web TRIBUTE TO OSCAR PETERSONJazzconcert Johan Clement, Lucien Matheeuwsen en Joost Zoeteman

Tribute to Oscar Peterson 

vr 12 juni

aanvang 20 uur
entree € 12,50HIER RESERVEREN

 

Onder leiding van de befaamde pianist Johan Clement staat de muziek van Oscar Peterson centraal.
Oscar Peterson is bekend geworden door zijn virtuoze en swingende speelstijl, en zijn drumloze bezetting bestaande uit enkel snaarinstrumenten; piano, gitaar en contrabas.

U kunt rekenen op een swingende avond vol muziek en anekdotes.
Joost komt voor de derde keer naar het Stroomhuis met nu weer twee andere collegae musici.

Johan Clement (piano)
Deze Belgische/Nederlandse pianist, geboren te Antwerpen (1955) en op jonge leeftijd met zijn ouders verhuisd naar Nederland is vanaf 1982 actief als professioneel pianist vooral in België in het trio van Roger Vanhaverbeke (1982‐ 2011). Hij heeft daardoor veel samengewerkt met topmusici zoals o.a.: Toots Thielemans, Scott Hamilton en vele, vele anderen

Joost Zoeteman (gitaar)
Joost staat bekend als een gitaartopper met specialiteit: swing. Hij speelde verschillende tournees met de legendarische zigeunergitarist Tchavolo Schmitt en de muzikale familie Rosenberg. Inmiddels weten hedendaagse jazzmusici vanuit de hele wereld hem te vinden. Hij opende het North Sea Jazz Festival en deelde het podium onder andere met de internationaal gelouterde musici Nilson Matta en Roni Ben Hur (USA).

Lucien Matheeuwsen (contrabas)
In 1995 studeerde Lucien af aan het Conservatorium van Arnhem, afdeling lichte muziek, voor contrabas (hoofdvak) en elektrische bas (bijvak). Verder volgde hij masterclasses bij Marc Johnson, John Clayton, Jesper Lundgard en anderen. In 1991 werd hij medeoprichter van het "Henning Wolter Trio". Ondertussen heeft Lucien zich verder ontwikkeld in de jazz-scene, en speelde met Eric Vloeimans, Bobby Gantt, het Loek Dikker Waterland Sextet en vele anderen.

Oscar Peterson (19252007) was een Canadesjazzpianist en componist.
Zijn vader leerde hem op vijfjarige leeftijd trompet en piano spelen. Nadat hij tuberculose had gekregen, concentreerde hij zich op zijn zevende op de piano.
Hij verwierf snel de reputatie van een technisch briljante en melodisch inventieve jazzpianist.
Hij had zijn eerste optreden in Carnegie Hall in 1949.
In 1997 ontving hij een Grammy Award voor zijn gehele carrière en een International Jazz Hall of Fame Award, het bewijs dat Peterson als een van de grootste jazzmuzikanten wordt gezien.
Peterson speelde liefst 15 keer op het North Sea Jazz Festival, voor het laatst in 2005. (Wikipedia)