Onze nieuwsbrief  

Wilt u op de hoogte blijven van ons programma? Meld u nu aan.
 

captcha 

   

web chocolatFilm plus heerlijk etentje

 

'Chocolat'

 

za 14 dec -  volgeboekt

aanvang etentje: 18 uur (UIT-spanning)
aanvang film: 18.30 uur (theaterzaal Stroomhuis)

reserveren voor etentje noodzaak

 

Voor reserveren, klik hier

 

Mission Statement (leidraad) van Filmhuis voor dit seizoen:
eigenzinnig en vol verbeeldingskracht

'Chocolat' is een verrukkelijke Frans-Amerikaanse film uit 2000, geregisseerd door Lasse Hallström. Het gaat over een conservatief Frans dorpje dat wordt wakker geschud door de komst van Juliette Binoche en haar chocolaterie.

Leeftijdsindicaie: zoet drama, leuk om te zien. Natuurlijk slecht voor het gebit. Daarom vooral voor jongeren met goede gebitten: tot 65 jaar. Ouderen komen op eigen risico tenzij met kunstgebit.

Aansluitend eten we in UIT-spanning het Stroomhuis: een feestelijke drie-gangenmaaltijd, samengesteld door onze kok Anita Fey.
Ook krijgt u een paar heerlijke bonbons.

Maar we gaan het weer omdraaien: eerst met een snackje in de hand naar de film, daarna samen eten en napraten. 

Dit feestelijke drie-gangendinertje  kost weer  € 20,-- per couvert. Samen met de film is de deelnameprijs € 25 pp.
Alleen naar de film kan ook: € 5,- 
 
Als u film plus etentje kiest, dient U daarvoor wel te Reserveren. Dat kan tot uiterlijk dinsdag 10 december. Dat Reserveren kan via deze website. U krijgt dan snel nader bericht, zoals over de betaling. Want ook dat dient om organisatorische redenen vooraf te geschieden.
 
Dit is de derde keer dat Filmhuis samen met horeca-gelegenheid UIT-spanning het Stroomhuis zo'n combinatie film plus etentje organiseert. De eerste keer, op 27 juni, was er een Italiaans etentje en met liefst 33 deelnemers was dat voor ons een onverwacht groot succes! Vandaar dat we hebben besloten dit najaar nog twee keer zoiets leuks te doen. 
 
Daarbij zoeken we wel steeds naar nieuwe wegen. Na de Italiaanse maaltijd op 27 juni en een biologisch etentje op donderdag 3 oktober, wordt het deze avond - za 14 december - dus een feestelijk decemberdiner met verrassingstoetje. Dit met weer eerst film en pas daarna gezellig tafelen. 

Evenwel: we gaan het qua aanvangstijden nog wat beter structureren:

aanvang film: 18.30 uur (in theaterzaal Stroomhuis)
etentje: voorafje al om 18 uur (in UIT-spanning)
            hoofdgerecht en toetje: ná de film  


 

 

   

Nieuws

Programma van de pers

Het najaarsprogramma van cultureel centrum Stroomhuis is gereed. Ons nieuwe programmaboekje rolt op ma 28 aug van de pers. Snel daarna is het op veel plaatsen gratis verkrijgbaar. Ook in onze horeca: UIT-spanning het Stroomhuis.
Ook is het allemaal al hiernaast te lezen op onze website. Voor specifieke thema's: klik op 'knoppen' als: 'exposities', 'muziek', 'filmhuis', etc. Voor reserveringen: klik op knop 'Reserveren'. 
Kijk maar, en kom bezoeken wat u leuk lijkt!


weblogoWerelseklanken

'Wereldse Klanken'

Stroomhuis Neerijnen start in september een twééde maandelijkse concertserie op de zondagmiddag: 'Wereldse Klanken', steeds op de eerste zondag van de maand. Deze concerten staan in het teken van authentieke muziek uit landen uit de gehele wereld. Voorbeelden zijn fado, klezmer en zigeunermuziek. Tijdens de eerste acht concerten zal muziek ten gehore worden gebracht uit landen in Europa, daarna ook van elders.
Dit alles dus naast de succesvolle serie 'Rivierenland Klassiek'. Daarmee gaat Stroomhuis zeker verder, te weten op steeds de dérde zondagmiddag van de maand.


webfilmchina2
Cinema
China

Het Filmhuis van Stroomhuis brengt dit najaar (november) een bijzondere vierdelige filmcyclus over 'Cinema China'. Het gaat zeker om de opmerkelijke 'vijfde generatie' Chinese regisseurs, die het Mao-verleden verwerken en zoeken naar nieuwe openingen. Ook regisseurs uit het inmiddels ingelijfde Hongkong, en uit Taiwan, de 'afvallige' provincie, krijgen aandacht. Ondanks die politieke verschillen voelen de filmmakers in de drie gebieden een sterke culturele band en erfenis. Marc Westermann, filmexpert Stroomhuis, is onze gids in deze indrukwekkende Chinese filmontwikkeling. De eerste filmavond China is met een authentiek Chinees etentje.


Weer bereikbaar !

Stroomhuis Neerijnen is weer goed bereikbaar. Want de Steenweg - tussen Geldermalsen/Tricht en Waardenburg - is weer voor alle verkeer vrijgegeven. De aanleg van een fietspad langs die route heeft meer dan een halfjaar geduurd, en vergde voor velen steeds een enorme omweg. Mooi dat dat fietspad er nu ligt. En ook heel fijn dat Stroomhuis en Uitspanning het Stroomhuis nu weer goed te bereiken zijn!


webzwerfbieb3

'Zwerfbieb Stroomhuis'

Stroomhuis Neerijnen heeft in horecagelegenheid 'UIT-spanning het Stroomhuis' een heel bijzondere bibliotheek geopend. Namelijk een boekenkast vol boeken, en ook dvd's en cd's, die je gratis mag meenemen en lenen als je dat leuk lijkt.
Tegelijk mag je er ook boeken, films en muziek in terug zetten die je zelf mooi vond en waarvan je anderen wilt laten meegenieten.
'Delen' heet dat. We geven dit initiatief, samen met Bibliotheek Rivierenland, de naam 'Zwerfbieb Stroomhuis'. Info bij Wim Schoutendorp: 06-13473992


Stroomhuis zoekt 
technici (m/v)

Door de almaar groeiende belangstelling voor de activiteiten van cultureel centrum Stroomhuis Neerijnen is er behoefte aan uitbreiding van onze werkgroep technische ondersteuning. Heb jij (m/v) kennis van theatertechniek als licht, geluid en projectie, en wil je dat met ons delen, of wil je dit graag leren: geef je op en sluit je dan aan bij de groep vrijwilligers van Stroomhuis Neerijnen. Belangstellenden voor wie dit een uitdaging is, kunnen zich melden via ons mailadres: 

Leuk als je je aangesproken voelt!

   
© Design by Pino&Partner