webpoeldonkjacqueline

Expositie beeldende kunst 

Schilderscollectief ‘Poeldonk’
en keramiste Elly Strang 

di 16 t/m zo 28 okt

open van 11 to 17 uur, alle dagen (behalve maandags), toegang en parkeren vrij


Een aantal enthousiaste amateurschilders, die éénmaal per week in Den Bosch samenwerken onder begeleiding van Peter de Ligny.

Dat zijn: Dirk-Jan Berken, Lidwien Hendrix, Jacqueline Klaver (foto boven), Misrie van Rixtel, Ine van Rooy, Gerry Vijge en Susan Zweekhorst.

Ze hanteren verschillende technieken: van gelaagd werk met transparantie, tot vet met paletmes en gemengde technieken.

Ieder werkt vanuit eigen thema's, veelal abstract-figuratief.

Regelmatig is een muziekstuk het uitgangspunt.
Ieders gevoel komt op een intuïtieve manier tot verbeelding.

Schilderen is ook praten met het doek, bewegen in kleuren en vormen.

 

webstrangellyKeramiste Elly Strang toont als gastdeelneemster aan deze expositie enkele van haar werken (foto rechts). Deze zijn òf heel fragiel, uitgevoerd in porselein, òf stoer in grove klei. De natuur is haast altijd haar inspiratiebron.Exposities

Stroomhuis organiseert nagenoeg permanent tentoonstellingen beeldende kunst. U kunt werk zien uit de regio of van elders. Tot eind oktober 2018 zijn de exposities zes dagen per week geopend, van 11 tot 17 uur (alleen op maandagen gesloten). Vanaf 1 nov 2018 tot voorjaar 2019 is de expositie vier dagen per week open (do t/m zo), dan steeds van 12 tot 16 uur. Toegang en parkeren vrij; de horeca in Stroomhuis is op genoemde tijden meestal eveneens geopend.


weblogeerbedOvertocht

Een permanente expositie: vijf gelijkvormige stenen van grijs graniet (foto links). Het zijn beelden van Adri Verhoeven, uit Kerkdriel, liggend rond de parkeerplaats van Stroomhuis Neerijnen. Ze lijken samen onderweg. Misschien vertrekken ze net bij het Stroomhuis of ze zijn juist op weg naar het terras met het plan daar neer te strijken. Overtocht. De kans is groot dat ze morgen en overmorgen nog niet veel zijn opgeschoten. Het maakt ze niet uit, stenen hebben de tijd.