webcordasorelleRivierenland Klassiek – VII
zondagmiddagconcert

Corda Sorelle, strijktrio

zo 15 okt

Aanvang 14:30 uur. Entree € 10 p.p. (incl. koffie en programmaboekje). Reserveren niet nodig.

Stroomhuis Neerijnen organiseert opnieuw een serie schitterende zondagmiddagconcerten. Jonge topmusici treden daarbij voor u op.

Vanmiddag:

weblogoRivierenlandKlassiekherzienCorda Sorelle strijk
trio:

Lonne Klos-Pondman, violiste & sopraan
Liza Maria Pondman, cello & alt
Emma van Haaren, altvioliste & ukelele


Prelude:
in het voorprogramma een jongen van acht jaar speelt op de vleugel

Mark Zielhorst, presentatie

programma
14:00 zaal open
14:30 prelude
14:40 hoofdprogramma deel I concert en interview
15:20 pauze
15:40 vervolg concert, waarna informeel samenzijn met musici, presentator en bekendmaking voorlopige uitslag.


webcordasorelle3over strijktrio Corda Sorelle

Dit klassiek geschoold, virtuoos en enthousiast damestrio speelt in de bezetting viool, altviool, cello, ukelele & zang.
De twee zusjes en altvioliste hebben samen gestudeerd aan het conservatorium en zo werd in 2012 Corda Sorelle opgericht. Tijdens de studie van de jonge musici aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle kregen ze les van verschillende musici die gespecialiseerd zijn in kamermuziek.
Het ensemble richt zich op het licht klassieke en romantische genre. Met hun afwisselende spel en vlotte presentatie zorgen Lonne, Liza en Emma voor een uiterst boeiende ervaring.


over Lonne Bernadette Pondman


Lonne Pondman is zowel violiste als zangeres. Ze rondde in 2014 succesvol haar Bachelor af bij Adriaan Stoet en Christaan Bor aan het ArtEZ conservatorium.
Ze is één van de meest veelzijdige musici van haar generatie. Vanaf zevenjarige leeftijd kreeg Lonne vioollessen op de muziekschool de Muzerie in Zwolle. Daarna volgde ze lessen op de Philipp Hirshhorn Academie. Na het behalen van haar gymnasiumdiploma vervolgde ze haar studie op het conservatorium bij Adriaan Stoet.
Na de bachelor-opleiding op het conservatorium volgde ze twee jaar een minor jazz viool bij Michael Gustorff en een minor jazz zang bij Elke Rouwmaat. In 2014 is Lonne cum laude afgestudeerd aan het ArtEZ conservatorium te Zwolle.

Masterclasses volgde ze o.a. bij Sonja van Beek, Moshe Hammer, Pjotr Tarcholik en bij leden van het Valerius ensemble. Lonne is zeer actief op gebied van kamermuziek. Zo treedt ze op in verschillende ensembles ook bij recepties, bruiloften, etc.

Lonne werkt vaak mee in verschillende opera- en musicalproducties als plaatsvervangend concertmeester, waaronder een uitvoering van de musical Moulin Rouge en Caroussel van Rodgers and Hammerstein. Ze remplaceert regelmatig bij allerlei orkesten. Lonne speelde op jeugdige leeftijd solo met het Mpingo Clarinet Choir en het Orkest van het Oosten. Ze soleerde in 2014 met het ArtEZ orkest in Piazzolla’s Vier Jaargetijden.


over Liza Maria Pondman

Liza is zowel celliste als zangeres. Ze kreeg vanaf zesjarige leeftijd cellolessen op de Muzerie in Zwolle. Daar volgde ze haar lessen bij Jeroen van Dijk, Rata Kloppenburg en Ilsje Merk. Na de Middelbare school heeft Liza privé les gevolgd bij Maria Hol en in 2012 werd ze toegelaten tot de bachelor opleiding op het ArtEZ conservatorium. Tijdens deze opleiding had ze les van Karlien Bartels, Jeroen Reuling en Rene Berman en is cum laude (8,5) afgestudeerd aan het conservatorium in 2016.
Op jonge leeftijd vormde ze met haar zus en zusje een pianotrio en behaalde op het Prinses Christina Concours een eervolle vermelding. Liza heeft deelgenomen aan het schoolorkest Gymnasium Celeanum (2005-2011) en het Britten Jeugd Strijkorkest, waarmee ze ook solo-optredens gaf (2008-2010).
Tijdens haar studie nam ze deel aan het ASWO (Artez, Symphonic Wind Orchestra) in 2013 en 2015 onder leiding van Alex Schillings.  Daarnaast was ze aanvoerder van de cellisten bij het Strijkersensemble onder leiding van Sarah Kapustin (2013-2016). Masterclasses volgde Liza bij Marcio Carneiro, Marie Paul Milone  en Florent Maigrot.

