Onze nieuwsbrief  

Wilt u op de hoogte blijven van ons programma? Meld u nu aan.
 

captcha 

   

web gabriel garcia marquezSuperleeskring - boekverfilming Gabriel Garcia Márquez

Liefde in tijden van cholera

do 22 jan 

Hommage aan Gabriel Garcia Márquez, die op 17 april 2014 overleed.
inleiding door Marc Westermann

aanvang inleiding: 19.30 uur
NB: de film start om 20 uur
toegang € 5
leden Bibliotheek Rivierenland krijgen € 1 korting

reserveren niet nodig


Op 22 januari 2015 organiseren Stroomhuis Neerijnen en Bibliotheek Rivierenland een filmavond voor 'boekenwurmen'. Op deze donderdagavond vertonen wij de boekverfilming van Liefde in tijden van cholera, geschreven door de Colombiaanse Nobelprijswinnaar Gabriel Garcia Márquez. Het boek is voor het eerst uitgegeven in 1985 en gaat over een onmogelijke liefde tussen twee mensen, Florentino Ariza en Fermina Daza. Hoofdthema in het boek is liefde, maar ook ouderdom en eenzaamheid. 

logo  Bibliotheek RivierenlandToen Florentino Ariza de dertienjarige Fermina Daza ontmoette, werd hij op slag verliefd voor de rest van zijn leven. In de 50 jaar die daar op volgen trouwt Fermina met een andere man en bemint Florentino zelf 622 vrouwen. Als de man van Fermina overlijdt krijgt Florentino de kans om haar opnieuw eeuwige trouw te beloven. Liefde in tijden van cholera is een van de romans waarmee Gabriel García Márquez bekend werd in Nederland. Márquez brengt thema's als liefde, dood, ouderdom, noodlot en begeerte samen in dit romantische boek.

De film 'Love in the time of Cholera' werd in 2007 uitgebracht en is geregisseerd door Mike Newell. De cast bestaat uit o.a. Javier Bardem, Benjamin Bratt en Giovanna Mezzogiorno.

Gabriel Garcia Márquez
Gabriel Garcia Márquez (1928) publiceerde vele romans en verhalen, waaronder zijn befaamde roman Honderd jaar eenzaamheid.
In 1982 ontving hij de Nobelprijs voor de literatuur.
Op 17 april 2014 overleed Márquez op 87-jarige leeftijd
.

Kijk ook op:  http://www.bibliotheekrivierenland.nl/activiteiten/170-filmavond-voor-leesliefhebbers-love-in-time-of-cholera

   

Nieuws

Programma van de pers

Het najaarsprogramma van cultureel centrum Stroomhuis is gereed. Ons nieuwe programmaboekje rolt op ma 28 aug van de pers. Snel daarna is het op veel plaatsen gratis verkrijgbaar. Ook in onze horeca: UIT-spanning het Stroomhuis.
Ook is het allemaal al hiernaast te lezen op onze website. Voor specifieke thema's: klik op 'knoppen' als: 'exposities', 'muziek', 'filmhuis', etc. Voor reserveringen: klik op knop 'Reserveren'. 
Kijk maar, en kom bezoeken wat u leuk lijkt!


weblogoWerelseklanken

'Wereldse Klanken'

Stroomhuis Neerijnen start in september een twééde maandelijkse concertserie op de zondagmiddag: 'Wereldse Klanken', steeds op de eerste zondag van de maand. Deze concerten staan in het teken van authentieke muziek uit landen uit de gehele wereld. Voorbeelden zijn fado, klezmer en zigeunermuziek. Tijdens de eerste acht concerten zal muziek ten gehore worden gebracht uit landen in Europa, daarna ook van elders.
Dit alles dus naast de succesvolle serie 'Rivierenland Klassiek'. Daarmee gaat Stroomhuis zeker verder, te weten op steeds de dérde zondagmiddag van de maand.


webfilmchina2
Cinema
China

Het Filmhuis van Stroomhuis brengt dit najaar (november) een bijzondere vierdelige filmcyclus over 'Cinema China'. Het gaat zeker om de opmerkelijke 'vijfde generatie' Chinese regisseurs, die het Mao-verleden verwerken en zoeken naar nieuwe openingen. Ook regisseurs uit het inmiddels ingelijfde Hongkong, en uit Taiwan, de 'afvallige' provincie, krijgen aandacht. Ondanks die politieke verschillen voelen de filmmakers in de drie gebieden een sterke culturele band en erfenis. Marc Westermann, filmexpert Stroomhuis, is onze gids in deze indrukwekkende Chinese filmontwikkeling. De eerste filmavond China is met een authentiek Chinees etentje.


Weer bereikbaar !

Stroomhuis Neerijnen is weer goed bereikbaar. Want de Steenweg - tussen Geldermalsen/Tricht en Waardenburg - is weer voor alle verkeer vrijgegeven. De aanleg van een fietspad langs die route heeft meer dan een halfjaar geduurd, en vergde voor velen steeds een enorme omweg. Mooi dat dat fietspad er nu ligt. En ook heel fijn dat Stroomhuis en Uitspanning het Stroomhuis nu weer goed te bereiken zijn!


webzwerfbieb3

'Zwerfbieb Stroomhuis'

Stroomhuis Neerijnen heeft in horecagelegenheid 'UIT-spanning het Stroomhuis' een heel bijzondere bibliotheek geopend. Namelijk een boekenkast vol boeken, en ook dvd's en cd's, die je gratis mag meenemen en lenen als je dat leuk lijkt.
Tegelijk mag je er ook boeken, films en muziek in terug zetten die je zelf mooi vond en waarvan je anderen wilt laten meegenieten.
'Delen' heet dat. We geven dit initiatief, samen met Bibliotheek Rivierenland, de naam 'Zwerfbieb Stroomhuis'. Info bij Wim Schoutendorp: 06-13473992


Stroomhuis zoekt 
technici (m/v)

Door de almaar groeiende belangstelling voor de activiteiten van cultureel centrum Stroomhuis Neerijnen is er behoefte aan uitbreiding van onze werkgroep technische ondersteuning. Heb jij (m/v) kennis van theatertechniek als licht, geluid en projectie, en wil je dat met ons delen, of wil je dit graag leren: geef je op en sluit je dan aan bij de groep vrijwilligers van Stroomhuis Neerijnen. Belangstellenden voor wie dit een uitdaging is, kunnen zich melden via ons mailadres: 

Leuk als je je aangesproken voelt!

   
© Design by Pino&Partner