Onze nieuwsbrief  

Wilt u op de hoogte blijven van ons programma? Meld u nu aan.
 

captcha 

   

web sapdag 2Sapdag 2014

vr 10 en za 11 okt

Laatste nieuws:
Sapdag 2014 Stroomhuis is totaal volgeboekt!
Daarom en sorry: Inschrijving gesloten

De belangstelling voor de beide Sapdagen die Stroomhuis ook dit najaar weer organiseert, is overweldigend groot. 
Op de beide Sapdagen - vrijdag 10 en zaterdag 11 oktober - kunnen we samen als maximum circa 9.000 kilo appels en peren verpersen tot heerlijk vruchtensap. Dat maximum aan reserveringen zijn we fors gepasseerd.
Enkele aanmelders daarna hebben we al op een Reservelijstje moeten zetten. Maar ook dat reservelijstje is nu vol.
Daarom vanaf nu: loket geheel dicht.
Want en helaas: Op is op!
En, advies: meldt u zich volgend jaar zo vroeg mogelijk aan!

Wat we eerder hebben bericht:

Net als in vele eerdere jaren komt er opnieuw twee dagen lang een sapmachine naar Neerijnen.

Daarmee is het mogelijk tegen lage kosten grote hoeveelheden appels en peren van je eigen oogst te laten versappen, zoals valfruit en wat je verder meer hebt dan je aan appeltaarten, appelmoes of chutney op kunt.

Zo krijg je houdbaar sap van je eigen overtollige appels en peren!
Doodzonde om je appels te laten verrotten of weg te moeten donderen.

Kom naar Stroomhuis en maak er heerlijk sap van !

      Voor een goede planning is bij ons tijdig reserveren noodzaak:
      dat kan per mail, echter uiterlijk op zondag 5 oktober!

Maar het gaat nu snel: inmiddels is al 6.600 kilo bij ons aangemeld. Onze capaciteit is maximaal circa 9.000 kilo, zeggen onze sapmannen uit Welsum.
Dus haast u! Want: Op=Op

Wat we eerder publiceerden:
NB: de uiterste aanmeldingsdatum is verzet naar zondag 5 oktober

Stroomhuis organiseert ook dit najaar weer zijn succesvolle Sapdag. 

Vanwege de te verwachten grote oogst zijn dat opnieuw twee dagen, vrijdag en zaterdag 10 en 11 oktober.

Particuliere eigenaren van fruitbomen kunnen hun overschotten aan appels en peren laten versappen tot heerlijk vruchtensap.
Dat gebeurt met een mobiele sapmachine - uit het Overijsselse dorp Welsum -  op het parkeerterrein van Stroomhuis.
Die twee mannen  blijven daarvoor speciaal in Neerijnen overnachten.

Het sap wordt afgeleverd in pakken van vijf liter. Zulke pakken worden gepasteuriseerd en zijn dan twee jaar houdbaar. 

De prijs per pak is opnieuw € 5.
Het fruit kan worden aangeleverd in partijen van minimaal 75 kilo (dat is drie veilingkistjes).
Grote partijen - zoals 500 kilo, daar hebben we er inmiddels al verscheidene van aangemeld gekregen - zijn eveneens goed verwerkbaar.

Let op: Vanwege de planning – en om voor iedereen lange wachttijden te voorkomen – is tijdig reserveren bij ons absoluut noodzakelijk.

Dat reserveren kan met een mailtje naar:
 

In dat mailtje – uiterlijk op zondag 5 okt – graag aangeven: uw naam, telefoonnummer, hoeveelheid fruit, gewenste dag en tijdstip.

U krijgt dan van Stroomhuis snel daarna bericht over op welke dag u wordt ingepland en om hoe laat. Dit zoveel mogelijk overeenkomstig uw wensen.

Ook losse pakken biologisch appelsap

Het is ook mogelijk via Stroomhuis zelf pakken appelsap te bestellen (of tijdens Sapdag bij Stroomhuis te kopen). Te weten zónder daarvoor zelf appels aan te hoeven leveren.  
Want die appels koopt Stroomhuis nu al zelf in, en wel bij een al jarenlang vooraanstaande, compleet biologische fruitteler: Louis Ruissen in Varik.

De prijs van zo'n pak biologisch appelsap van totaal bekende herkomst (biologische fruitteler Louis Ruissen in Varik) en productiewijze (ambachtelijke sapmachine uit Welsum, vrijwilligers bij cultureel centrum Stroomhuis) - kom kijken, u weet niet wat u bij ons qua productiewijze zelf ziet en vervolgens proeft - is bij Stroomhuis: € 8,50 (vijf liter, minimaal twee jaar houdbaar).
      

