Onze nieuwsbrief  

Wilt u op de hoogte blijven van ons programma? Meld u nu aan.
 

captcha 

   
webkoyaanisqatsiFilmcyclus Amerika, deel VI (slot) 

'Koyaanisqatsi'  
 ('Aarde uit balans')


do 7 sep

Inleidingen: Marc Westermann, filmexpert Stroomhuis, en Wim Schoutendorp, oud-dagbladjournalist
Aanvang inleiding 19:30 uur, de film begint om 20 uur, entree € 5. 
  

webjeannnemoreauOp 31 juli 2017 overleed Jeanne Moreau - eerbetoon aan een opmerkelijke Franse filmactrice

Trouw schrijft: 'Onbevreesd in de rol van vrije, moderne vrouw'

'Jules et Jim'  

do 14 sep

inleiding: Marc Westermann, filmexpert Stroomhuis, 
aanvang 19:30 uur, entree € 5, reserveren niet nodig

webbiebpluk2Initiatief Filmhuis samen met Bieb Rivierenland - boekverfilming plus inspirerend etentje

Superleesclub

do 5 okt

introductie: Marc Westermann, docent Film & Literatuur

aanvang 17:30 uur, aanvang eten: 18:15 uur, entreeprijs (incl. bijpassend diner) € 25. Reserveren nodig. Dat kan via deze website, uiterlijk tot dinsdag 3 okt.
    Let op: maximaal 40 deelnemers
button 2

webslaveFilmhuis brengt slavenepos in kader van Maand van de Geschiedenis

‘Twelve years a slave’

do 26 okt


Marc Westermann, filmexpert Stroomhuis, geeft een toelichtingAanvang 19:30 uur. De film begint om 20 uur. Entree € 5. Leden Bibliotheek Rivierenland betalen slechts € 4. Reserveren niet nodig.

webfilmcycluschinaStart vierdelige Filmcyclus 'Cinema China' – avond 1: film & etentje 

Cinema Volksrepubliek

za 4 nov

De hele vierdelige filmcyclus staat onder leiding van Marc Westermann, de filmexpert van Stroomhuis


Aanvang etentje: 18 uur. Aanvang introductie Marc Westermann om 19:30 uur. Deelnameprijs van film plus etentje: € 25. De hele vierdelige serie bij elkaar: € 45 (incl. 1 etentje). Reserveren nodig. Dat kan via de website, tot uiterlijk vrijdag 3 nov. De film plus toelichting alleen: € 10. Reserveren dan niet nodig.
button 2

webhongkongVierdelige Filmcyclus 'Cinema China' - avond 2

Cinema Hongkong 

do 9 nov

De hele vierdelige filmcyclus staat onder leiding van Marc Westermann, de filmexpert van Stroomhuis


Aanvang 19:30 uur. Entree voor de vierdelige filmcyclus als geheel: € 30. Reserveren daarvoor nodig. Entree voor deze avond afzonderlijk: € 10, reserveren dan niet nodig.

   

Nieuws

Programma van de pers

Het najaarsprogramma van cultureel centrum Stroomhuis is gereed. Ons nieuwe programmaboekje rolt op ma 28 aug van de pers. Snel daarna is het op veel plaatsen gratis verkrijgbaar. Ook in onze horeca: UIT-spanning het Stroomhuis.
Ook is het allemaal al hiernaast te lezen op onze website. Voor specifieke thema's: klik op 'knoppen' als: 'exposities', 'muziek', 'filmhuis', etc. Voor reserveringen: klik op knop 'Reserveren'. 
Kijk maar, en kom bezoeken wat u leuk lijkt!


weblogoWerelseklanken

'Wereldse Klanken'

Stroomhuis Neerijnen start in september een twééde maandelijkse concertserie op de zondagmiddag: 'Wereldse Klanken', steeds op de eerste zondag van de maand. Deze concerten staan in het teken van authentieke muziek uit landen uit de gehele wereld. Voorbeelden zijn fado, klezmer en zigeunermuziek. Tijdens de eerste acht concerten zal muziek ten gehore worden gebracht uit landen in Europa, daarna ook van elders.
Dit alles dus naast de succesvolle serie 'Rivierenland Klassiek'. Daarmee gaat Stroomhuis zeker verder, te weten op steeds de dérde zondagmiddag van de maand.


webfilmchina2
Cinema
China

Het Filmhuis van Stroomhuis brengt dit najaar (november) een bijzondere vierdelige filmcyclus over 'Cinema China'. Het gaat zeker om de opmerkelijke 'vijfde generatie' Chinese regisseurs, die het Mao-verleden verwerken en zoeken naar nieuwe openingen. Ook regisseurs uit het inmiddels ingelijfde Hongkong, en uit Taiwan, de 'afvallige' provincie, krijgen aandacht. Ondanks die politieke verschillen voelen de filmmakers in de drie gebieden een sterke culturele band en erfenis. Marc Westermann, filmexpert Stroomhuis, is onze gids in deze indrukwekkende Chinese filmontwikkeling. De eerste filmavond China is met een authentiek Chinees etentje.


Weer bereikbaar !

Stroomhuis Neerijnen is weer goed bereikbaar. Want de Steenweg - tussen Geldermalsen/Tricht en Waardenburg - is weer voor alle verkeer vrijgegeven. De aanleg van een fietspad langs die route heeft meer dan een halfjaar geduurd, en vergde voor velen steeds een enorme omweg. Mooi dat dat fietspad er nu ligt. En ook heel fijn dat Stroomhuis en Uitspanning het Stroomhuis nu weer goed te bereiken zijn!


webzwerfbieb3

'Zwerfbieb Stroomhuis'

Stroomhuis Neerijnen heeft in horecagelegenheid 'UIT-spanning het Stroomhuis' een heel bijzondere bibliotheek geopend. Namelijk een boekenkast vol boeken, en ook dvd's en cd's, die je gratis mag meenemen en lenen als je dat leuk lijkt.
Tegelijk mag je er ook boeken, films en muziek in terug zetten die je zelf mooi vond en waarvan je anderen wilt laten meegenieten.
'Delen' heet dat. We geven dit initiatief, samen met Bibliotheek Rivierenland, de naam 'Zwerfbieb Stroomhuis'. Info bij Wim Schoutendorp: 06-13473992


Stroomhuis zoekt 
technici (m/v)

Door de almaar groeiende belangstelling voor de activiteiten van cultureel centrum Stroomhuis Neerijnen is er behoefte aan uitbreiding van onze werkgroep technische ondersteuning. Heb jij (m/v) kennis van theatertechniek als licht, geluid en projectie, en wil je dat met ons delen, of wil je dit graag leren: geef je op en sluit je dan aan bij de groep vrijwilligers van Stroomhuis Neerijnen. Belangstellenden voor wie dit een uitdaging is, kunnen zich melden via ons mailadres: 

Leuk als je je aangesproken voelt!

   
© Design by Pino&Partner