web gabriel garcia marquezSuperleeskring - boekverfilming Gabriel Garcia Márquez

Liefde in tijden van cholera

do 22 jan 

Hommage aan Gabriel Garcia Márquez, die op 17 april 2014 overleed.
inleiding door Marc Westermann

aanvang inleiding: 19.30 uur
NB: de film start om 20 uur
toegang € 5
leden Bibliotheek Rivierenland krijgen € 1 korting

reserveren niet nodig


Op 22 januari 2015 organiseren Stroomhuis Neerijnen en Bibliotheek Rivierenland een filmavond voor 'boekenwurmen'. Op deze donderdagavond vertonen wij de boekverfilming van Liefde in tijden van cholera, geschreven door de Colombiaanse Nobelprijswinnaar Gabriel Garcia Márquez. Het boek is voor het eerst uitgegeven in 1985 en gaat over een onmogelijke liefde tussen twee mensen, Florentino Ariza en Fermina Daza. Hoofdthema in het boek is liefde, maar ook ouderdom en eenzaamheid. 

logo  Bibliotheek RivierenlandToen Florentino Ariza de dertienjarige Fermina Daza ontmoette, werd hij op slag verliefd voor de rest van zijn leven. In de 50 jaar die daar op volgen trouwt Fermina met een andere man en bemint Florentino zelf 622 vrouwen. Als de man van Fermina overlijdt krijgt Florentino de kans om haar opnieuw eeuwige trouw te beloven. Liefde in tijden van cholera is een van de romans waarmee Gabriel García Márquez bekend werd in Nederland. Márquez brengt thema's als liefde, dood, ouderdom, noodlot en begeerte samen in dit romantische boek.

De film 'Love in the time of Cholera' werd in 2007 uitgebracht en is geregisseerd door Mike Newell. De cast bestaat uit o.a. Javier Bardem, Benjamin Bratt en Giovanna Mezzogiorno.

Gabriel Garcia Márquez
Gabriel Garcia Márquez (1928) publiceerde vele romans en verhalen, waaronder zijn befaamde roman Honderd jaar eenzaamheid.
In 1982 ontving hij de Nobelprijs voor de literatuur.
Op 17 april 2014 overleed Márquez op 87-jarige leeftijd
.

Kijk ook op:  http://www.bibliotheekrivierenland.nl/activiteiten/170-filmavond-voor-leesliefhebbers-love-in-time-of-cholera