Onze nieuwsbrief  

Wilt u op de hoogte blijven van ons programma? Meld u nu aan.
 

captcha 

   

web tuinreservaten cursus ivnMaak van uw tuin een groene oase voor mens en dier


Cursus Tuinreservaten


dit programma is volgeboekt

introductie: di 13 jan
   
daarna:
 di 3 feb tot di 31 mrt 

serie van vijf dinsdagavonden
plus drie excursies op zaterdagochtend

Maak van uw tuin een groene oase voor mens en dier

Logo IVNIVN West-Betuwe en Stroomhuis Neerijnen organiseren samen de cursus Tuinreservaten. In 5 avonden (dinsdags) en 3 excursies (zaterdagochtend) leert u hoe u uw eigen tuin, klein of groot, kunt omtoveren in een plek waar behalve uzelf, ook kleine dieren graag komen.
Van grijze stenen naar een groene oase.

Vanaf het begin gaat u aan de slag met uw eigen buitenplek. Dat kan een balkon, dakterras, gevel- of achtertuin zijn: alles is goed.

Planten en bomen trekken allerlei dieren uit de omgeving aan. Vlinders die rondfladderen, vogels die een uitkijkpost, nestplek of voederplaats zoeken, egeltjes die door de tuin scharrelen wanneer de schutting niet te dicht is…
En als u een poel of vijver in uw tuin hebt, ziet u weer heel andere diersoorten zoals libelles, kikkers en misschien wel kleine watersalamanders.

Eigenlijk hoeft u niets over natuur of tuinieren te weten. De cursus neemt u stap voor stap mee.

Hoe bescheiden uw tuin ook is, je kunt er altijd een tuinreservaat van maken. Het hoeft niet ingewikkeld of duur te zijn.
Wist u dat een stenen tuin veel duurder is dan een groene tuin!
En veel onderhoud kost een tuinreservaat ook niet. Ervaren docenten laten u zien hoe dat kan.

  • dinsdag 13 januari: introductie en kennismaking
  • dinsdag 3 februari: tuinreservaat in vogelvlucht, basisaspecten
  • dinsdag 17 februari: bodem, kringloop, bodemdiertjes, beplantingsplan, relatie planten en dieren
  • dinsdag 3 maart: afscheidingen, vogel, zoogdieren
  • dinsdag 17 maart: onderhoud, composteren, water en waterplanten
  • dinsdag 31 maart: ziekten en plagen, teken, diersporen, dierenonderkomens

De excursies worden in een later stadium ingevuld.

De kosten zijn € 85 per persoon. U krijgt hiervoor 5 avonden 2 uur les, 3 excursies, cursusmap, handboek Diervriendelijk Tuinieren, praktijkproefjes.
Aanmelden voor 1 januari 2015, het minimum aantal deelnemers is 15 en het maximum 25.
De avonden beginnen om 19.30 uur en zijn uiterlijk om 22 uur afgelopen. 

   

Nieuws

Programma van de pers

Het najaarsprogramma van cultureel centrum Stroomhuis is gereed. Ons nieuwe programmaboekje rolt op ma 28 aug van de pers. Snel daarna is het op veel plaatsen gratis verkrijgbaar. Ook in onze horeca: UIT-spanning het Stroomhuis.
Ook is het allemaal al hiernaast te lezen op onze website. Voor specifieke thema's: klik op 'knoppen' als: 'exposities', 'muziek', 'filmhuis', etc. Voor reserveringen: klik op knop 'Reserveren'. 
Kijk maar, en kom bezoeken wat u leuk lijkt!


weblogoWerelseklanken

'Wereldse Klanken'

Stroomhuis Neerijnen start in september een twééde maandelijkse concertserie op de zondagmiddag: 'Wereldse Klanken', steeds op de eerste zondag van de maand. Deze concerten staan in het teken van authentieke muziek uit landen uit de gehele wereld. Voorbeelden zijn fado, klezmer en zigeunermuziek. Tijdens de eerste acht concerten zal muziek ten gehore worden gebracht uit landen in Europa, daarna ook van elders.
Dit alles dus naast de succesvolle serie 'Rivierenland Klassiek'. Daarmee gaat Stroomhuis zeker verder, te weten op steeds de dérde zondagmiddag van de maand.


webfilmchina2
Cinema
China

Het Filmhuis van Stroomhuis brengt dit najaar (november) een bijzondere vierdelige filmcyclus over 'Cinema China'. Het gaat zeker om de opmerkelijke 'vijfde generatie' Chinese regisseurs, die het Mao-verleden verwerken en zoeken naar nieuwe openingen. Ook regisseurs uit het inmiddels ingelijfde Hongkong, en uit Taiwan, de 'afvallige' provincie, krijgen aandacht. Ondanks die politieke verschillen voelen de filmmakers in de drie gebieden een sterke culturele band en erfenis. Marc Westermann, filmexpert Stroomhuis, is onze gids in deze indrukwekkende Chinese filmontwikkeling. De eerste filmavond China is met een authentiek Chinees etentje.


Weer bereikbaar !

Stroomhuis Neerijnen is weer goed bereikbaar. Want de Steenweg - tussen Geldermalsen/Tricht en Waardenburg - is weer voor alle verkeer vrijgegeven. De aanleg van een fietspad langs die route heeft meer dan een halfjaar geduurd, en vergde voor velen steeds een enorme omweg. Mooi dat dat fietspad er nu ligt. En ook heel fijn dat Stroomhuis en Uitspanning het Stroomhuis nu weer goed te bereiken zijn!


webzwerfbieb3

'Zwerfbieb Stroomhuis'

Stroomhuis Neerijnen heeft in horecagelegenheid 'UIT-spanning het Stroomhuis' een heel bijzondere bibliotheek geopend. Namelijk een boekenkast vol boeken, en ook dvd's en cd's, die je gratis mag meenemen en lenen als je dat leuk lijkt.
Tegelijk mag je er ook boeken, films en muziek in terug zetten die je zelf mooi vond en waarvan je anderen wilt laten meegenieten.
'Delen' heet dat. We geven dit initiatief, samen met Bibliotheek Rivierenland, de naam 'Zwerfbieb Stroomhuis'. Info bij Wim Schoutendorp: 06-13473992


Stroomhuis zoekt 
technici (m/v)

Door de almaar groeiende belangstelling voor de activiteiten van cultureel centrum Stroomhuis Neerijnen is er behoefte aan uitbreiding van onze werkgroep technische ondersteuning. Heb jij (m/v) kennis van theatertechniek als licht, geluid en projectie, en wil je dat met ons delen, of wil je dit graag leren: geef je op en sluit je dan aan bij de groep vrijwilligers van Stroomhuis Neerijnen. Belangstellenden voor wie dit een uitdaging is, kunnen zich melden via ons mailadres: 

Leuk als je je aangesproken voelt!

   
© Design by Pino&Partner