webzanden


Expositie kunstenaarsechtpaar
Theun van Zanden en Jeanne Groenendijk

Creatief een leven lang

do 1 t/m zo 18 nov

open: do t/m zo,
van 12 tot 16 uur,
toegang en parkeren vrij

Het echtpaar Theun van Zanden (1933) & Jeanne Groenendijk (1936) uit Zaltbommel, toont schilderijen, keramiek en beelden.

‘Het zijn de kleuren en vormen die me blijven boeien en niet in de eerste plaats wat het moet voorstellen; dat mag de kijker zelf invullen’, zegt Theun.

Op 4 nov hoopt Theun 85 jaar te worden.
Om dat te gedenken wil hij graag samen met zijn vrouw exposeren in Stroomhuis.

De opening, op za-middag 3 nov, krijgt met de voordracht ‘Ouderdom en Creativiteit’ een speciaal karakter.

Theun volgde teken- en schilderles van Ties Allersma (Emmen) en Vogel Mosterd (Haren).
Zijn vrouw Jeanne begon met keramieklessen bij Ted den Uijl en bekwaamde zich verder bij anderen.


Exposities

Stroomhuis organiseert nagenoeg permanent tentoonstellingen beeldende kunst. U kunt werk zien uit de regio of van elders. Vanaf 1 nov 2018 tot voorjaar 2019 is de expositie vier dagen per week open (do t/m zo), dan steeds van 12 tot 16 uur. Toegang en parkeren vrij; de horeca in Stroomhuis is op genoemde tijden meestal eveneens geopend.

weblogeerbed

Overtocht

Een permanente expositie: vijf gelijkvormige stenen van grijs graniet (foto). Het zijn beelden van Adri Verhoeven, uit Kerkdriel, liggend rond de parkeerplaats van Stroomhuis Neerijnen. Ze lijken samen onderweg. Misschien vertrekken ze net bij het Stroomhuis of ze zijn juist op weg naar het terras met het plan daar neer te strijken. Overtocht. De kans is groot dat ze morgen en overmorgen nog niet veel zijn opgeschoten. Het maakt ze niet uit, stenen hebben de tijd.