webcursuskunst2019 3Kunst in de 20ste eeuw, 
Een eeuw vernieuwing (2)

Interbellum, 1920 – 1940

donderdag 31 oktober

Aanvang: 14:00 uur
Toegang: 20,00 euro* voor deze 3-daagse cursusinclusief cursusmateriaal
Maximum aantal deelnemers is 20.
Volgeboekt!

Deze 3-delige cursus wordt verzorgd door Peter Schipper. Volgende cursusdag: 28 november. Gezien de opbouw van de cursus raden wij aan de cursus in zijn geheel te volgen.

Een eeuw vernieuwing
De laatste honderd jaar raakte de tijd in een stroomversnelling. Het was een turbulente periode met twee wereldoorlogen en grote maatschappelijke veranderingen. Voeg daarbij de enorme technische sprongen voorwaarts en de ontkiemende massafabricage en je hebt een eeuw vol nieuwsgierig makende ontwikkelingen. 

In drie bijeenkomsten gaan we samen het tijdsbeeld verkennen in allerlei geledingen: maatschappelijk, kunst en vormgeving. 
Nederland vormt de rode draad, maar we plaatsen de ontwikkelingen zo nodig in een internationaal kader. Juist door op velerlei terreinen dwarsverbanden te leggen worden ontwikkelingen duidelijk. Kortom een herkenbare, verhelderende en voor velen nostalgische serie van drie bijeenkomsten. 

Bijeenkomst 2, Interbellum: 1920 – 1940

Het interbellum is een periode van optimisme. Veel maatschappelijke groepen krijgen het steeds beter. Volkshuisvesting vormt een nieuwe uitdaging voor architecten. Vormgevers zijn in de ban van stroomlijn, snelheid, ritme en jazzmuziek. Bakeliet is het nieuwe materiaal. Architecten en vormgevers als Le Cobusier, Ludwig Mies van der Rohe en Gispen maken hun iconische ontwerpen. De grote stijlen heten Art Deco, Amsterdamse School, De Stijl en Bauhaus.

Over Peter Schipper

Peter Schipper gaf eerder zeer succesvolle cursussen voor het Stroomhuis. 
Peter studeerde Kunstgeschiedenis en was o.a. conservator van musea in Tiel, Culemborg en Zaltbommel. Gezien zijn grote ervaring adviseert Peter musea in het aanschaffen van kunst. Peter is een enthousiast verteller.

Cursus Kunst in de Twintigste eeuw, bijeenkomst 2
donderdag 31 oktober 
aanvang: 14:00 uur

maximaal 20 deelnemers: reserveer daarom!
Gezien de opbouw van de cursus, gelieve deze in zijn geheel te volgen. 

Toegang voor de cursus als geheel: € 20,00*

Volgende en laatste cursusdag:  28 november

* voor vrijwilligers Stroomhuis is de cursus 17,50 voor 3 cursusdagen

Foto: Peter Schipper

pictogram lezingDEFOntdek ons volledige lezingenaanbod!