Tango met een twist websize

Tango met een twist


zondag 1 november 2020
aanvang 15.00 uur
entree: € 15,-
Inclusief koffie of thee.

De tango, geboren in Buenos Aires en Montevideo, weerspiegelt de gevoelens van de mensen in de straten; hartstocht, verdriet, verlatenheid en heimwee. Deze muziek is onderhevig geweest aan invloeden van allerlei Europese immigranten, met hun verschillende stijlen en instrumenten.
Torno Tango, bestaande uit een zangeres en twee gitaristen, laat u kennismaken met deze muziek uit het verre Argentinië.
Daarnaast voegen de musici soms nog iets van zichzelf toe, met een knipoog. Zij zien namelijk ook tangomateriaal in bijvoorbeeld een popsong.

Marlies Gadella zingt, Jan-Willem Dubbeldam en Dick Hermsen spelen gitaar.
Alle drie ervaren enthousiaste muzikanten, gegrepen door de tangomuziek die ze graag met u willen delen.

Marlies Gadellaa
Eind jaren tachtig zong ze haar eerste Argentijnse tango in een zangklas. Ze kon zich helemaal kwijt in de sfeer, de taal en de passie van de tango. Het werd de opmaat naar meer. Ze zong in verschillende ensembles en combineerde haar liefde voor de tango met lichte muziek, pop en jazz. Vanaf 1995 had ze een tangogezelschap: Tango Canto. Ze dirigeerde koren en zocht meer theoretische ondergrond op de Schumann Akademie Lichte Muziek. Daar ontmoette ze jazz- en popgitarist Jan-Willem Dubbeldam. Na het uiteengaan van haar tangokwartet , heeft ze met haar twee huidige gitaristen het akoestische Torno Tango opgericht.
Marlies heeft zich voor de tango verdiept in het Spaans en reist af en toe naar Buenos Aires om de echte Argentijnse tangosfeer op te snuiven.

Jan-Willem Dubbeldam
Jan-Willem Dubbeldam speelt gitaar van kleins af aan, aanvankelijk als autodidact en veel later in de opleiding voor lichte muziek aan de Schumann Akademie. Hij heeft een eigen muziekschool, de Gitaarkamer. Hij speelde in diverse bands in Rotterdam en Noord-Brabant, van blues tot rock/pop en is momenteel meer gefocust op jazz en natuurlijk de tango. Tangomuziek spreekt hem aan vanwege de vele invloeden, de mogelijkheden om eigen arrangementen te spelen en de passie die zo kenmerkend is voor deze muziekstijl. Het samenspel met de andere gitarist, soms een accordeonist en de aangrijpende zang maken Torno Tango voor hem een bijzondere muzikale ervaring.
Dick Hermsen
Als gitarist speelt hij vanaf zijn 9e jaar in allerlei bands en ensembles in de wereld van de popmuziek. Zijn gitaarspel ontwikkelt hij vooral tijdens zijn klassieke gitaaropleiding aan het conservatorium. Professioneel houdt hij zich jaren bezig met activiteiten aan muziekscholen en centra voor de kunsten. Sinds 2012 werkt hij als zelfstandig ondernemer en doet hij interim- en coachingsopdrachten binnen de wereld van de kunst en cultuur.
Alhoewel hij de popmuziek nog altijd een warm hart toedraag, heeft hij zich ook nadrukkelijk toegelegd op jazz en Latijns-Amerikaanse gitaarmuziek. Momenteel richt hij zich volledig op de tangomuziek. Hij is gegrepen door de tango vanwege de ritmische patronen en de prachtige melodische wendingen. Bovendien voel je in alles de passie van muziek en mens.

CORONA BELEID

  • Reserveer uw plaats via onze website, zo kunt u kiezen hoe u wilt zitten;
  • Het Corona protocol bepaalt het max. aantal bezoekers (max. 30);
  • Draag een mondkapje bij het betreden Stroomhuis;
  • Er is geen garderobe, houd uw jas bij u;
  • Maak geen gebruik van WC hetzij in uiterste noodzaak;
  • Vrijwilligers begeleiden u naar uw plaats;
  • Het mondkapje mag af als u op uw plaats zit, er is ruime afstand onderling;
  • In het progamma zit geen pauze;
  • Volg de aanwijzingen van onze vrijwilligers op.