webvliegenFilmhuis in teken van Nationale Vogelweek

'The conquest of the skies'

 -  BBC, en Leonardo da Vinci, beiden
over:
 de 'Kunst van het vliegen'

do 17 mei

Aanvang 19:30 uur, entree € 5,-
reserveren niet nodig

Nagenoeg ieder jaar vertoont het Filmhuis van Stroomhuis Neerijnen een 'vogelfilm'.

Dit jaar is dat 'The conquest of the skies', in het kader van de Nationale Vogelweek.

Deze natuurdocumentaire - over de 'kunst van het vliegen' - is van David Attenborough, de beroemde en gezaghebbende programmamaker van natuurdocumentaires op de Britse televisie.

De film wordt ingeleid door Marc Westermann, de natuurfilmexpert van Stroomhuis.

Wim Schoutendorp, journalist en coördinator Filmhuis, houdt daarnaast een korte inleiding over Leonardo da Vinci (1452-1519), te weten: over de zeer gedetailleerde natuurwaarnemingen, zoals inzake het menselijk lichaam, maar ook op het gebied van het vliegen van vogels, van deze beroemde Italiaanse Renaissance-kunstenaar, en alzijdig onderzoeker en uitvinder.


over de Britse tv-serie uit 2015

De mogelijkheid om te vliegen is één van de grootste prestaties van de natuur.
Vanaf het nederige begin tot de 100 miljard wezens die vandaag de dag door de lucht zweven.
Van kleine kolibries die nectar drinken tot bepantserde, gevleugelde kevers, bizarre gevleugelde hagedissen en vleermuizen die in het holst van de nacht jagen, geleid door hun sonar.
In Conquest of the skies, gaat David Attenborough terug in de tijd om het geweldige verhaal van de vliegende dieren te vertellen, dat 300 miljoen jaar geleden begon.

Wie waren de eerst vliegende wezens, waar zijn ze ontstaan en hoe hebben ze zich aangepast aan de immense variëteit van vliegende dieren die vandaag de dag het luchtruim bevolken?
Pas nu kan hij de verborgen mechaniek onthullen die ze helpt om de zwaartekracht te tarten, met behulp van computertechnieken, de allernieuwste hoge resolutie filmtechnieken en baanbrekende wetenschappelijke analyses.

Over de Nationale Vogelweeklogo vogelbescherming nederland
Klik op een van de volgend website-links: