visser fillipovaRembrandt & De Gouden Eeuw
Hans Visser en Irena Filippova Multimediale muziekvoorstelling
vrijdag 7 februari 
aanvang: 20:00 uur
entree: € 15,- 
inclusief glas wijn of fris 

Rembrandt en de Gouden Eeuw, een multimediale muziekvoorstelling.

Hans Visser (bekend van Flairck) en Irena Filippova (bekend van multimediale voorstelingen als Dokter Zhivago) nemen het publiek mee naar de Gouden Eeuw en vertellen het levensverhaal van Rembrandt, begeleid door eigen muziek en met schitterende projecties van Rembrandts schilderijen.

Weinigen schoppen het zo ver dat alleen het noemen van hun voornaam voldoende is om te weten over wie we het hebben. Kunstschilder Rembrandt van Rijn (1606-1669) kreeg het voor elkaar. Over de hele wereld staat de naam ‘Rembrandt’ voor dé legende uit de Nederlandse kunstgeschiedenis. In 2019 is het 350 jaar geleden dat Rembrandt van Rijn overleed.
 
Rembrandt kende veel hoogte- en dieptepunten in zijn leven. Ondanks zijn succes lukte het hem niet om zijn financiën op orde te krijgen. Toen Rembrandt in 1669 overleed, had hij alleen een aantal schilderijen, een stoel, een bed, een tafel en een spiegel. Zijn artistieke nalatenschap was echter enorm. Niet alleen liet hij 500 schilderijen na, hij had ook meer dan veertig leerlingen opgeleid van wie een aantal zeer bekend werd, zoals Govert Flinck, Gerard Dou en Ferdinand Bol.
 
Hans Visser
Hans Visser studeerde af aan het Conservatorium in Utrecht. Hans was de musicus van Theatergroep Flairck, bekend uit de jaren 1979 – 1990.
Hans heeft verschillende grote artistieke, theater en muziekproducties op zijn naam. Hij produceerde andere grote namen als Georges Moustaki, Liesbeth List, Harry Sacksioni, Laurens van Rooyen, Hans Liberg, Raymond van het Groenewoud en Marco Bakker.
 
Irena Filippova
Irena is in Rusland geboren en studeerde in 1998 Cum Laude af aan het Conservatorium Rostov aan de Don, Accordeon en Orkestdirectie.In 2000 studeerde ze Cum Laude af aan het Conservatorium Den Haag, tweede fase Accordeon moderne muziek.
Irena heeft verschillende grote muziek-, theater- en multimedia producties op haar naam, zoals With Love from Russia, Multimediavoorstelling voor de Hermitage, Dokter Zhivago, Reis om de Wereld.
Vanaf februari 2019 tourt Irena met Hans Visser met hun nieuwe voorstelling “Hollands Glorie” door Nederland.

Voor Stroomhuis Neerijnen voeren zij hun multimediale muziekproductie “Rembrandt en de Gouden Eeuw op.
 
Rembrandt & De Gouden Eeuw
Hans Visser en Irena Filippova
Multimediale muziekvoorstelling

Vrijdag 7 februari
aanvang: 20:00 uur
entree: 15,00 euro inclusief glas wijn of fris
reserveren nodig