Onze nieuwsbrief  

Wilt u op de hoogte blijven van ons programma? Meld u nu aan.
 

captcha 

   

webweidsExpositie van beeldend kunstenaars Gerda Elfering & Daan Fousert 

'Weiden en wijde
omtrekken' 

schilderijen, beelden en sieraden

 
di 29 aug t/m wo 20 sep

De tentoonstelling is alle dagen open (m.u.v. maandagen), steeds van 11 tot 17 uur, toegang vrij

Gerda Elfring is geboren in Haaften, een dorp aan de Waal tegenover Zaltbommel. Haar vader was veerman. Als kind speelde zij veel in de uiterwaarden langs de rivier, waar nieuwsgierige koeien en schapen om haar heen graasden. Het is dan ook geen wonder dat dit landschap haar muze is.

Gerda heeft in de loop der jaren een eigen stijl ontwikkeld. De schilderijen gaan over sfeer, kleursensaties, emotionele beleving en stemmingsmomenten, over zonsondergangen, avondluchten, groeiprocessen en bloemenpracht. Maar ze gaan ook over de manier waarop waarnemingen en gewaarwordingen worden verwerkt.

Zij schildert in heldere kleurvlakken, opgebouwd uit meerdere lagen. Kleuren die veranderen met het licht van de dag, zoals het landschap buiten. Sommige doeken hebben een langwerpig liggend formaat, waardoor je blik wordt meegevoerd in de weidsheid van het landschap. Van dichtbij vervaagt het onderwerp tot een lyrische abstractie van kleur en vorm. Zij schildert in forse formaten, soms in opdracht zelfs levensgrote schapen.

Bij voorkeur werkt zij met olieverf op doek, maar ook met acryl. In brede pasteuze penseelstreken zet zij haar onderwerp neer. Dunne gekleurde, beweeglijke lijnen verhogen de spanning en dynamiek.

Van een deel van haar werken zijn zeefdrukken gemaakt. Sinds enige tijd laat Elfring haar zeefdrukken op handgeschept papier maken. Sommige daarvan zijn beschilderd wat ze weer uniek maakt. 

Een belangrijke mijlpaal in haar loopbaan is de opening van haar eigen galerie aan de Oeverstraat in Wijk bij Duurstede in 2002. In dit kunststadje aan de Lek exposeert zij naast haar eigen schilderijen ook ruimtelijk werk van andere beeldend kunstenaars. Bijzonder is dat zij hier zelf meestal aanwezig is en haar werk kan toelichten. Daarnaast werkt zij regelmatig in opdracht voor particulieren of bedrijven.

Om de paar maanden nodigt zij een keramist of beeldhouwer uit om te exposeren in haar galerie. Iedere eerste zondag van de maand is er in Wijk bij Duurstede een Cultureel Rondje, een samenwerking van galeries, kunstenaars en culturele partners in en rond Wijk bij Duurstede: www.kunststadwijk.nl


 webfousert2Daan Fousert, schrijver & beeldhouwer:

'Na een werkzaam leven heb ik mij toegelegd op schrijven en beeldhouwen omdat het twee manieren zijn waarop ik mijn creativiteit kan uiten. Ik ben een autodidact en maak wat in mij opkomt.

Beelden maken en daar een gedicht bij schrijven, brengt deze twee hobby’s samen.


Ik word geïnspireerd door wat er om mij heen gebeurt en ga er dan mee aan de slag.
Bij voorkeur werk ik in brons omdat het tijdloos is, en een verhaal in zich bergt.

Om de uniciteit van mijn beelden te borgen worden er nooit meer dan vijf exemplaren van mijn beelden gegoten.'


