De film Sonny boy  (2011)

 

van Marja Peters met Sergio Hasselbaink en Ricky Koole vertonen we in het kader van ‘Nederland leest’  in samenwerking met de bibliotheek Rivierenland waarin het boek van Annejet van der Zijl uit 2004 centraal staat. In de inleiding bij de film gaan we daarom ook in op het oeuvre van journalist en historica Annejet van der Zijl die zich specialiseerde  in literaire geschiedschrijving zoals Jagtlust en succesvolle biografieën van Annie M.G. Schmidt, Prins Bernhard en Gerard Heineken.


Datum: donderdagavond 16 november 2023

Aanvang: 19.30 uur

Entree: € 10.00 incl. een drankje, Toegang op vertoon bibliotheekpas is gratis. Wie entree betaald krijgt het boek gratis.

Druk hier om uw kaarten te reserveren


Sunny boy is het waargebeurde en integer verfilmd verhaal van een onafhankelijke Hollandse vrouw met vier kinderen die haar godsdienstige en overspelige man heeft verlaten en met haar kostganger, een zeventien jaar jongere student uit Suriname een kind krijgt.

Hun liefdesrelatie is in 1928 ongewoon, zij moeten opboksen tegen onverdraagzame vooroordelen en discriminatie, maar zij houden in crisistijd het hoofd boven water. Zij verhuren in de oorlog kamers aan joodse onderduikers tot ze worden opgepakt door Duitse bezetter en in concentratiekampen omkomen. Hun zoontje Waldy, alias Sonny Boy overleeft de oorlog en zal zonder zijn ouders opgroeien.  In de film zien we ook beelden van de Surinaamse jeugd van Waldemar in Paramaribo en een weinig geflatteerd  de beeld van de Hollandse samenleving in die tijd en Duitse concentratiekampen.

 

Deel dit bericht, kies een platform!