web anna slootKeramiek en aquarellen: dubbelexpositie

Anna Sloot & Jan Kuiper

van za 16 mei t/m do 11 juni

open van 11 tot 17 uur

's maandags gesloten
toegang vrij
gratis parkeren

Dubbelexpositie van Anna Sloot (keramiek) en Jan Kuiper (aquarellen).

Kunst van twee enthousiaste bewoners van het rivierenlandschap.

Anna woont in Opijnen. Haar passie is keramiek. Vele vormen van klei hebben haar interesse.
Anna past hierbij verschillende technieken toe, zoals draaien, boetseren en glazuren.
Daarnaast schildert zij en maakt ze sieraden van keramiek.


Anna Sloot 

Anna woont in Opijnen, midden in het prachtige rivierenlandschap.

Haar passie is keramiek.
Jaren geleden begon zij daarmee. Zij volgde diverse cursussen, o.a. in de Muzerije in Den Bosch en de keramiek opleiding S.B.B in Gouda.

Vele vormen van klei hebben haar interesse. Anna past hierbij verschillende technieken toe, zoals boetseren, glazuren en draaien. Daarnaast schildert zij en maakt sieraden van keramiek. Vaak zoekt zij naar de kwetsbaarheid en de grenzen van het materiaal met de drang dit te trotseren.

Inspiratie is er volop in het dagelijkse leven, zoals aan de Waal en in de natuur. 

Door de jaren heeft zij haar eigen stijl ontwikkeld. Dat is duidelijk terug te vinden in haar werk. De laatste jaren staat de kip centraal, maar ook andere dieren hebben haar interesse en dat in allerlei vormen en vrolijke kleuren.

Haar ervaring en passie wil zij graag doorgeven aan anderen. Bijvoorbeeld door workshops of het verzorgen van kinderfeestjes in haar atelier, gelegen vlak achter de dijk te midden van het Betuwse landschap.


 

web Jan Kuiper schilderJan Kuiper

Jan Kuiper (Staphorst – 1949) genoot zijn opleiding in Zwolle, waar hij de onderwijsakte schilderen behaalde. 
Sinds 1975 woont hij in Tiel. Hier werkte hij 35 jaar in het onderwijs, eerst als docent Schilderen en later als onderwijscoördinator Techniek.

Een vroegere collega, Wim van den Anker, heeft hem verschillende technieken van het tekenen en schilderen geleerd. Het aquarelleren, waarbij het landschap het hoofdmotief vormt, is zijn passie geworden. In september 2010 is hij gestopt met werken waardoor hij meer tijd heeft voor het aquarelleren en exposeren. Aquarelleren is voor Jan een spannende manier van schilderen, omdat je daarbij niets meer kunt herstellen. Het werken in de natuur heeft zijn voorkeur. Daarnaast aquarelleert Jan aan de hand van foto´s. Het licht is erg bepalend voor de sfeer van een landschap. In zijn aquarellen probeert hij die sfeer te treffen.

Het aquarelleren is ontspanning en tevens een goede vrijetijdsbesteding. Jan is tevens redacteur van KUNSTstof-magazine de uitgave van het Leerdams kunstenaars collectief (www.leerdamskunstenaarscollectief.nl)

Jan exposeerde eerder geëxposeerd in onze regio o.a. In Rhenen, Zaltbommel, Culemborg, Tiel en Leerdam.

Bij zijn afscheid bood hij een verjaardagskalender aan met dertien aquarellen, in vooral blauwe en groenen tinten, van het Rivierengebied. De kalender is te bestellen via zijn website.