Onze nieuwsbrief  

Wilt u op de hoogte blijven van ons programma? Meld u nu aan.
 

captcha 

   
webmidzomer1Bij de langste dag: muziek en gezelligheid

Midzomerconcert in

kasteeltuin Neerijnen

  • Duketown Barbershop Singers
  • Big Band Betuwe

vr 23 juni 


aanvang 20 uur, entree € 8.50, reserveren niet nodig.
Parkeermogelijkheden in directe omgeving Kasteeltuin. 

De Kasteeltuin bevindt zich in centrum dorp Neerijnen, achter het gele kerkje.
Ingang aan Van Pallandtweg, om de hoek, achter dat kerkje.


Twee dagen na de langste dag, is de kasteeltuin Neerijnen voor de vierde maal de plaats voor muziek, ontmoeting en gezelligheid.
Dit dankzij stichting het Stroomhuis en de vrienden van Kasteeltuin Neerijnen.


Kom luisteren, genieten en zegt het voort.


Voor u treden op de Duketown Barbershop Singers en Big Band Betuwe (3xB).over Duketown Barbershop Singers

De Duketown Barbershop Singers zijn een uniek mannen barbershop koor uit ’s-Hertogenbosch.
In 2015 vierden zij hun 25 jarig bestaan. De leden zijn ‘eigenwijze, uitbundige, leuke en ambitieuze’ mannen, die gaan voor kwaliteit.
De muzikale leiding is in handen van de zeer bevlogen, inspirerende en enthousiaste Monique Brouwer.
Ze zingen goed in het gehoor liggende Engelstalige songs, zonder instrumentele begeleiding.
Dus vierstemmig a capella
Barbershop is niet alleen mooi om naar te luisteren maar ook om naar te kijken. Met lichaamstaal, gebaren en expressie worden de emotie en de sfeer van de songs uitgedrukt.

Het repertoire bestaat uit barbershopsongs, close harmony en hedendaagse songs die bewerkt zijn voor barbershop.

Meer informatie en of contact: www.duketownbarbershopsingers.nlwebmidzomer2over
 Big Band Betuwe

Big Band Betuwe heeft ruime ervaring in het verzorgen van optredens op evenementen en festivals, maar ook op feesten en partijen.
Zoals uit het laatste Nieuwjaarsconcert ???? bleek: het was leuk, het was lachen, het was gezellig, zoals men gewend is van Big Band Betuwe!
En dus nu ook in Neerijnen.

Meer informatie en of contact: www.bigbandbetuwe.nlNB: de Kasteeltuin zelf blijft voor iedereen vrij toegankelijk.
Alleen voor bijwonen concert is entreegeld verschuldigd.


   

Nieuws

Programma van de pers

Het najaarsprogramma van cultureel centrum Stroomhuis is gereed. Ons nieuwe programmaboekje rolt op ma 28 aug van de pers. Snel daarna is het op veel plaatsen gratis verkrijgbaar. Ook in onze horeca: UIT-spanning het Stroomhuis.
Ook is het allemaal al hiernaast te lezen op onze website. Voor specifieke thema's: klik op 'knoppen' als: 'exposities', 'muziek', 'filmhuis', etc. Voor reserveringen: klik op knop 'Reserveren'. 
Kijk maar, en kom bezoeken wat u leuk lijkt!


weblogoWerelseklanken

'Wereldse Klanken'

Stroomhuis Neerijnen start in september een twééde maandelijkse concertserie op de zondagmiddag: 'Wereldse Klanken', steeds op de eerste zondag van de maand. Deze concerten staan in het teken van authentieke muziek uit landen uit de gehele wereld. Voorbeelden zijn fado, klezmer en zigeunermuziek. Tijdens de eerste acht concerten zal muziek ten gehore worden gebracht uit landen in Europa, daarna ook van elders.
Dit alles dus naast de succesvolle serie 'Rivierenland Klassiek'. Daarmee gaat Stroomhuis zeker verder, te weten op steeds de dérde zondagmiddag van de maand.


webfilmchina2
Cinema
China

Het Filmhuis van Stroomhuis brengt dit najaar (november) een bijzondere vierdelige filmcyclus over 'Cinema China'. Het gaat zeker om de opmerkelijke 'vijfde generatie' Chinese regisseurs, die het Mao-verleden verwerken en zoeken naar nieuwe openingen. Ook regisseurs uit het inmiddels ingelijfde Hongkong, en uit Taiwan, de 'afvallige' provincie, krijgen aandacht. Ondanks die politieke verschillen voelen de filmmakers in de drie gebieden een sterke culturele band en erfenis. Marc Westermann, filmexpert Stroomhuis, is onze gids in deze indrukwekkende Chinese filmontwikkeling. De eerste filmavond China is met een authentiek Chinees etentje.


Weer bereikbaar !

Stroomhuis Neerijnen is weer goed bereikbaar. Want de Steenweg - tussen Geldermalsen/Tricht en Waardenburg - is weer voor alle verkeer vrijgegeven. De aanleg van een fietspad langs die route heeft meer dan een halfjaar geduurd, en vergde voor velen steeds een enorme omweg. Mooi dat dat fietspad er nu ligt. En ook heel fijn dat Stroomhuis en Uitspanning het Stroomhuis nu weer goed te bereiken zijn!


webzwerfbieb3

'Zwerfbieb Stroomhuis'

Stroomhuis Neerijnen heeft in horecagelegenheid 'UIT-spanning het Stroomhuis' een heel bijzondere bibliotheek geopend. Namelijk een boekenkast vol boeken, en ook dvd's en cd's, die je gratis mag meenemen en lenen als je dat leuk lijkt.
Tegelijk mag je er ook boeken, films en muziek in terug zetten die je zelf mooi vond en waarvan je anderen wilt laten meegenieten.
'Delen' heet dat. We geven dit initiatief, samen met Bibliotheek Rivierenland, de naam 'Zwerfbieb Stroomhuis'. Info bij Wim Schoutendorp: 06-13473992


Stroomhuis zoekt 
technici (m/v)

Door de almaar groeiende belangstelling voor de activiteiten van cultureel centrum Stroomhuis Neerijnen is er behoefte aan uitbreiding van onze werkgroep technische ondersteuning. Heb jij (m/v) kennis van theatertechniek als licht, geluid en projectie, en wil je dat met ons delen, of wil je dit graag leren: geef je op en sluit je dan aan bij de groep vrijwilligers van Stroomhuis Neerijnen. Belangstellenden voor wie dit een uitdaging is, kunnen zich melden via ons mailadres: 

Leuk als je je aangesproken voelt!

   
© Design by Pino&Partner