Onze nieuwsbrief  

Wilt u op de hoogte blijven van ons programma? Meld u nu aan.
 

captcha 

   

web hombroich 3EXCURSIE Museum Insel Hombroich, op 10 juli

is geannuleerd

 

De excursie gaat alleen door bij een aantal van 30 inschrijvingen.
Aanmelden kan bij Pithos Kunst en Cultuur:

NB: dus niet via de website van het Stroomhuis

Bij Pithos geldt: een opgave is altijd bindend.
Afmelden kan onder de voorwaarden vermeld op de website.
Bij een annulering door Pithos geldt volledige restitutie van het bedrag.
Bankrekening Pithos is: NL51 INGB 0005188020 t.n.v. Pithos Kunst en Cultuur

terugkomst +/- 18:30 uur
deelname excursie: € 65 per persoon
Prijs voor deelnemers die de lezing bijwoonden: € 59
dit is inclusief vervoer, entree, lunch, thee/koffie en rondleidingen

Meer info op webadres:  www.pithos.nl/762/2_762/Hombroich.htm

 web Hombroich 1Museum Insel Hombroich

Een landschap gecreëerd/gemanipuleerd door de mens.
Talrijke paviljoens geplaatst in een landschap waarin men kunst, sculpturen en culturen tentoonstelt.Volledig verscholen in de natuur.

 Het schitterende openluchtmuseum ‘Insel Hombroich’ ligt vlakbij Düsseldorf. Zijn naam dankt het aan een eilandje in de rivier de Erft, waarop een oud landhuis staat. 

In het moerassige parklandschap rondom deze 'Rosavilla' is in de loop der jaren een tiental paviljoens gebouwd door architect Erwin Heerich.

Het landschapsmuseum is opgericht door Karl-Heinrich Müller. Deze makelaar en kunstverzamelaar uit Düsseldorf kocht in 1987 een vervallen park in Engelse landschapsstijl om zijn collectie oude en moderne kunst in onder te brengen. 
De gecultiveerde weilanden in de uiterwaarden van het riviertje de Erft er om heen, laat hij weer terugbrengen in de wilde staat. 
Bevriende kunstenaars laat hij gebouwen ontwerpen. Andere kunstenaars geeft hij gelegenheid op zijn terrein te werken in ateliers. 
Langzaam maar zeker ontwikkelt Museum Insel Hombroich zich tot een indrukwekkend openluchtmuseum.

web hombroich 6Midden in de natuur staan de tentoonstellingspaviljoens. Daarin worden zowel moderne en hedendaagse kunst, als voorwerpen uit de oudheid tentoongesteld. 
Zo omvat de collectie onder meer bronzen en terracotta beeldjes uit Perzië, porselein uit China en etsen van Rembrandt. 
Uit de twintigste eeuw treffen we er schilderijen aan van onder meer Paul Cézanne, Lovis Corinth en de Nederlander Bart van der Leck.

Je verbazen, wegdromen, wandelen en genieten…

Het is de bedoeling dat je de dagelijkse wereld om je heen even vergeet. En dat lukt! 
Je waant je in een andere sfeer. Je bent in een oase waarin kunst en cultuur in elkaar over lopen, waar je je geen zorgen hoeft te maken over geld en of je wel te eten krijgt. 
Waar je niet van bordje tot bordje loopt die de kunstwerken verklaren, maar geniet van pure schoonheid en kleur. 
Daarom heet Museum Insel Hombroich een eiland te zijn, wat het geografisch niet is.

Het Museum Insel Hombroich is een Open Air Museum met als motto 'kunst parallel aan de natuur'. 
Het museum bestaat uit meerdere delen. Ten eerste een parkachtig landschap (Beeldenpark) met her en der verspreide tentoonstellingsgebouwen waar moderne en hedendaagse kunst wordt tentoongesteld. 
In de buurt hiervan ligt een voormalige raketbasis die is omgevormd tot een sub-urbaanlandschap met gebouwen en instellingen ten behoeve van hedendaagse kunst en architectuur. 
Daar staat ook een nieuw gebouw van Tadao Ando
Het geheel valt binnen de 'Stiftung Insel Hombroich'.

