Onze nieuwsbrief  

Wilt u op de hoogte blijven van ons programma? Meld u nu aan.
 

captcha 

   

web ad arma 2expositie beeldende kunst

Ad Arma
   
    Kunstenaar van het jaar 2007
        glasobjecten  en schilderijen

t/m zo 27 april     


open: dinsdag t/m zondag van 11 tot 17 uur
entree: gratis
NB: op Koningsdag zaterdag 26 april zal de expositie NIET geopend zijn, de UIT-spanning evenmin

Ton Jansen, oud-burgemeester Neerijnen, opende de expositie op za 5 apr

café-terras UIT-spanning geopend
vrij parkeren


NB: het eerder aangekondigde deelnemen van Jorn van Leeuwen, winnaar van de “Koninklijke Prijs voor de Vrije Schilderkunst 2013” met geraniumschilderijen, aan deze tentoonstellling is uitgesteld naar 2015.
Jorn excuseert zich met de volgende boodschap: “Wegens overmacht is er geen werk van mij te zien. Excuus voor het ongemak.”
In de traverse van het gemeente van de Bilt, zijn woonplaats, is tot 22 april werk van hem te zien op maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17 uur.


web ad arma 3Ad Arma

Ad Arma, pseudoniem van Ad Robert Meerman, is een Nederlandse beeldhouwer, graficus, schilder en glaskunstenaar. 
In zijn beginperiode werkte hij onder de naam 'Arm'. 
Ad Arma is Latijn voor ‘te wapen’ of ‘ten strijde’. 
Ad woonde 13 jaar in Haaften en was een van de initiatiefnemers van Kunststichting Neerijnen, de voorloper van het huidige cutureel centrum Stroomhuis Neerijnen.

Ad is een veelzijdig kunstenaar, hij maakt grafisch werk, bronzen sculpturen, gouaches, schilderijen, keramisch werk en glaskunst. 
Ad heeft door de jaren heen een indrukwekkend aantal tentoonstellingen en projecten verzorgd. 
Hij geniet bekendheid als een van Nederlands beste kunstenaars en werd in 2007 uitgeroepen tot Kunstenaar van het Jaar. 
Maar ook op internationaal niveau is hij welbekend en is zijn werk op talloze locaties te zien. 
Reizen neemt een belangrijke plaats in in het werk van Ad Arma. Hij heeft Azië in zijn hart gesloten en reist geregeld naar India en Japan om seminars aan jonge kunstenaars te verzorgen en inspiratie op te doen.

De glaskunst van Ad verbeeldt de continuïteit van de verandering. Vloeiende vormen gaan in elkaar over in harmonie met weerbarstige uitstulpsels. Zoals het leven zelf. 

In mei heeft Ad een expositie in het Ho Chi Minh City Fine Art Museum, Ho Chi Minhstad, Vietnam.
 

   

Nieuws

Programma van de pers

Het najaarsprogramma van cultureel centrum Stroomhuis is gereed. Ons nieuwe programmaboekje rolt op ma 28 aug van de pers. Snel daarna is het op veel plaatsen gratis verkrijgbaar. Ook in onze horeca: UIT-spanning het Stroomhuis.
Ook is het allemaal al hiernaast te lezen op onze website. Voor specifieke thema's: klik op 'knoppen' als: 'exposities', 'muziek', 'filmhuis', etc. Voor reserveringen: klik op knop 'Reserveren'. 
Kijk maar, en kom bezoeken wat u leuk lijkt!


weblogoWerelseklanken

'Wereldse Klanken'

Stroomhuis Neerijnen start in september een twééde maandelijkse concertserie op de zondagmiddag: 'Wereldse Klanken', steeds op de eerste zondag van de maand. Deze concerten staan in het teken van authentieke muziek uit landen uit de gehele wereld. Voorbeelden zijn fado, klezmer en zigeunermuziek. Tijdens de eerste acht concerten zal muziek ten gehore worden gebracht uit landen in Europa, daarna ook van elders.
Dit alles dus naast de succesvolle serie 'Rivierenland Klassiek'. Daarmee gaat Stroomhuis zeker verder, te weten op steeds de dérde zondagmiddag van de maand.


webfilmchina2
Cinema
China

Het Filmhuis van Stroomhuis brengt dit najaar (november) een bijzondere vierdelige filmcyclus over 'Cinema China'. Het gaat zeker om de opmerkelijke 'vijfde generatie' Chinese regisseurs, die het Mao-verleden verwerken en zoeken naar nieuwe openingen. Ook regisseurs uit het inmiddels ingelijfde Hongkong, en uit Taiwan, de 'afvallige' provincie, krijgen aandacht. Ondanks die politieke verschillen voelen de filmmakers in de drie gebieden een sterke culturele band en erfenis. Marc Westermann, filmexpert Stroomhuis, is onze gids in deze indrukwekkende Chinese filmontwikkeling. De eerste filmavond China is met een authentiek Chinees etentje.


Weer bereikbaar !

Stroomhuis Neerijnen is weer goed bereikbaar. Want de Steenweg - tussen Geldermalsen/Tricht en Waardenburg - is weer voor alle verkeer vrijgegeven. De aanleg van een fietspad langs die route heeft meer dan een halfjaar geduurd, en vergde voor velen steeds een enorme omweg. Mooi dat dat fietspad er nu ligt. En ook heel fijn dat Stroomhuis en Uitspanning het Stroomhuis nu weer goed te bereiken zijn!


webzwerfbieb3

'Zwerfbieb Stroomhuis'

Stroomhuis Neerijnen heeft in horecagelegenheid 'UIT-spanning het Stroomhuis' een heel bijzondere bibliotheek geopend. Namelijk een boekenkast vol boeken, en ook dvd's en cd's, die je gratis mag meenemen en lenen als je dat leuk lijkt.
Tegelijk mag je er ook boeken, films en muziek in terug zetten die je zelf mooi vond en waarvan je anderen wilt laten meegenieten.
'Delen' heet dat. We geven dit initiatief, samen met Bibliotheek Rivierenland, de naam 'Zwerfbieb Stroomhuis'. Info bij Wim Schoutendorp: 06-13473992


Stroomhuis zoekt 
technici (m/v)

Door de almaar groeiende belangstelling voor de activiteiten van cultureel centrum Stroomhuis Neerijnen is er behoefte aan uitbreiding van onze werkgroep technische ondersteuning. Heb jij (m/v) kennis van theatertechniek als licht, geluid en projectie, en wil je dat met ons delen, of wil je dit graag leren: geef je op en sluit je dan aan bij de groep vrijwilligers van Stroomhuis Neerijnen. Belangstellenden voor wie dit een uitdaging is, kunnen zich melden via ons mailadres: 

Leuk als je je aangesproken voelt!

   
© Design by Pino&Partner