NB: goedkoper kunt u appelsap elders zeker vinden. Gaat u maar naar Aldi of Albert Heijn!
Maar daar persen ze niet alleen appels maar ook boeren uit. Ook vertellen ze er zelden bij van welk ander continent helemaal die appels de wereld zijn overgevlogen. Wat een onnodige milieubelasting!

Vast nergens anders dan in Stroomhuis Neerijnen vindt u deze biologische topkwaiteit appelsap uit onze eigen topregio Betuwe.
Of zoals de Fransen dat zo mooi zeggen: uit ons eigen terroir!
 
Kortom: U proeft wat hier bij ons in de Betuwe zelf aan prachtig fruit wordt geproduceerd! In uw eigen tuin, of bij Louis Ruissen in Varik.

 

 

   

Nieuws

Programma van de pers

Het najaarsprogramma van cultureel centrum Stroomhuis is gereed. Ons nieuwe programmaboekje rolt op ma 28 aug van de pers. Snel daarna is het op veel plaatsen gratis verkrijgbaar. Ook in onze horeca: UIT-spanning het Stroomhuis.
Ook is het allemaal al hiernaast te lezen op onze website. Voor specifieke thema's: klik op 'knoppen' als: 'exposities', 'muziek', 'filmhuis', etc. Voor reserveringen: klik op knop 'Reserveren'. 
Kijk maar, en kom bezoeken wat u leuk lijkt!


weblogoWerelseklanken

'Wereldse Klanken'

Stroomhuis Neerijnen start in september een twééde maandelijkse concertserie op de zondagmiddag: 'Wereldse Klanken', steeds op de eerste zondag van de maand. Deze concerten staan in het teken van authentieke muziek uit landen uit de gehele wereld. Voorbeelden zijn fado, klezmer en zigeunermuziek. Tijdens de eerste acht concerten zal muziek ten gehore worden gebracht uit landen in Europa, daarna ook van elders.
Dit alles dus naast de succesvolle serie 'Rivierenland Klassiek'. Daarmee gaat Stroomhuis zeker verder, te weten op steeds de dérde zondagmiddag van de maand.


webfilmchina2
Cinema
China

Het Filmhuis van Stroomhuis brengt dit najaar (november) een bijzondere vierdelige filmcyclus over 'Cinema China'. Het gaat zeker om de opmerkelijke 'vijfde generatie' Chinese regisseurs, die het Mao-verleden verwerken en zoeken naar nieuwe openingen. Ook regisseurs uit het inmiddels ingelijfde Hongkong, en uit Taiwan, de 'afvallige' provincie, krijgen aandacht. Ondanks die politieke verschillen voelen de filmmakers in de drie gebieden een sterke culturele band en erfenis. Marc Westermann, filmexpert Stroomhuis, is onze gids in deze indrukwekkende Chinese filmontwikkeling. De eerste filmavond China is met een authentiek Chinees etentje.


Weer bereikbaar !

Stroomhuis Neerijnen is weer goed bereikbaar. Want de Steenweg - tussen Geldermalsen/Tricht en Waardenburg - is weer voor alle verkeer vrijgegeven. De aanleg van een fietspad langs die route heeft meer dan een halfjaar geduurd, en vergde voor velen steeds een enorme omweg. Mooi dat dat fietspad er nu ligt. En ook heel fijn dat Stroomhuis en Uitspanning het Stroomhuis nu weer goed te bereiken zijn!


webzwerfbieb3

'Zwerfbieb Stroomhuis'

Stroomhuis Neerijnen heeft in horecagelegenheid 'UIT-spanning het Stroomhuis' een heel bijzondere bibliotheek geopend. Namelijk een boekenkast vol boeken, en ook dvd's en cd's, die je gratis mag meenemen en lenen als je dat leuk lijkt.
Tegelijk mag je er ook boeken, films en muziek in terug zetten die je zelf mooi vond en waarvan je anderen wilt laten meegenieten.
'Delen' heet dat. We geven dit initiatief, samen met Bibliotheek Rivierenland, de naam 'Zwerfbieb Stroomhuis'. Info bij Wim Schoutendorp: 06-13473992


Stroomhuis zoekt 
technici (m/v)

Door de almaar groeiende belangstelling voor de activiteiten van cultureel centrum Stroomhuis Neerijnen is er behoefte aan uitbreiding van onze werkgroep technische ondersteuning. Heb jij (m/v) kennis van theatertechniek als licht, geluid en projectie, en wil je dat met ons delen, of wil je dit graag leren: geef je op en sluit je dan aan bij de groep vrijwilligers van Stroomhuis Neerijnen. Belangstellenden voor wie dit een uitdaging is, kunnen zich melden via ons mailadres: 

Leuk als je je aangesproken voelt!

   
© Design by Pino&Partner