   

Nieuws

Programma van de pers

Het najaarsprogramma van cultureel centrum Stroomhuis is gereed. Ons nieuwe programmaboekje rolt op ma 28 aug van de pers. Snel daarna is het op veel plaatsen gratis verkrijgbaar. Ook in onze horeca: UIT-spanning het Stroomhuis.
Ook is het allemaal al hiernaast te lezen op onze website. Voor specifieke thema's: klik op 'knoppen' als: 'exposities', 'muziek', 'filmhuis', etc. Voor reserveringen: klik op knop 'Reserveren'. 
Kijk maar, en kom bezoeken wat u leuk lijkt!


weblogoWerelseklanken

'Wereldse Klanken'

Stroomhuis Neerijnen start in september een twééde maandelijkse concertserie op de zondagmiddag: 'Wereldse Klanken', steeds op de eerste zondag van de maand. Deze concerten staan in het teken van authentieke muziek uit landen uit de gehele wereld. Voorbeelden zijn fado, klezmer en zigeunermuziek. Tijdens de eerste acht concerten zal muziek ten gehore worden gebracht uit landen in Europa, daarna ook van elders.
Dit alles dus naast de succesvolle serie 'Rivierenland Klassiek'. Daarmee gaat Stroomhuis zeker verder, te weten op steeds de dérde zondagmiddag van de maand.


webfilmchina2
Cinema
China

Het Filmhuis van Stroomhuis brengt dit najaar (november) een bijzondere vierdelige filmcyclus over 'Cinema China'. Het gaat zeker om de opmerkelijke 'vijfde generatie' Chinese regisseurs, die het Mao-verleden verwerken en zoeken naar nieuwe openingen. Ook regisseurs uit het inmiddels ingelijfde Hongkong, en uit Taiwan, de 'afvallige' provincie, krijgen aandacht. Ondanks die politieke verschillen voelen de filmmakers in de drie gebieden een sterke culturele band en erfenis. Marc Westermann, filmexpert Stroomhuis, is onze gids in deze indrukwekkende Chinese filmontwikkeling. De eerste filmavond China is met een authentiek Chinees etentje.


Weer bereikbaar !

Stroomhuis Neerijnen is weer goed bereikbaar. Want de Steenweg - tussen Geldermalsen/Tricht en Waardenburg - is weer voor alle verkeer vrijgegeven. De aanleg van een fietspad langs die route heeft meer dan een halfjaar geduurd, en vergde voor velen steeds een enorme omweg. Mooi dat dat fietspad er nu ligt. En ook heel fijn dat Stroomhuis en Uitspanning het Stroomhuis nu weer goed te bereiken zijn!


webzwerfbieb3

'Zwerfbieb Stroomhuis'

Stroomhuis Neerijnen heeft in horecagelegenheid 'UIT-spanning het Stroomhuis' een heel bijzondere bibliotheek geopend. Namelijk een boekenkast vol boeken, en ook dvd's en cd's, die je gratis mag meenemen en lenen als je dat leuk lijkt.
Tegelijk mag je er ook boeken, films en muziek in terug zetten die je zelf mooi vond en waarvan je anderen wilt laten meegenieten.
'Delen' heet dat. We geven dit initiatief, samen met Bibliotheek Rivierenland, de naam 'Zwerfbieb Stroomhuis'. Info bij Wim Schoutendorp: 06-13473992


Stroomhuis zoekt 
technici (m/v)

Door de almaar groeiende belangstelling voor de activiteiten van cultureel centrum Stroomhuis Neerijnen is er behoefte aan uitbreiding van onze werkgroep technische ondersteuning. Heb jij (m/v) kennis van theatertechniek als licht, geluid en projectie, en wil je dat met ons delen, of wil je dit graag leren: geef je op en sluit je dan aan bij de groep vrijwilligers van Stroomhuis Neerijnen. Belangstellenden voor wie dit een uitdaging is, kunnen zich melden via ons mailadres: 

Leuk als je je aangesproken voelt!

   
© Design by Pino&Partner