websherezadeIn Stroomhuis: Rivierenland Klassiek – VIII


Zondagmiddagconcert

zo 16 okt

Sherezade Jurado Navarro, dwarsfluit (met begeleiding)
in het voorprogramma speelt Maria-Laura Schoutteten, viool 
Presentatie: Alexis Vorstman  

Aanvang 14:30 uur. Entree € 10 (incl. koffie en programmaboekje). Reserveren niet nodig.

Stroomhuis organiseert dit jaar opnieuw een serie schitterende zondagmiddagconcerten. 
Jonge topmusici treden daarbij voor u op.
Vanmiddag zijn dat:

Sherezade Jurado Navarro, dwarsfluit (foto boven)

Zij won de 1e prijs, categorie master studenten, van de Dutch International Flute Competition

met medewerking van Toon Bierman, piano, en 'Het Graghten trio': Sherezade Jurado, dwarsfluit, Carlos Delgrado, viool en Julian Stiven Cardenes, harp    

In de prelude: Maria-Laura Schoutteten, viool 


weblogoRivierenlandKlassiekherzienProgramma

14.30 zaal open
15.00 prelude
15.10 hoofdprogramma: concert en interview
15.50 pauze
16.10 vervolg concert 

Na afloop informeel samenzijn met musici, 
presentator en bekendmaking voorlopige uitslag.


Muziekprogramma

webSchouttetenXXPrelude 
Maria-Laura Schoutteten, viool (foto rechts)

1    Edward Elgar - Chanson de matin op. 15 nr. 2
                        - Chanson de nuit op. 15 nr. 2
2    Henri Wieniawski Mazurka op. 19 nr. 2

Hoofdprogramma
Sherezade Jurado

1    L. Liebermann Soliloquy, solo voor dwarsfluit

2    C. Debussy Sonate voor dwarsfluit, viool en harp

Pauze

3    F. Schubert Variaties op “Trockne Blumen” uit “Die schone Mullerin ” voor dwarsfluit en piano
4    P. Taffenel Fantasie sur le Freischutz, voor dwarsfluit en piano


Het muziekleven van ……

Sherezade Jurado Navarro

Sherezade Jurado Navarro is geboren in Nerva (Huelva, Spanje) in 1993.
In 2013, op twintigjarige leeftijd, beëindigde zij haar Bachelor Dwarsfluit bij Luis Orden Ciero aan het Conservatorio Superior de Música Manuel Castillo in Sevilla.
Vervolgens voltooide zij een Postdoctorale Opleiding Dwarsfluit bij de fluitisten Cara Andrada en Silvia Careddu aan het Conservatorio Superior de Música Bonifacio Gil in Badajoz in 2014.
Hiernaast nam zij lessen bij de fluitisten José Sotorres en Felix Renggli aan de Academie ‘Progreso Musical’ van Madrid.
Tijdens haar studie kreeg ze extra lessen die haar tot een rijpere muzikant 
maakte en volgde ze masterclasses bij onder andere Susan Milan, Alexa Still, Laurent Blaiteau, James Gordon Lyman, Vicens Prats, Wéndela van Swol, Fernando Gómez, Amparo Trigueros en Juanjo Hernández.
Ook nam ze deel aan verschillende kamermuziek- en solistenconcoursen, waar ze meerdere prijzen won.
Het belangrijkste concours is de Dutch International Flute Competition in Ittervoort (Limburg, 2016), waar ze de eerste prijs in de mastercategorie in de wacht sleepte.
Bovendien speelde ze in verschillende jeugdorkesten, waarmee ze ook mocht soleren. In Spanje speelt ze onder andere in het fluitkwartet ‘Ad Libitum’ en speelt ze met verschillende groepen flamenco. Al deze activiteiten hebben haar geholpen met het ontwikkelen van haar ervaring en muzikaliteit. 
Nu studeert Sherezade aan de Masteropleiding Dwarsfluit aan het Conservatorium van Amsterdam bij Marieke Schneemann, waar ze in teamteachverband regelmatig lessen krijgt van Vincent Cortvrint en Kersten McCall.
Ook remplaceert ze regelmatig in het Orquesta Sinfónica de Tenerife in Spanje.
Onlangs is ze aangenomen bij de NedPhO/CvA-Orkestacademie, de masteracademie waar de expertise van het Nederlands Philharmonisch Orkest.

