Onze nieuwsbrief  

Wilt u op de hoogte blijven van ons programma? Meld u nu aan.
 

captcha 

   

web TRIBUTE TO OSCAR PETERSONJazzconcert Johan Clement, Lucien Matheeuwsen en Joost Zoeteman

Tribute to Oscar Peterson 

vr 12 juni

aanvang 20 uur
entree € 12,50HIER RESERVEREN

 

Onder leiding van de befaamde pianist Johan Clement staat de muziek van Oscar Peterson centraal.
Oscar Peterson is bekend geworden door zijn virtuoze en swingende speelstijl, en zijn drumloze bezetting bestaande uit enkel snaarinstrumenten; piano, gitaar en contrabas.

U kunt rekenen op een swingende avond vol muziek en anekdotes.
Joost komt voor de derde keer naar het Stroomhuis met nu weer twee andere collegae musici.

Johan Clement (piano)
Deze Belgische/Nederlandse pianist, geboren te Antwerpen (1955) en op jonge leeftijd met zijn ouders verhuisd naar Nederland is vanaf 1982 actief als professioneel pianist vooral in België in het trio van Roger Vanhaverbeke (1982‐ 2011). Hij heeft daardoor veel samengewerkt met topmusici zoals o.a.: Toots Thielemans, Scott Hamilton en vele, vele anderen

Joost Zoeteman (gitaar)
Joost staat bekend als een gitaartopper met specialiteit: swing. Hij speelde verschillende tournees met de legendarische zigeunergitarist Tchavolo Schmitt en de muzikale familie Rosenberg. Inmiddels weten hedendaagse jazzmusici vanuit de hele wereld hem te vinden. Hij opende het North Sea Jazz Festival en deelde het podium onder andere met de internationaal gelouterde musici Nilson Matta en Roni Ben Hur (USA).

Lucien Matheeuwsen (contrabas)
In 1995 studeerde Lucien af aan het Conservatorium van Arnhem, afdeling lichte muziek, voor contrabas (hoofdvak) en elektrische bas (bijvak). Verder volgde hij masterclasses bij Marc Johnson, John Clayton, Jesper Lundgard en anderen. In 1991 werd hij medeoprichter van het "Henning Wolter Trio". Ondertussen heeft Lucien zich verder ontwikkeld in de jazz-scene, en speelde met Eric Vloeimans, Bobby Gantt, het Loek Dikker Waterland Sextet en vele anderen.

Oscar Peterson (19252007) was een Canadesjazzpianist en componist.
Zijn vader leerde hem op vijfjarige leeftijd trompet en piano spelen. Nadat hij tuberculose had gekregen, concentreerde hij zich op zijn zevende op de piano.
Hij verwierf snel de reputatie van een technisch briljante en melodisch inventieve jazzpianist.
Hij had zijn eerste optreden in Carnegie Hall in 1949.
In 1997 ontving hij een Grammy Award voor zijn gehele carrière en een International Jazz Hall of Fame Award, het bewijs dat Peterson als een van de grootste jazzmuzikanten wordt gezien.
Peterson speelde liefst 15 keer op het North Sea Jazz Festival, voor het laatst in 2005. (Wikipedia)

   

Nieuws

Programma van de pers

Het najaarsprogramma van cultureel centrum Stroomhuis is gereed. Ons nieuwe programmaboekje rolt op ma 28 aug van de pers. Snel daarna is het op veel plaatsen gratis verkrijgbaar. Ook in onze horeca: UIT-spanning het Stroomhuis.
Ook is het allemaal al hiernaast te lezen op onze website. Voor specifieke thema's: klik op 'knoppen' als: 'exposities', 'muziek', 'filmhuis', etc. Voor reserveringen: klik op knop 'Reserveren'. 
Kijk maar, en kom bezoeken wat u leuk lijkt!


weblogoWerelseklanken

'Wereldse Klanken'

Stroomhuis Neerijnen start in september een twééde maandelijkse concertserie op de zondagmiddag: 'Wereldse Klanken', steeds op de eerste zondag van de maand. Deze concerten staan in het teken van authentieke muziek uit landen uit de gehele wereld. Voorbeelden zijn fado, klezmer en zigeunermuziek. Tijdens de eerste acht concerten zal muziek ten gehore worden gebracht uit landen in Europa, daarna ook van elders.
Dit alles dus naast de succesvolle serie 'Rivierenland Klassiek'. Daarmee gaat Stroomhuis zeker verder, te weten op steeds de dérde zondagmiddag van de maand.


webfilmchina2
Cinema
China

Het Filmhuis van Stroomhuis brengt dit najaar (november) een bijzondere vierdelige filmcyclus over 'Cinema China'. Het gaat zeker om de opmerkelijke 'vijfde generatie' Chinese regisseurs, die het Mao-verleden verwerken en zoeken naar nieuwe openingen. Ook regisseurs uit het inmiddels ingelijfde Hongkong, en uit Taiwan, de 'afvallige' provincie, krijgen aandacht. Ondanks die politieke verschillen voelen de filmmakers in de drie gebieden een sterke culturele band en erfenis. Marc Westermann, filmexpert Stroomhuis, is onze gids in deze indrukwekkende Chinese filmontwikkeling. De eerste filmavond China is met een authentiek Chinees etentje.


Weer bereikbaar !

Stroomhuis Neerijnen is weer goed bereikbaar. Want de Steenweg - tussen Geldermalsen/Tricht en Waardenburg - is weer voor alle verkeer vrijgegeven. De aanleg van een fietspad langs die route heeft meer dan een halfjaar geduurd, en vergde voor velen steeds een enorme omweg. Mooi dat dat fietspad er nu ligt. En ook heel fijn dat Stroomhuis en Uitspanning het Stroomhuis nu weer goed te bereiken zijn!


webzwerfbieb3

'Zwerfbieb Stroomhuis'

Stroomhuis Neerijnen heeft in horecagelegenheid 'UIT-spanning het Stroomhuis' een heel bijzondere bibliotheek geopend. Namelijk een boekenkast vol boeken, en ook dvd's en cd's, die je gratis mag meenemen en lenen als je dat leuk lijkt.
Tegelijk mag je er ook boeken, films en muziek in terug zetten die je zelf mooi vond en waarvan je anderen wilt laten meegenieten.
'Delen' heet dat. We geven dit initiatief, samen met Bibliotheek Rivierenland, de naam 'Zwerfbieb Stroomhuis'. Info bij Wim Schoutendorp: 06-13473992


Stroomhuis zoekt 
technici (m/v)

Door de almaar groeiende belangstelling voor de activiteiten van cultureel centrum Stroomhuis Neerijnen is er behoefte aan uitbreiding van onze werkgroep technische ondersteuning. Heb jij (m/v) kennis van theatertechniek als licht, geluid en projectie, en wil je dat met ons delen, of wil je dit graag leren: geef je op en sluit je dan aan bij de groep vrijwilligers van Stroomhuis Neerijnen. Belangstellenden voor wie dit een uitdaging is, kunnen zich melden via ons mailadres: 

Leuk als je je aangesproken voelt!

   
© Design by Pino&Partner