webjoyes5

Expositie vrijwilligers Stroomhuis over:

Liefde voor de kunst en de bezoeker

met centraal de nalatenschap van Joyce Bloem

'Twee en twee'

donderdag 22 feb t/m zondag 18 maart

De tentoonstelling is open van 12 tot 16 uur
van donderdag t/m zondag, vrije toegang.


Kort na weer een succesvolle expositie in Stroomhuis  'Dit zijn wij' treden opnieuw vier van onze vrijwilligers op de voorgrond.

Maar fysiek centraal in de expositie -- en daar recent aan toegevoegd -- staat het werk van Joyce Bloem.

 

over Joyce Bloem

Te midden van de inwoners van het Rivierengebied was Joyce een inspirerende en samenbindende persoonlijkheid.
Zij was  een belangwekkend beeldend kunstenaar.
Ook was Joyce in het Rivierengebied de bedenker en grote stimulator van het  succesvolle 4 en 5 mei project 'Beeld van Oranje Linten'. 

Kort na de 4e editie daarvan overleed zij in mei 2017.
Met deze uitbreiding van de expositie wil het Stroomhuis haar met dankbaarheid gedenken.

NB: foto boven is gemaakt door Saskia Weddepohl


Anne van Ieperen (Leerdam), Beppie van Doorn (Haaften), Alex OLzheim (Varik) en Freek Dill (Tiel) zullen deze weken daarnaast de expositie vullen met hun werk.

Zij zijn alle vier langer of korter suppoost bij de talrijke exposities in Stroomhuis, en behulpzaam bij andere taken die onze vrijwilligers doen.

Alle vier schilderen zij ook voor hun eigen plezier of ontspanning, en genieten ze van de contacten met bezoekers.


over Anne van Ieperen

Al lange tijd merk ik, dat ik steeds meer mijn verbeelding wil vereenvoudigen, mijn werk terug wil brengen tot de essentie, maar mij daarbij beslist niet wil beperken tot één bepaalde schilderrichting of  techniek. Juist de gevarieerdheid in onderwerpen en technieken maakt het schilderen voor mij een spannende en verrassende bezigheid. Sfeer treffen, licht zoeken, de grenzen van het mogelijke en onmogelijke, het werkelijke en onwerkelijke verkennen, zijn voor mij steeds weer uitdagend. Schilderen is voor mij een samenspel van fantasie en kijken, van hard werken en afstand van mijn werk nemen, kritisch zijn voor mezelf en op tijd stoppen. Dat laatste is vooral heel moeilijk, want ik maak iets, waar ik nooit zeker van ben of het goed is. Ik zal het ook nooit weten. Daarom ga ik steeds weer opnieuw de uitdaging aan.

Tentoonstellingen (sinds 2011) in Leerdam (o.a. de Grote Kerk), Utrecht, (Provinciehuis), Neerijnen en  Rathaus Pfinztal - Duitsland (2016 - “Meer und mehr”)

 
over Beppie van Doorn

Al heel wat jaren ben ik als suppoost/gastvrouw verbonden aan het Stroomhuis Neerijnen. Ik ervaar de contacten met de bezoekers als plezierig, met de kunstenaars en hun creatieve werken als inspirerend. Zelf mag ik me ook graag toeleggen op het maken van kunst. Dit varieert van keramiek tot speksteen en van tekeningen tot schilderijen in diverse technieken. Met een aantal van deze schilderijen laat ik u in deze expositie graag kennismaken.

Kijk ernaar en geniet ervan.

 
over Alex Olzheim 

Alex werkte als onderwijzer/directeur van de basisschool. 
Hij is nu met pensioen.
Tekenen, schilderen waren twee van zijn vele hobby’s. 
Hoewel hij altijd tijd tekort heeft, brengt het schilderen hem tot rust. 
Zijn werk is realistisch: landschappen, bloemen en personen.

 
over Freek Dill

Freek was werkzaam als technisch vastgoed beheerder bij diverse overheden en bij diverse installateurs en adviesbureaus als technisch tekenaar / ontwerper van technische installaties waarbij het aankwam op het uitwerken van details.

Hij zegt:
"Ik vermoed dat het oog voor detail daarom in mijn (pen) tekeningen en schilderwerk om die reden ook redelijk sterk naar voren komt. 
Na de middelbare school had ik het tekenpotlood “aan de wilgen“ gehangen, en heb ik mij, niet meer met (creatief) tekenen beziggehouden. 
Op aanraden van mijn echtgenote heb ik mij in 2005 echter opgegeven voor een (opfris) cursus tekenen en schilderen. 
Daar kreeg ik de smaak weer te pakken en heb ik sindsdien een aantal aquarellen en acryl schilderijen “geproduceerd”.
Omdat de docent, waar ik destijds les van kreeg, een grote groep lesgaf en hij daardoor weinig gelegenheid had om mij de fijne kneepjes van het olieverf schilderen bij te brengen, ben ik na 2 jaar les bij de Plantage zelf maar eens gaan experimenteren.
Inmiddels ben ik, nu weer ruimschoots in de gelegenheid om er meer tijd aan te besteden."