérie Rijnberk maakt kunst en design van natuurlijke materialen. Haar kunstwerken zijn gemaakt van bijvoorbeeld hout, leisteen, bamboe, staal, brons of lood, soms in combinatie met gedroogde elementen uit de natuur als bladeren, zaaddozen en takken. Ook gebruikt zij vaak stoffen als wol, katoen en zijde. In haar werk laat zij zich veelal inspireren door natuur, landschap, stilte en ontmoetingen met mensen, maar soms ook door wereldproblemen en vraagstukken van oorlog en vrede. De kunstwerken van Mérie stemmen in de regel tot nadenken. Haar werk vertelt een verhaal, maar het is aan de toeschouwer om zelf tot de vertelling te komen.
De cirkel is een terugkerend element in haar werk. Zij heeft bijvoorbeeld cirkelvormige labyrinten gemaakt en op cirkels gebaseerde levensbloemen.
expositie aug 20 1Kunstwerken met thema’s als het verstrijken van de tijd, de voetafdruk van de mens en de weg naar het hart zijn in een groot aantal exposities te zien geweest, in galeries, bedrijfsgebouwen, kerken, winkels, openluchtmanifestaties enzovoort. Mérie werkt ook in opdracht van particulieren en bedrijven. Doorgaans besteedt zij veel tijd aan het vooroverleg met haar opdrachtgevers, aan de hand van foto’s van haar werk en schetsen van eerste ideeën.
In 2019 heeft zij met haar werk ook meegedaan aan Waard Art en dat smaakt naar meer, binnenkort een exclusief vervolg in het Stroomhuis Neerijnen. https://merierijnberk.exto.nl/