Rivierenland Klassiek presenteert:

Eduard en Thomas Preda (Preda Brothers)


Datum: Zondagmiddag 16 oktober 2022

Aanvang: 15.00 uur

Entree: € 20,00 incl. drankje

Druk hier om uw kaarten te reserveren

Eduard Preda (2001) is een veelzijdig pianist, componist en improvisator.

Eduard ontving zijn eerste pianolessen van zijn vader, de virtuoze jazzmusicus en multi-instrumentalist Marius Preda, toen hij zes jaar oud was. Toen hij 13 jaar was begon hij serieus aan zijn pianostudie door klassieke pianolessen te volgen bij pianolerares Jos Kee in Den Haag.

In 2017 ontving hij een beurs van de VandenEnde Foundation om privé-pianolessen te volgen bij de beroemde en gerenommeerde pianodocent Jan Wijn, die grootheden als Wibi Soerjadi, Ronald Brautigam, Hannes Minnaar en Lucas en Arthur Jussen heeft voortgebracht. In 2019 heeft Eduard zijn diploma behaald aan het Christelijk Gymnasium Sorghvliet te Den Haag.

In 2020 vervolgde hij zijn muziekstudie in de Verenigde Staten, waar hij een semester studeerde aan het prestigieuze Berklee College of Music in Boston. Vanwege de onverwachte Covid-pandemie keerde hij terug naar huis en sloot zijn semester online af.

Na het afronden van zijn eerste semester hervatte hij de pianolessen bij Jan Wijn. Daarnaast begon hij piano-masterclasses te volgen bij Paolo Giacometti, concertpianist en pianodocent aan de Robert Schumann Hochschule in Duitsland. Eduard is van plan om zijn studie in de Verenigde Staten weer te hervatten nadat de pandemie voorbij is.

Thomas Preda (2002) is een elektrische basgitarist en elektronische producer.

Op zijn dertiende begon Thomas met contrabaslessen bij Uli Glassman, een bekende naam in de Nederlandse jazz wereld. In 2018 begon Thomas met het leren van de basgitaar. Sindsdien werd het zijn hoofdinstrument. De technische capaciteiten van de basgitaar bieden voor meer virtuositeit en tot op de dag van vandaag heeft hij dit instrument zichzelf aangeleerd.

In 2020 is hij afgestudeerd aan het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag. Net als zijn broer werd Thomas aangenomen bij The Berklee College of Music in Boston om daar zijn muziekstudie te vervolgen. Helaas kon ook hij door de Covid-pandemie niet aan zijn eerste semester beginnen.

Naast het spelen van bas, componeert en produceert Thomas graag elektronische muziek, audio engineering en houdt ook van rappen.

Thomas is van plan om zijn studie in de Verenigde Staten te starten zodra de pandemie voorbij is.

 

Deel dit bericht, kies een platform!

Onze activiteiten