webPlattewegAntonStroomhuis Natuur & Landschap - lezing, daarna: fietsexcursie (vanaf Stroomhuis)

Het 'lezen' van het

Rivierenlandschap

Lezing: di 9 apr

     Fietsexcursie: za 13 apr (vanaf Stroomhuis)

Lezing di 9 april in Stroomhuis: aanvang 20 uur; Fiets excursie: za 13 april: vertrek 9 uur vanaf Stroomhuis. Aanmelden: lezing en excursie of alleen lezing. Entree: lezing en excursie € 10, alleen lezing € 5


Twee leden van de werkgroep natuur en landschap van Stroomhuis Neerijnen verzorgen op di 9 april samen een lezing over het 'lezen' van het Rivierenlandschap.

Anja de Wit en Anton van der Velde hebben beiden een geografische achtergrond en kijken vanuit hun achtergrond naar het Rivierenlandschap.
Zij doen dat door het landschap vanuit drie vragen te bekijken: Wat zie ik? Waar zie ik dat? Waarom zie ik dat daar?

Bij het zoeken naar de antwoorden beginnen ze met de natuurlijke factoren die het landschap hebben gevormd, om vervolgens te kijken naar de invloed van de mens op het landschap.

Op dinsdag 9 april worden eerst natuurlijke omstandigheden besproken die bepalend zijn voor het Rivierengebied. Daarna wordt besproken welke menselijke factoren die natuurlijke factoren hebben beïnvloed.

Op zaterdag 13 april wordt tijdens een fietstocht van ca. 35 kilometer op verschillende punten stilgestaan en een landschapsanalyse gemaakt aan de hand van de drie vragen.

Na afloop van de avond en de excursie zult u nooit meer een wandel- of fietstocht maken zonder af en toe stil te staan met de volgende vragen: Wat zie ik? Waar zie ik dat? Waarom zie ik dat daar?

U beleeft het landschap dan intenser en dat geeft plezier.