Lezing door Remco Daalder

De soorten jager


Datum: Woensdagavond 1 maart 2023

Aanvang: 20.00 uur

Entree: € 6,00 (voor IVN-leden gratis), incl. koffie/thee

Om uw kaarten te reserveren druk hier


De Vogelwerkgroep van IVN West-Betuwe heeft in samenwerking met Het Stroomhuis Neerijnen  Remco Daalder uitgenodigd om 1 maart te komen vertellen over zijn belevenissen als bioloog en vogelaar.

Remco besloot dat hij voor zijn zestigste verjaardag ten minste duizend vogelsoorten moest hebben gezien. Het resultaat is een vermakelijk boek over een wel erg vreemd type: de soortenjager.

Een echte soortenjager is hij zelf niet geworden. Die competitie, dat zat er niet in. “Maar die momenten blijven komen. In Panama stonden we om half zes op, dan zat ik met een kop koffie op mijn balkonnetje en voelde de spanning: ik ga fantastische dingen zien vandaag. Die knallende kleuren, dat je adem ervan stokt en je mond open staat, te mooi om waar te zijn. Maar laatst zag ik op Texel weer een pimpelmeesmannetje met kuif in voorjaarsblauw. dat heb ik honderdduizend keer gezien, maar het blijft prachtig. De wereld is mooi,” aldus Remco.

Remco Daalder is bioloog en schrijver. Hij was toeristisch projectleider en had een bureau voor waterplantenonderzoek. Hij was 25 jaar in dienst van de gemeente Amsterdam, eerst als beheerder van het Amsterdamse Bos, later als stadsecoloog.

Met zijn boek De gierzwaluw won hij in 2014 de Jan Wolkersprijs voor het beste natuurboek. Het schreef ook Baltsen tussen baksteen (2003), Stadse beesten (2005), Grafherrie (roman, 2008), Natuurlijk Amsterdam (wandelgids, 2012), Het Amsterdamse beestenboek (2015), De meerkoet (2017) en De soortenjager (2022).

Deel dit bericht, kies een platform!

Onze activiteiten