Onze nieuwsbrief  

Wilt u op de hoogte blijven van ons programma? Meld u nu aan.
 

captcha 

   
web sapdag 2Voor het tot heerlijk vruchtensap persen van uw overtollige appels en peren

Sapdag Stroomhuis 2017

vr 13 + za 14 okt

Op Stroomhuis-terrein, reserveren noodzakelijk: met een mailtje naar

NB: op verzoek van het voor ons werkende sapbedrijf uit Welsum, gaan we de inroostering wijzigen.
                                            Meer nieuws staat hieronder.Zoals ieder jaar organiseert Stroomhuis ook dit najaar weer zijn succesvolle Sapdag. En opnieuw doen we dat twee dagen achter elkaar: op vrijdag 13 en zaterdag 14 oktober.

Particuliere eigenaren van fruitbomen kunnen hun overschotten aan appels en peren laten versappen tot heerlijk vruchtensap.
Dat gebeurt met een mobiele sapmachine op het Stroomhuisterrein.

Het sap van uw eigen fruit wordt afgeleverd in pakken van vijf liter.

Dat is twee jaar houdbaar.
De prijs per pak is € 5,25.
Het fruit kan door u worden aangeleverd in partijen van minimaal 75 kilo (dat is drie veilingkistjes).
Grote partijen zijn eveneens goed verwerkbaar.

Vanwege de planning – en om lange wachttijden te voorkomen – is tijdig reserveren absoluut noodzakelijk.
Dat kan met een mailtje naar landschap@stroomhuisnee
rijnen.nl .

In dat mailtje – liefst uiterlijk op za 7 okt – aangeven: uw naam, tel-nummer, hoeveelheid, gewenste dag en tijdstip. U krijgt dan snel bericht over wanneer en hoe laat.

Maar, let op:

Op verzoek van het bedrijf uit Welsum dat opnieuw het sap persen bij ons voor zijn rekening neemt, gaan we de inroostering anders aanpakken dan in voorgaande jaren.

Dit vanwege een dit jaar mogelijk wat geringere appeloogst. Maar we houden vast aan twee draaidagen, zoals tot nu.

Om een zo goed mogelijk aaneengesloten rooster voor het sap persen te krijgen, willen we eerst de zaterdag volledig inroosteren en vervolgens op vrijdag teruglopend door roosteren van het eind van de dag naar het begin van de dag.

Dit vraagt ook van u enige flexibiliteit.

Daarom graag bij uw aanmelding aangeven of u absoluut niet op zaterdag of op vrijdag kunt. U kunt daarbij wel uw voorkeur aangeven voor een van deze beide dagen. Wij willen daar zoveel mogelijk rekening mee houden.

U kunt uw fruit aanmelden met een mailtje naar:


Graag daarbij aangeven een zo goed mogelijke inschatting van het aantal kilo’s dat u wilt laten persen.

Plus zeker ook het (mobiele) telefoonnummer waaronder we u - indien nodig - snel kunnen bereiken !

NB: Als u vragen mocht hebben over Sapdag, dan kunt u daarop wellicht een antwoord vinden op de website van de mensen van de mobiele sap-pers:  www.huiskampsapmobiel.nl 


   

Nieuws

webveilingVeiling keramiek beeld

Uit de vogelexpositie in mei is dit ‘Stroomhuis met vogels’ (keramiek) nog beschikbaar. Het is voor deze expositie en voor het Stroomhuis gemaakt door beeldend kunstenaar Lia van Rhijn. We besloten het te veilen (als aanvulling op onze kas). De originele vraagprijs van het beeld was € 250.
We geven iedereen graag de kans te bieden op dit mooie en leuke stukje werk. Wie goed kijkt ziet dat dit Het Stroomhuis voorstelt met allemaal vogels op het dak als symbool dat iedereen zich goed voelt in Het Stroomhuis. Tot medio oktober kun je je bieding doorgeven aan Hans Baars via zijn mail: . 
Daarna bepalen we wie de gelukkige eigenaar is geworden van dit mooie en sprekend kunstwerkje.