NB:  Daan Fousert is in het dagelijks leven onder meer voorzitter van Stichting Stroomhuis, Neerijnen

mobiel: 06.51209194
E-mail:
www.daanfousert.com   

Nieuws

Programma van de pers

Het najaarsprogramma van cultureel centrum Stroomhuis is gereed. Ons nieuwe programmaboekje rolt op ma 28 aug van de pers. Snel daarna is het op veel plaatsen gratis verkrijgbaar. Ook in onze horeca: UIT-spanning het Stroomhuis.
Ook is het allemaal al hiernaast te lezen op onze website. Voor specifieke thema's: klik op 'knoppen' als: 'exposities', 'muziek', 'filmhuis', etc. Voor reserveringen: klik op knop 'Reserveren'. 
Kijk maar, en kom bezoeken wat u leuk lijkt!


weblogoWerelseklanken

'Wereldse Klanken'

Stroomhuis Neerijnen start in september een twééde maandelijkse concertserie op de zondagmiddag: 'Wereldse Klanken', steeds op de eerste zondag van de maand. Deze concerten staan in het teken van authentieke muziek uit landen uit de gehele wereld. Voorbeelden zijn fado, klezmer en zigeunermuziek. Tijdens de eerste acht concerten zal muziek ten gehore worden gebracht uit landen in Europa, daarna ook van elders.
Dit alles dus naast de succesvolle serie 'Rivierenland Klassiek'. Daarmee gaat Stroomhuis zeker verder, te weten op steeds de dérde zondagmiddag van de maand.


webfilmchina2
Cinema
China

Het Filmhuis van Stroomhuis brengt dit najaar (november) een bijzondere vierdelige filmcyclus over 'Cinema China'. Het gaat zeker om de opmerkelijke 'vijfde generatie' Chinese regisseurs, die het Mao-verleden verwerken en zoeken naar nieuwe openingen. Ook regisseurs uit het inmiddels ingelijfde Hongkong, en uit Taiwan, de 'afvallige' provincie, krijgen aandacht. Ondanks die politieke verschillen voelen de filmmakers in de drie gebieden een sterke culturele band en erfenis. Marc Westermann, filmexpert Stroomhuis, is onze gids in deze indrukwekkende Chinese filmontwikkeling. De eerste filmavond China is met een authentiek Chinees etentje.


Weer bereikbaar !

Stroomhuis Neerijnen is weer goed bereikbaar. Want de Steenweg - tussen Geldermalsen/Tricht en Waardenburg - is weer voor alle verkeer vrijgegeven. De aanleg van een fietspad langs die route heeft meer dan een halfjaar geduurd, en vergde voor velen steeds een enorme omweg. Mooi dat dat fietspad er nu ligt. En ook heel fijn dat Stroomhuis en Uitspanning het Stroomhuis nu weer goed te bereiken zijn!


webzwerfbieb3

'Zwerfbieb Stroomhuis'

Stroomhuis Neerijnen heeft in horecagelegenheid 'UIT-spanning het Stroomhuis' een heel bijzondere bibliotheek geopend. Namelijk een boekenkast vol boeken, en ook dvd's en cd's, die je gratis mag meenemen en lenen als je dat leuk lijkt.
Tegelijk mag je er ook boeken, films en muziek in terug zetten die je zelf mooi vond en waarvan je anderen wilt laten meegenieten.
'Delen' heet dat. We geven dit initiatief, samen met Bibliotheek Rivierenland, de naam 'Zwerfbieb Stroomhuis'. Info bij Wim Schoutendorp: 06-13473992


Stroomhuis zoekt 
technici (m/v)

Door de almaar groeiende belangstelling voor de activiteiten van cultureel centrum Stroomhuis Neerijnen is er behoefte aan uitbreiding van onze werkgroep technische ondersteuning. Heb jij (m/v) kennis van theatertechniek als licht, geluid en projectie, en wil je dat met ons delen, of wil je dit graag leren: geef je op en sluit je dan aan bij de groep vrijwilligers van Stroomhuis Neerijnen. Belangstellenden voor wie dit een uitdaging is, kunnen zich melden via ons mailadres: 

Leuk als je je aangesproken voelt!

   
© Design by Pino&Partner