reviews of Inmotion hosting company
   

Onze nieuwsbrief  

Wilt u op de hoogte blijven van ons programma? Meld u nu aan.
 

captcha 

   

web samsara 2Start nieuwe filmseizoen in Stroomhuis

Samsara

za 13 sep

aanvang: 19.30 uur
reserveren niet nodig

Vier jaar geleden opende ons Filmhuis met de vertoning van Dorp aan de rivier, van Fons Rademakers.
Dat willen we vieren met een film, nu niet over een dorp aan de rivier maar een film over de pracht en praal van de natuur en de mens over de hele wereld.

       Om dat te vieren nodigen wij alle bezoekers van de afgelopen vier jaar uit voor een GRATIS voorstelling.
      NB: Dankzij uw komst hebben we afgelopen jaar 2013 ook een bescheiden batig saldo kunnen draaien.
 
Nu over de film Samsara:
Deze documentaire film - van Ron Fricke, uit 2011 -
is een ongekend zintuiglijke ervaring.
‘Samsara’ is Sanskriet voor ‘het eeuwig draaiende rad van het leven’.
Gefilmd over een periode van bijna vijf jaar en in 25 landen toont Samsara ons heilige plaatsen, rampgebieden, industriële landschappen, natuurwonderen en cultureel erfgoed.

web samsara 1Samsara is een film zonder dialoog en beschrijvende tekst, en is daardoor niet een traditionele documentaire maar een werk dat de toeschouwer inspireert, geholpen door sublieme beelden en zinnelijke muziek die het oude en het moderne vermengen.

NB: De kniesoor die vindt dat deze film een te eenzijdig beeld geeft, door alleen majestueuze natuur (Himalaya, watervallen, enz,) te tonen, en alleen de mens in zijn metafysische context, begeleid door een prachtige geluidsband - en NIET evenzeer de massale vernietiging van de biodiversiteit op aarde door de mens, en  de beestachtige moordpartijen in eigentijdse burgeroorlogen - heeft vast gelijk.

Alhoewel:
We krijgen toch ook een glimp te zien van een kuikenslachterij, en van een geestdodende lopende band in China, waar onze welvaartsgoederen tegen afbraakprijzen  in elkaar worden gezet.

Marc Westermann, filmexpert van Stroomhuis, geeft een toelichting op deze toch heel prachtige film.

De toelichting start om 19.30 uur,
de film zelf begint om 20 uur.

Vol overtuiging opent het Filmhuis van Stroomhuis hiermee zijn nieuwe theaterseizoen.

   

Nieuws

Programma van de pers

Het najaarsprogramma van cultureel centrum Stroomhuis is gereed. Ons nieuwe programmaboekje rolt op ma 28 aug van de pers. Snel daarna is het op veel plaatsen gratis verkrijgbaar. Ook in onze horeca: UIT-spanning het Stroomhuis.
Ook is het allemaal al hiernaast te lezen op onze website. Voor specifieke thema's: klik op 'knoppen' als: 'exposities', 'muziek', 'filmhuis', etc. Voor reserveringen: klik op knop 'Reserveren'. 
Kijk maar, en kom bezoeken wat u leuk lijkt!


weblogoWerelseklanken

'Wereldse Klanken'

Stroomhuis Neerijnen start in september een twééde maandelijkse concertserie op de zondagmiddag: 'Wereldse Klanken', steeds op de eerste zondag van de maand. Deze concerten staan in het teken van authentieke muziek uit landen uit de gehele wereld. Voorbeelden zijn fado, klezmer en zigeunermuziek. Tijdens de eerste acht concerten zal muziek ten gehore worden gebracht uit landen in Europa, daarna ook van elders.
Dit alles dus naast de succesvolle serie 'Rivierenland Klassiek'. Daarmee gaat Stroomhuis zeker verder, te weten op steeds de dérde zondagmiddag van de maand.


webfilmchina2
Cinema
China

Het Filmhuis van Stroomhuis brengt dit najaar (november) een bijzondere vierdelige filmcyclus over 'Cinema China'. Het gaat zeker om de opmerkelijke 'vijfde generatie' Chinese regisseurs, die het Mao-verleden verwerken en zoeken naar nieuwe openingen. Ook regisseurs uit het inmiddels ingelijfde Hongkong, en uit Taiwan, de 'afvallige' provincie, krijgen aandacht. Ondanks die politieke verschillen voelen de filmmakers in de drie gebieden een sterke culturele band en erfenis. Marc Westermann, filmexpert Stroomhuis, is onze gids in deze indrukwekkende Chinese filmontwikkeling. De eerste filmavond China is met een authentiek Chinees etentje.


Weer bereikbaar !

Stroomhuis Neerijnen is weer goed bereikbaar. Want de Steenweg - tussen Geldermalsen/Tricht en Waardenburg - is weer voor alle verkeer vrijgegeven. De aanleg van een fietspad langs die route heeft meer dan een halfjaar geduurd, en vergde voor velen steeds een enorme omweg. Mooi dat dat fietspad er nu ligt. En ook heel fijn dat Stroomhuis en Uitspanning het Stroomhuis nu weer goed te bereiken zijn!


webzwerfbieb3

'Zwerfbieb Stroomhuis'

Stroomhuis Neerijnen heeft in horecagelegenheid 'UIT-spanning het Stroomhuis' een heel bijzondere bibliotheek geopend. Namelijk een boekenkast vol boeken, en ook dvd's en cd's, die je gratis mag meenemen en lenen als je dat leuk lijkt.
Tegelijk mag je er ook boeken, films en muziek in terug zetten die je zelf mooi vond en waarvan je anderen wilt laten meegenieten.
'Delen' heet dat. We geven dit initiatief, samen met Bibliotheek Rivierenland, de naam 'Zwerfbieb Stroomhuis'. Info bij Wim Schoutendorp: 06-13473992


Stroomhuis zoekt 
technici (m/v)

Door de almaar groeiende belangstelling voor de activiteiten van cultureel centrum Stroomhuis Neerijnen is er behoefte aan uitbreiding van onze werkgroep technische ondersteuning. Heb jij (m/v) kennis van theatertechniek als licht, geluid en projectie, en wil je dat met ons delen, of wil je dit graag leren: geef je op en sluit je dan aan bij de groep vrijwilligers van Stroomhuis Neerijnen. Belangstellenden voor wie dit een uitdaging is, kunnen zich melden via ons mailadres: 

Leuk als je je aangesproken voelt!

   
© Design by Pino&Partner