Deze cursus is inmiddels volgeboekt, er kan niet meer worden gereserveerd. 

Wilt u op de reserve lijst voor als er mensen afvallen, dan vragen we een mailtje te sturen aan antonv740@gmail.com o.v.v. naam, telefoonnummer en e-mail adres. 

Cursus Vogelzang, Elke vogel zingt zijn eigen lied(je) 

Stroomhuis Neerijnen organiseert in samenwerking met IVN West-Betuwe, een cursus “hoe herken ik een vogel aan zijn/haar geluid”, op 6 dinsdagavonden en 2 zaterdagochtenden.

Data: 28 maart, 4, 11 en 14 april, 2,16,23 en 27 mei 2023, zie ook het schema onderaan de pagina.

Kosten voor de gehele cursus: € 50,00, IVN leden € 40,00. Maximaal aantal deelnemers 25 personen.

Hier drukken om u in te schrijven 


Als je ’s morgens of ’s avonds door een park, een bos of je tuin loopt is de kans groot dat je veel verschillende vogels hoort zingen, maar welke zang hoort nu bij welke vogel?

Onder leiding van deskundige vogelaars van de vogelwerkgroep van het IVN gaan we dat oefenen in het Parkbos en in de uiterwaard van het landgoed Waardenburg/Neerijnen.

Vroeg in het voorjaar beginnen de standvogels al weer te zingen. Ze bakenen hun territorium af en proberen indruk te maken op een vrouwtje.

Eind maart komen de eerste zomergasten weer terug vanuit warmere streken. Dan starten wij met de cursus. In zes dinsdagavonden en op twee zaterdagochtenden volgen we de vogels die hun zang steeds duidelijker laten horen. We proberen de zang en de vogel aan elkaar te koppelen. Zo leren we de vogel op zijn zang of alarmroep herkennen.

Elke avond starten we om 19.15 uur met een wandeling door het parkbos of de uiterwaard. We luisteren en kijken welke vogel welk geluid maakt. We wandelen in kleine groepen onder leiding van een IVN vogelaar.

Als het donker wordt, gaan we naar het Stroomhuis om daar ervaringen uit te wisselen en meer  informatie te ontvangen over geluid en gedrag van de waargenomen vogels.

Op zaterdagmorgen vertrekken we bij zonsopgang en komen na een paar uur weer in het Stroomhuis voor koffie of thee.

Datum

Aanvang

Locatie

di 28 maart 19.15 uur bos
di 4 april 19.15 uur bos
di 11 april 19.15 uur bos
za 14 april 6.46 uur bos
di 2 mei 19.15 uur uiterwaard
di 16 mei 19.15 uur uiterwaard
di 23 mei 19.15 uur bos & uiterwaard
za 27 mei 5.30 uur bos & uiterwaard

Deel dit bericht, kies een platform!

Onze activiteiten