Programma van de pers

Het najaarsprogramma van cultureel centrum Stroomhuis is gereed. Ons nieuwe programmaboekje is ook al van de pers, en inmiddels op tal van plaatsen gratis verkrijgbaar. Ook in onze horeca: UIT-spanning het Stroomhuis.
Ook is het allemaal al hiernaast te lezen op onze website. Voor specifieke thema's: klik op 'knoppen' als: 'exposities', 'muziek', 'filmhuis', etc. Voor reserveringen: klik op knop 'Reserveren'. Kijk maar, en kom bezoeken wat u leuk lijkt!


weblogoWerelseklanken

'Wereldse Klanken'

Stroomhuis Neerijnen start in september een twééde maandelijkse concertserie op de zondagmiddag: 'Wereldse Klanken', steeds op de eerste zondag van de maand. Deze concerten staan in het teken van authentieke muziek uit landen uit de gehele wereld. Voorbeelden zijn fado, klezmer en zigeunermuziek. Tijdens de eerste acht concerten zal muziek ten gehore worden gebracht uit landen in Europa, daarna ook van elders.
Dit alles dus naast de succesvolle serie 'Rivierenland Klassiek'. Daarmee gaat Stroomhuis zeker verder, te weten op steeds de dérde zondagmiddag van de maand.


webfilmchina2
Cinema
China

Het Filmhuis van Stroomhuis brengt dit najaar (november) een bijzondere vierdelige filmcyclus over 'Cinema China'. Het gaat zeker om de opmerkelijke 'vijfde generatie' Chinese regisseurs, die het Mao-verleden verwerken en zoeken naar nieuwe openingen. Ook regisseurs uit het inmiddels ingelijfde Hongkong, en uit Taiwan, de 'afvallige' provincie, krijgen aandacht. Ondanks die politieke verschillen voelen de filmmakers in de drie gebieden een sterke culturele band en erfenis. Marc Westermann, filmexpert Stroomhuis, is onze gids in deze indrukwekkende Chinese filmontwikkeling. De eerste filmavond China is met een authentiek Chinees etentje.


Weer bereikbaar !

Stroomhuis Neerijnen is weer goed bereikbaar. Want de Steenweg - tussen Geldermalsen/Tricht en Waardenburg - is weer voor alle verkeer vrijgegeven. De aanleg van een fietspad langs die route heeft meer dan een halfjaar geduurd, en vergde voor velen steeds een enorme omweg. Mooi dat dat fietspad er nu ligt. En ook heel fijn dat Stroomhuis en Uitspanning het Stroomhuis nu weer goed te bereiken zijn!


webzwerfbieb3

'Zwerfbieb Stroomhuis'

Stroomhuis Neerijnen heeft in horecagelegenheid 'UIT-spanning het Stroomhuis' een heel bijzondere bibliotheek geopend. Namelijk een boekenkast vol boeken, en ook dvd's en cd's, die je gratis mag meenemen en lenen als je dat leuk lijkt.
Tegelijk mag je er ook boeken, films en muziek in terug zetten die je zelf mooi vond en waarvan je anderen wilt laten meegenieten.
'Delen' heet dat. We geven dit initiatief, samen met Bibliotheek Rivierenland, de naam 'Zwerfbieb Stroomhuis'. Info bij Wim Schoutendorp: 06-13473992


Stroomhuis zoekt 
technici (m/v)

Door de almaar groeiende belangstelling voor de activiteiten van cultureel centrum Stroomhuis Neerijnen is er behoefte aan uitbreiding van onze werkgroep technische ondersteuning. Heb jij (m/v) kennis van theatertechniek als licht, geluid en projectie, en wil je dat met ons delen, of wil je dit graag leren: geef je op en sluit je dan aan bij de groep vrijwilligers van Stroomhuis Neerijnen. Belangstellenden voor wie dit een uitdaging is, kunnen zich melden via ons mailadres: 

Leuk als je je aangesproken voelt!

   
© Design by Pino&Partner