Jan vd Plas en Stephan Harsano 16 febrConcert Rivierenland Klassiek Duo Multatuli
Jan van der Plas cello & Stephan Harsono piano

zondag 16 februari 2020
Wat zij spelen wordt nader bekend gemaakt

Presentator, Mark Zielhorst
In de prelude speelt Leo van der Bandt


aanvang: 15.00 uur

entree: € 15.-
incl. programmaboekje en drankje in de pauze.

In de prelude speelt een voor de vaste bezoekers van Rivierenland Klassiek geen onbekende, Leo van der Bandt. Leo is 13 jaar en volgt piano les bij Hanny de Winter. Vierde vorig jaar het 5 -jarig jubileum als pianist op de piano wandeling in Culemborg.
Als groot liefhebber van public piano's laat Leo geen kans onbenut op]de NS stations de reizigers te verblijden met zijn muziek. Hij hoopt dat er ooit nog eens een piano op het station van Geldermalsen komt te staan.
Leo heeft een brede muzikale interesse en speelt graag bekende klassiek stukken,
filmmuziek en populaire muziek in een pianobewerking. 
Hij speelt voor u:

F. Liszt, La Campanella
C. Debussy, Le petite négre
Een selectie uit het werk van Martha Mier 

Het programma van het Multatuli Duo, is als volgt,

1. N. Medtner, Gedichten van Tjoetsjev en Fet Op. 37, nr 1 Slapenloosheid
2. C. Franck, Sonate voor viool en piano in A groot nr.1 en 2

Pauze

3. G. Faure, Sicilienne
4. C .Debussy Romanze
5. C Franck Sonate voor viool en piano in A groot nr 3 en 4

Jan van der Plas, (1997) volgde sinds 2014 lessen aan de Sweelinck Academie voor jong talent van het conservatorium van Amsterdam bij Monique Bartels. In 2013 deed Jan mee aan het Prinses Christina Concours waarbij hij de aanmoedigingsprijs behaalde. Daarnaast nam hij deel aan het Herman Krebbers concours in Kampen de eerste prijs en publieksprijs.
Jan van der Plas studeert aan het conservatorium van Amsterdam bij Gideon den Herder.
ook is hij aanvoerder bij het Ricciotti Ensemble en is actief met het Mimosa strijkkwartet en het Jules Verne Trio. Jan bespeelt een cello gebouwd door Annelies Steinhauer uit 2000, beschikbaar gesteld door het Nationaal Muziek Instrumenten Fonds. 

Stephan Harsono (1996) werd geboren in Semarang, Indonesië. Zes jaar jong ontving hij zijn eerste pianoles, 0nder begeleiding van zijn moeder. Na twee jaar stopte hij met lessen en studeerde zelf door pianopartituren te bestuderen, en vervolgens op Indonesische muziekscholen die Stephan voor concerttournees naar Europa , Azië en Australië stuurden.
Na het behalen van het middelbare school-diploma, hij was toen 16 jaar, begon hij weer met pianolessen en zit nu in het vierde jaar aan het Conservatorium van Amsterdam.
Bij de regio-Finale van het Prinses Christina Concours won Stephan de eerste prijs en drong tot de Dag van de Gerenomeerden in Den Haag. In de Nationale Finale won Stephan de eerste prijs en de Publieksprijs.
Samen met zijn pianotrio richtte hij "Musician's Corner" op, een YouTube-kanaal om klassieke muziek toegankelijker te maken voor het publiek door vlog en video-media.
Als solist treed hij op met het Nederlands Kamerorkest/NedPho, Residentie Orkest Nederland, Amsterdam Con Brio, en Indonesische SMM Jeugdorkest. Hij geeft regelmatig concerten in Europa en Indonesië.