Onze nieuwsbrief  

Wilt u op de hoogte blijven van ons programma? Meld u nu aan.
 

captcha 

   

Stroomhuis Neerijnen is een cultureel centrum in het gelijknamige kasteeldorp in de Betuwe. Dit regionale 'Centrum voor kunst, cultuur en landschap van het Rivierenland' organiseert jaarlijks vele tientallen theatervoorstellingen, films, exposities, lezingen, natuurexcursies, workshops en andere evenementen.

Stroomhuis biedt ook een platform voor discussie over de genoemde onderwerpen. 

Het culturele centrum is gelegen op het Landgoed Neerijnen, eigendom van Het Geldersch Landschap. Het draait geheel op de bijdragen van vrijwilligers uit de regio. Ook hebben we de steun van een aantal sponsors.

Onder de verantwoordelijkheid van een onafhankelijk stichtingsbestuur is op deelonderwerpen een groot aantal werkgroepen actief.

Stroomhuis is als volgt te bereiken:
Van Pallandtweg 1, 4182 CA Neerijnen

postadres: Stichting Stroomhuis, p/a  Kloppenhofstraat 6, 4175 CK Haaften
per telefoon: 06-13473992 (secretariaat  = Wim Schoutendorp)

bankrekeningnr: NL08 RABO 0328 0630 29 tnv Stichting Stroomhuis Neerijnen
website: www.stroomhuisneerijnen.nl
E-mail:
twitter: www.twitter.com/stroomhuis
Facebook: www.facebook.com/stroomhuisneerijnen

NB: In gebouw Het Stroomhuis Neerijnen zijn twéé organisaties gevestigd.
Behalve de culturele Stichting Stroomhuis Neerijnen, is dat ook horeca-gelegenheid UIT-spanning het Stroomhuis. 

Voor alle informatie inzake
horeca-gelegenheid en terras UIT-spanning het Stroomhuis, Neerijnen:

adres:             Van Pallandtweg 1, 4182 CA, Neerijnen
website:          www.hetstroomhuis.nl
mailadres:      
telefoon:          06-29424149

  • Wat betreft de culturele stichting Stroomhuis:
    • Wilt u actuele informatie over de programmering, dan kunt u zich gratis abonneren op de maandelijkse digitale Nieuwsbrief. Dat kan door u aan te melden in de kolom hiernaast links!
    • Vindt u het leuk ons team als vrijwilliger te komen versterken, stuur dan een mail naar   of bel Stroomhuis-secretaris Wim Schoutendorp (06 13473992). 
    • Voor suggesties op het gebied van de culturele programmering, kunt u eveneens een mail sturen, en wel naar 

   

Nieuws

Programma van de pers

Het najaarsprogramma van cultureel centrum Stroomhuis is gereed. Ons nieuwe programmaboekje rolt op ma 28 aug van de pers. Snel daarna is het op veel plaatsen gratis verkrijgbaar. Ook in onze horeca: UIT-spanning het Stroomhuis.
Ook is het allemaal al hiernaast te lezen op onze website. Voor specifieke thema's: klik op 'knoppen' als: 'exposities', 'muziek', 'filmhuis', etc. Voor reserveringen: klik op knop 'Reserveren'. 
Kijk maar, en kom bezoeken wat u leuk lijkt!


weblogoWerelseklanken

'Wereldse Klanken'

Stroomhuis Neerijnen start in september een twééde maandelijkse concertserie op de zondagmiddag: 'Wereldse Klanken', steeds op de eerste zondag van de maand. Deze concerten staan in het teken van authentieke muziek uit landen uit de gehele wereld. Voorbeelden zijn fado, klezmer en zigeunermuziek. Tijdens de eerste acht concerten zal muziek ten gehore worden gebracht uit landen in Europa, daarna ook van elders.
Dit alles dus naast de succesvolle serie 'Rivierenland Klassiek'. Daarmee gaat Stroomhuis zeker verder, te weten op steeds de dérde zondagmiddag van de maand.


webfilmchina2
Cinema
China

Het Filmhuis van Stroomhuis brengt dit najaar (november) een bijzondere vierdelige filmcyclus over 'Cinema China'. Het gaat zeker om de opmerkelijke 'vijfde generatie' Chinese regisseurs, die het Mao-verleden verwerken en zoeken naar nieuwe openingen. Ook regisseurs uit het inmiddels ingelijfde Hongkong, en uit Taiwan, de 'afvallige' provincie, krijgen aandacht. Ondanks die politieke verschillen voelen de filmmakers in de drie gebieden een sterke culturele band en erfenis. Marc Westermann, filmexpert Stroomhuis, is onze gids in deze indrukwekkende Chinese filmontwikkeling. De eerste filmavond China is met een authentiek Chinees etentje.


Weer bereikbaar !

Stroomhuis Neerijnen is weer goed bereikbaar. Want de Steenweg - tussen Geldermalsen/Tricht en Waardenburg - is weer voor alle verkeer vrijgegeven. De aanleg van een fietspad langs die route heeft meer dan een halfjaar geduurd, en vergde voor velen steeds een enorme omweg. Mooi dat dat fietspad er nu ligt. En ook heel fijn dat Stroomhuis en Uitspanning het Stroomhuis nu weer goed te bereiken zijn!


webzwerfbieb3

'Zwerfbieb Stroomhuis'

Stroomhuis Neerijnen heeft in horecagelegenheid 'UIT-spanning het Stroomhuis' een heel bijzondere bibliotheek geopend. Namelijk een boekenkast vol boeken, en ook dvd's en cd's, die je gratis mag meenemen en lenen als je dat leuk lijkt.
Tegelijk mag je er ook boeken, films en muziek in terug zetten die je zelf mooi vond en waarvan je anderen wilt laten meegenieten.
'Delen' heet dat. We geven dit initiatief, samen met Bibliotheek Rivierenland, de naam 'Zwerfbieb Stroomhuis'. Info bij Wim Schoutendorp: 06-13473992


Stroomhuis zoekt 
technici (m/v)

Door de almaar groeiende belangstelling voor de activiteiten van cultureel centrum Stroomhuis Neerijnen is er behoefte aan uitbreiding van onze werkgroep technische ondersteuning. Heb jij (m/v) kennis van theatertechniek als licht, geluid en projectie, en wil je dat met ons delen, of wil je dit graag leren: geef je op en sluit je dan aan bij de groep vrijwilligers van Stroomhuis Neerijnen. Belangstellenden voor wie dit een uitdaging is, kunnen zich melden via ons mailadres: 

Leuk als je je aangesproken voelt!

   
© Design by Pino&Partner