Liza is zeer actief in de kamermuziek en speelt in verschillende formaties van klassieke ensembles bestaande uit pianotrio, strijkerstrio en strijkkwartet. Ze treeft regelmatig op in deze formaties en voegen een jazz klank toe bij hun concerten.

Naast Opera (Alt) zingt Liza veel licht klassiek/jazz-repertoire. Ze heeft tijdens het conservatorium twee jaar de minor jazz-zang gevolgd bij Adrienne West. Sinds 2015 treedt Liza regelmatig op met Mark Hol. Samen creëren zij een combinatie van oude jazz, blues en pop in de vorm van zang, cello en gitaar.


over Emma van Haaren

Emma speelt zowel altviool als ukelele (een tokkelinstrument). Vanaf haar zevende jaar kreeg Emma aan huis les van Albert Borgers, totdat ze de overstap maakte naar altviool.
In 2011 is ze toegelaten tot de vooropleiding van het ArtEZ conservatorium Arnhem met als altviool docent Julia Dinerstein. Mede door haar lessen is ze in 2013 toegelaten tot de bacherlor opleiding altviool te ArtEZ Zwolle. Hier zit ze inmiddels in haar laatste jaar van de conservatoriumopleiding bij Julia Dinerstein.
Emma heeft tijdens de masterclasses van de familie Zemstov van verschillende docenten les gehad. Ze heeft hier lessen gevolgd van Julia, Mikhail, Alexander en Dana Zemstov en zelfs van meester altviolist Mikhail Kugel.

Emma heeft in meerdere jeugdorkesten gespeeld zoals Symfonia Jong Twente, de Vuurvogel, Twents Jeugd Symfonie orkest en ook het JeugdOrkest Nederland.
Zelfs is ze sinds 2014 vaste remplaçant bij het Orkest van het Oosten.
Naast orkestwerk treedt Emma ook regelmatig op met haar ensemble Corda Sorelle.
Jong toptalent musiceert in Stroomhuis


Elke derde zondagmiddag in de maand, steeds om 14:30 uur, klassieke muziek in Stroomhuis. En dat op echt topniveau.

Onze succesformule is: nauwe samenwerking met andere concertpodia, in Den Bosch en elders in onze ruime omgeving. Daardoor komt het allerbeste aanstormend toptalent in Nederland naar ons toe.

Wat Stroomhuis Neerijnen met deze concertserie ‘Rivierenland Klassiek’ biedt, is iedere maand weer echt ongeëvenaard prachtig. 

Het gaat om jonge, hoogbegaafde Nederlandse musici. En om hun jeugdige buitenlandse collega’s die in ons land op hun instrument studeren.

De deal is: zij plezieren ons; en door te komen luisteren, kijken en waarderen, steunen wij ook hen. 
We hebben dit nu al zo’n twee jaar zo gedaan. We kunnen u daarom zeggen: niets is zo leuk als het enthousiasme te horen en te zien, van dit steeds weer hoogwaardig muzikaal, echt, echt: tóptalent!

De concerten worden altijd vooraf gegaan door een ‘prelude’, verzorgd door een getalenteerde nog veel jongere musicus uit onze omgeving. Ook treedt er steeds een jeugdige presentator, of presentatrice op. 

En dan: op zondag 19 nov is er ter afsluiting een Grande Finale. De drie beste musici – zoals ze door het publiek tijdens de acht eerdere concerten in 2017 als besten van het Stroomhuis-jaar zijn uitverkoren, krijgen dan onze publieksprijs.

Kom dus naar serie Rivierenland Klassiek 2017, ’s middag, steeds om half drie: 

  • zo 19 mrt
  • zo 16 apr
  • zo 21 mei
  • zo 18 jun
  • zo 17 sep
  • zo 15 okt
  • zo 19 nov, Grande finale !


De musici, en de door hen te spelen stukken, worden kort voor betreffend concert bekendgemaakt. Dit via onze website, nieuwsbrieven en persberichten aan de plaatselijke media. 

Entree per concert is € 10 (incl. koffie/thee en programmaboekje). Jongeren gereduceerd tarief. Reserveren alleen nodig bij ‘Grande Finale’, op zo 19 nov.