Maria-Laura Schoutteten

Maria-Laura Schoutteten (1999) speelt vanaf haar 5e jaar viool aan de Stedelijke Academie voor Muziek, woord en dans te Zottegem (België).
Sinds 2012 zet ze haar vioolopleiding privé verder voort bij Katalin Sebestyén en Eva Pusker.
Vanaf 2015-2016 studeert ze als Jong Talent aan de Prins Claus Conservatorium te Groningen, in de klas van Kati Sebestyen (Hongarije).
Zij volgt regelmatig masterclasses voor viool in binnen-en buitenland bij autoriteiten zoals Kati Sebestyen en Quatuor Danel (Marc Danel en Gilles Millet).
Vanaf 2013 maakt Maria-Laura deel uit van het “Egmont kwartet” als 2de viool.
Samen met pianiste Antoinette Tronquo vormt ze het duo ‘Flou Artistique’ en concerteert ze in binnen- en buitenland.
In 2015 vertolkt Maria-Laura tijdens het 5de “Otto Mani 2015” de solo vioolpartij in het Triple Concerto in a van Bach voor fluit, viool en klavecimbel, begeleid door het ensemble “Alla Tedesca” o.l.v. Jo Vercruysse.
In 2015 en 2016 speelt ze op uitnodiging een concertreeks in het zuiden van Frankrijk (Saint-Julien-de-Peyrolas, Roquemaure, Barjac, Saint-Gervais, Saint-Paulet-de-Caisson) en in Duitsland (Fischbach, Flintsbach-am-Inn).
Daarnaast concerteert ze in Nederland (Groningen, Beilen, Oudeschans) en Friesland (Leeuwarden) alsook in een prelude “Podia-Klassiek” voor jong talent in Geertruidenberg.

Als leerling piano in de klas van Jan Lust (hogere graad) wprdt ze derde Laureaat in de Herberigs wedstrijd 2014, een wedstrijd voor jonge pianisten tot 21 jaar te Oudenaarde, ter gelegenheid van de Oudenaardese componist-schilder-schrijver Robert Herberigs. Van de internationale jury krijgt ze de prijs VZW Herberigs.

Jong toptalent musiceert in Stroomhuis


Elke derde zondag van de maand: Klassieke muziek van topkwaliteit in Stroomhuis Neerijnen! Steeds ‘s middags om 14:30 uur.

In 2015 startte deze unieke en steeds weer verrassende serie maandelijkse concerten. Dit jaar 2016 zijn we daarmee met succes verder gegaan. In november is er de Grande Finale van dit tweede jaar. In januari 2017 openen we ons derde jaar.

Steeds treden er jonge, hoogbegaafde topmusici voor u op. De concerten worden altijd vooraf gegaan door een prelude, verzorgd door een getalenteerde heel jonge musicus uit de regio. Ook is er steeds een heel jeugdige presentator. Op grootbeeld live-beelden kunt u in de hele zaal en detail de verrichtingen van de optredende artiesten zien.

Op zondag 20 nov 2016 is er als afsluiting van deze tweede serie opnieuw een ‘Grande Finale’. De drie beste musici en presentatoren – zoals ze door het publiek tijdens de eerste zeven concerten werden gekozen – dingen dan naar de jaarlijkse hoofdprijs.

Deze succesvolle formule wordt ook gehanteerd door verschillende andere muziekpodia, onder meer in Den Bosch, Geertruidenberg, Groningen, Helvoirt, Ulvenhout (Breda) en Vught. Voor meer info: http://podia-klassiek.nl/info


De artiesten in deze verrassende serie en de door hen te spelen werken worden pas later aangekondigd. Entree per concert is € 10 (incl. koffie en programmaboekje). Jongeren 13 – 18 jaar, entree € 5. Kinderen t/m 12 jaar gratis. Reserveren niet nodig, alleen bij de Finale. Voor meer info: zie onze website stroomhuisneerijnen.nl .