webvughttekencollectief

Expositie beeldende kunst Tekencollectief Vught

Het model

di 2 t/m zo 14 okt

open van 11 tot 17 uur, alle dagen open (behalve maandags), toegang en parkeren vrij

De opening van de expositie is op
zaterdag 6 okt om 14 uur, door Jan Peels

Tekencollectief Vught is een vereniging van 27 beeldend kunstenaars, afkomstig uit de wijde omgeving.

Wat hen bindt is modeltekenen.

Eens per week komen ze bij elkaar in een atelier in Vught om naar model te tekenen of te schilderen.

Ieder doet dat zelfstandig, geeft er zijn eigen vorm aan.
Zij werken vanuit verschillende disciplines en zijn allemaal gefascineerd door het menselijk lichaam en de verscheidenheid daarvan.
Dat kan realistisch zijn of vrij abstract, zwart-wit of in kleur.
Met gevoelig zoekende lijnen of met krachtige streken.

De tien leden die aan de expositie in Stroomhuis deelnemen, zijn: Anneke van der Wijst, Annemie Dosker-Loeff, Frits Beukers, Hans van Eeuwijk, Jansje Wichers, Marijke van Doorn, Marijke Warmerdam, Marja Ros-Michiels, Theo van der Steen en Tonny Timmers.

Bovengetoonde tekening is van de hand van Hans van Eeuwijk, Tekencollectief Vught


Exposities

Stroomhuis organiseert nagenoeg permanent tentoonstellingen beeldende kunst. U kunt werk zien uit de regio of van elders. Tot eind oktober 2018 zijn de exposities zes dagen per week geopend, van 11 tot 17 uur (alleen op maandagen gesloten). Vanaf 1 nov 2018 tot voorjaar 2019 is de expositie vier dagen per week open (do t/m zo), dan steeds van 12 tot 16 uur. Toegang en parkeren vrij; de horeca in Stroomhuis is op genoemde tijden meestal eveneens geopend.

weblogeerbed

Overtocht

Een permanente expositie: vijf gelijkvormige stenen van grijs graniet (foto). Het zijn beelden van Adri Verhoeven, uit Kerkdriel, liggend rond de parkeerplaats van Stroomhuis Neerijnen. Ze lijken samen onderweg. Misschien vertrekken ze net bij het Stroomhuis of ze zijn juist op weg naar het terras met het plan daar neer te strijken. Overtocht. De kans is groot dat ze morgen en overmorgen nog niet veel zijn opgeschoten. Het maakt ze niet uit, stenen hebben de tijd.