Onze nieuwsbrief  

Wilt u op de hoogte blijven van ons programma? Meld u nu aan.
 

captcha 

   

web ROBREISILL2Dubbelexpositie: schilderijen en keramiek

Rob Reis &

Hetty de Jongh 

t/m zo 15 mrt 

de expositie is open op vrijdags, zaterdags en zondags, steeds van 12 tot 16 uur - toegang vrij - gratis parkeren

Rob Reis is geboren in Zaltbommel (1967), hij is beeldend kunstenaar, natuurliefhebber en hondenman. 

Als gevoelsmens en beelddenker schildert hij intuïtief met heldere kleuren en krachtige lijnen.
De onderwerpen variëren, maar hebben betrekking op zijn dagelijks leven. Vrouwen, honden en  katten zijn vaak een geliefd onderwerp.
Met een sprankje humor wordt een serieus onderwerp verbeeld.
Elk schilderij heeft een boodschap die gevangen wordt met een pakkende titel.
Tekenen en schilderen zijn een onderdeel van zijn bestaan. Het zijn uitingen van emotie en dus essentieel voor een gezond bestaan.


Een project is de Rob van de Dag, op een kaartje van 10x15 cm legt hij de belevenissen van die dag vast. Hij heeft al aardig wat fans die wachten op de nieuwe Rob. Deze wordt verstuurd met de post en komt dan in je brievenbus. Hij heeft er al 265 gemaakt en verstuurd!

Een ander project is werk op boomschijven, geleverd met een certificaat met daar op waar de boom gestaan heeft!

Verder maakt Rob ook grote en middel grote Aquarellen!!!!

Is nieuwste ding is de "Bar-Mail", een Rob op een bierviltje !!

Rob werkte mee aan het Beeld van Oranje Linten (BOL).
Daarvoor schilderde hij op banen van 1 meter bij 5 tot 10 meter met acrylverf.

Rob hanteert alle technieken, maar aquarel is favoriet bij hem. Zijn achtergrond is: tekenaar constructeur / ontwerper in het bedrijfsleven.


www.kvwerkplek.nl/rob_reis.htm
www.kunstwereldwijdnetwerk.nl/profile/RobReis
facebook 48

web HETTY DE JONGH.ILLKeramiek van Hetty de Jongh

De passie van de Ophemertse kunstenares Hetty de Jongh (1958) is klei. 
Ze laat zich inspireren door haar leefomgeving, de gebeurtenissen in haar leven, maar bovenal het rivierenlandschap. 
Dit is te zien in haar kleurgebruik en de vele structuren die ze in haar werk gebruikt. 
De Jongh mengt haar klei zelf en gebruikt de locale klei voor haar aardewerk. 
Het weidse uitzicht van het rivierenlandschap resulteert in groot werk, de maat van de oven is de grens.


Na al jong kennis gemaakt te hebben met klei, bleef dit als een rode draad door haar leven lopen. 
Na een aantal jaren met klei gewerkt te hebben, als extra, naast werk en gezin, heeft ze de stoute schoenen aangetrokken en is ze met haar atelier “Klei-allerlei“ gestart. 
In 2000 heeft ze de opleiding keramische ambachtelijke technieken (het SBB) in Gouda afgesloten.   

Nieuws

Programma van de pers

Het najaarsprogramma van cultureel centrum Stroomhuis is gereed. Ons nieuwe programmaboekje rolt op ma 28 aug van de pers. Snel daarna is het op veel plaatsen gratis verkrijgbaar. Ook in onze horeca: UIT-spanning het Stroomhuis.
Ook is het allemaal al hiernaast te lezen op onze website. Voor specifieke thema's: klik op 'knoppen' als: 'exposities', 'muziek', 'filmhuis', etc. Voor reserveringen: klik op knop 'Reserveren'. 
Kijk maar, en kom bezoeken wat u leuk lijkt!


weblogoWerelseklanken

'Wereldse Klanken'

Stroomhuis Neerijnen start in september een twééde maandelijkse concertserie op de zondagmiddag: 'Wereldse Klanken', steeds op de eerste zondag van de maand. Deze concerten staan in het teken van authentieke muziek uit landen uit de gehele wereld. Voorbeelden zijn fado, klezmer en zigeunermuziek. Tijdens de eerste acht concerten zal muziek ten gehore worden gebracht uit landen in Europa, daarna ook van elders.
Dit alles dus naast de succesvolle serie 'Rivierenland Klassiek'. Daarmee gaat Stroomhuis zeker verder, te weten op steeds de dérde zondagmiddag van de maand.


webfilmchina2
Cinema
China

Het Filmhuis van Stroomhuis brengt dit najaar (november) een bijzondere vierdelige filmcyclus over 'Cinema China'. Het gaat zeker om de opmerkelijke 'vijfde generatie' Chinese regisseurs, die het Mao-verleden verwerken en zoeken naar nieuwe openingen. Ook regisseurs uit het inmiddels ingelijfde Hongkong, en uit Taiwan, de 'afvallige' provincie, krijgen aandacht. Ondanks die politieke verschillen voelen de filmmakers in de drie gebieden een sterke culturele band en erfenis. Marc Westermann, filmexpert Stroomhuis, is onze gids in deze indrukwekkende Chinese filmontwikkeling. De eerste filmavond China is met een authentiek Chinees etentje.


Weer bereikbaar !

Stroomhuis Neerijnen is weer goed bereikbaar. Want de Steenweg - tussen Geldermalsen/Tricht en Waardenburg - is weer voor alle verkeer vrijgegeven. De aanleg van een fietspad langs die route heeft meer dan een halfjaar geduurd, en vergde voor velen steeds een enorme omweg. Mooi dat dat fietspad er nu ligt. En ook heel fijn dat Stroomhuis en Uitspanning het Stroomhuis nu weer goed te bereiken zijn!


webzwerfbieb3

'Zwerfbieb Stroomhuis'

Stroomhuis Neerijnen heeft in horecagelegenheid 'UIT-spanning het Stroomhuis' een heel bijzondere bibliotheek geopend. Namelijk een boekenkast vol boeken, en ook dvd's en cd's, die je gratis mag meenemen en lenen als je dat leuk lijkt.
Tegelijk mag je er ook boeken, films en muziek in terug zetten die je zelf mooi vond en waarvan je anderen wilt laten meegenieten.
'Delen' heet dat. We geven dit initiatief, samen met Bibliotheek Rivierenland, de naam 'Zwerfbieb Stroomhuis'. Info bij Wim Schoutendorp: 06-13473992


Stroomhuis zoekt 
technici (m/v)

Door de almaar groeiende belangstelling voor de activiteiten van cultureel centrum Stroomhuis Neerijnen is er behoefte aan uitbreiding van onze werkgroep technische ondersteuning. Heb jij (m/v) kennis van theatertechniek als licht, geluid en projectie, en wil je dat met ons delen, of wil je dit graag leren: geef je op en sluit je dan aan bij de groep vrijwilligers van Stroomhuis Neerijnen. Belangstellenden voor wie dit een uitdaging is, kunnen zich melden via ons mailadres: 

Leuk als je je aangesproken voelt!

   
© Design by Pino&Partner