Onze nieuwsbrief  

Wilt u op de hoogte blijven van ons programma? Meld u nu aan.
 

captcha 

   

web eat drink man womanCulinaire film, plus Chinees etentje 

Eat Drink Man Woman

za 12 apr

Let op:
Etentje  a f g e l a s t , wegens  onvoldoende deelname

Mensen die wel hebben gereserveerd, krijgen bericht
Voorstelling film 'Eat Drink Man Woman' (18.30 uur) gaat wél door

aanvang etentje: 18 uur - deelname aan etentje, in de UIT-spanning, plus film: € 25 - reserveren daarvoor is noodzakelijk. Dat kan tot t/m wo 9 apr

Naar de film alleen kan ook:
aanvang film: 18.30 uur
entree film: € 5,-
reserveren hiervoor niet nodig
Besloten voorstelling, maar lid worden van Filmhuis kunt u gratis aan de kassa

Opnieuw organiseert het Filmhuis van cultureel centrum Stroomhuis een film in combinatie met een drie-gangendiner in café-terras UIT-spanning het Stroomhuis
Vorig seizoen was dat keer op keer een groot succes.
Haast u met reserveren, want het maximaal aantal deelnemers is veertig, en alle vorige keren waren al snel volgeboekt.

Dit keer is het thema: China.
Dat wil zeggen een film gemaakt door een Chinese regisseur.
En ook het etentje is Chinees!

Eat Drink Man Woman (1994) maakt deel uit van de Taiwan-trilogie van regisseur Ang Lee.

Het gaat over spanningen tussen generaties en in het verlengde daarvan tussen traditie en modernisering, tussen oost en west.
Die spanning is iedere zondag te snijden aan tafel, tijdens de maaltijd die meester kok, de weduwnaar Chu, voorzet aan zijn drie ongetrouwde dochters.
De titel is een citaat van Confucius over de rituele waarden van het leven. Het gezamenlijk eten is een baisbehoefte van de mens. 

Ang Lee (1954) is een filmregisseur uit Taiwan die behoort tot de meest geprezen filmmakers van deze tijd. Nu filmt hij in Hollywood.
Lee kan alles en vooral romanverfilmingen.

Hij werd nota bene als Taiwanees gevraagd om een typische Engelse heritage film te maken, nl een Jane Austen verfilming van Sense and Sensibility (1995). Andere films van hem zijn: The Wedding Banquet (1993); The Ice Storm (1997); Crouching Tiger Hidden Dragon (2001). In 2006 Brokeback Mountain (Oscar voor Beste regie). Voor zijn recente grootscheepse 3-D onderneming Life of Pi kreeg eveneens een Oscar.

Voor een trailer van de fim, klik hier

Voor wat Wikipedia (Engelstalig) over deze film schrijft, en alle prijzen die hij kreeg, klik hier

  -- 

 

   

Nieuws

Programma van de pers

Het najaarsprogramma van cultureel centrum Stroomhuis is gereed. Ons nieuwe programmaboekje rolt op ma 28 aug van de pers. Snel daarna is het op veel plaatsen gratis verkrijgbaar. Ook in onze horeca: UIT-spanning het Stroomhuis.
Ook is het allemaal al hiernaast te lezen op onze website. Voor specifieke thema's: klik op 'knoppen' als: 'exposities', 'muziek', 'filmhuis', etc. Voor reserveringen: klik op knop 'Reserveren'. 
Kijk maar, en kom bezoeken wat u leuk lijkt!


weblogoWerelseklanken

'Wereldse Klanken'

Stroomhuis Neerijnen start in september een twééde maandelijkse concertserie op de zondagmiddag: 'Wereldse Klanken', steeds op de eerste zondag van de maand. Deze concerten staan in het teken van authentieke muziek uit landen uit de gehele wereld. Voorbeelden zijn fado, klezmer en zigeunermuziek. Tijdens de eerste acht concerten zal muziek ten gehore worden gebracht uit landen in Europa, daarna ook van elders.
Dit alles dus naast de succesvolle serie 'Rivierenland Klassiek'. Daarmee gaat Stroomhuis zeker verder, te weten op steeds de dérde zondagmiddag van de maand.


webfilmchina2
Cinema
China

Het Filmhuis van Stroomhuis brengt dit najaar (november) een bijzondere vierdelige filmcyclus over 'Cinema China'. Het gaat zeker om de opmerkelijke 'vijfde generatie' Chinese regisseurs, die het Mao-verleden verwerken en zoeken naar nieuwe openingen. Ook regisseurs uit het inmiddels ingelijfde Hongkong, en uit Taiwan, de 'afvallige' provincie, krijgen aandacht. Ondanks die politieke verschillen voelen de filmmakers in de drie gebieden een sterke culturele band en erfenis. Marc Westermann, filmexpert Stroomhuis, is onze gids in deze indrukwekkende Chinese filmontwikkeling. De eerste filmavond China is met een authentiek Chinees etentje.


Weer bereikbaar !

Stroomhuis Neerijnen is weer goed bereikbaar. Want de Steenweg - tussen Geldermalsen/Tricht en Waardenburg - is weer voor alle verkeer vrijgegeven. De aanleg van een fietspad langs die route heeft meer dan een halfjaar geduurd, en vergde voor velen steeds een enorme omweg. Mooi dat dat fietspad er nu ligt. En ook heel fijn dat Stroomhuis en Uitspanning het Stroomhuis nu weer goed te bereiken zijn!


webzwerfbieb3

'Zwerfbieb Stroomhuis'

Stroomhuis Neerijnen heeft in horecagelegenheid 'UIT-spanning het Stroomhuis' een heel bijzondere bibliotheek geopend. Namelijk een boekenkast vol boeken, en ook dvd's en cd's, die je gratis mag meenemen en lenen als je dat leuk lijkt.
Tegelijk mag je er ook boeken, films en muziek in terug zetten die je zelf mooi vond en waarvan je anderen wilt laten meegenieten.
'Delen' heet dat. We geven dit initiatief, samen met Bibliotheek Rivierenland, de naam 'Zwerfbieb Stroomhuis'. Info bij Wim Schoutendorp: 06-13473992


Stroomhuis zoekt 
technici (m/v)

Door de almaar groeiende belangstelling voor de activiteiten van cultureel centrum Stroomhuis Neerijnen is er behoefte aan uitbreiding van onze werkgroep technische ondersteuning. Heb jij (m/v) kennis van theatertechniek als licht, geluid en projectie, en wil je dat met ons delen, of wil je dit graag leren: geef je op en sluit je dan aan bij de groep vrijwilligers van Stroomhuis Neerijnen. Belangstellenden voor wie dit een uitdaging is, kunnen zich melden via ons mailadres: 

Leuk als je je aangesproken voelt!

   
© Design by Pino&Partner