HANNELIEKE VAN DE BEEK 

IK BEN EEN MATERIALENMENS

 Hannelieke van de Beek (1958) volgde haar opleiding ‘monumentale textiel’ aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag (1982).


Datum: Donderdag 30 november t/m zondag 24 december 2023

Openingstijden: Donderdag en vrijdag van 13.30 tot 16.00 uur en zaterdag en zondag van 11.00 tot 16.00 uur.


De kunstwerken verhalen in beelden van haar levensweg. Inspiratie vindt zij in haar verwondering over de wereld, dichtbij en ver weg. In natuur, landschap en de ontmoeting met mensen ervaart zij tegelijkertijd het mysterie van de bijbel. In deze expositie zijn ook werken rond advent en kerst te zien. Ook zijn er kleine cadeautjes, papierboekjes, sieraden, labels van geschept en gestikt papier.

De kunstwerken weerspiegelen de bezieling die Hannelieke erin heeft gelegd toen ze het maakte, creëerde. Dat voel je (of kun je voelen) en dat maakt haar werk zo bijzonder en mooi.

Voor haar is alles materiaal: textiel, natuurlijke vindsels, hout, lood, glas en steen. De beelden ontstaan door het samenvoegen van fotografie, schilder- en borduurwerk. Zij werkt vanuit het materiaal, experimenteel, intuïtief en associatief. Door zonder plan en eindresultaat in het hoofd het ontwerpproces aan te gaan en te laten gebeuren, ontstaan verrassende en onverwachte, symbolische kunstwerken.

Haar kunst wordt geëxposeerd in vele kerken, galeries, kunstbeurzen in Nederland en daarbuiten. De kunstwerken worden regelmatig gepubliceerd in tijdschriften en boeken. Hannelieke maakt ook fotokaarten met gedichten en uitleg van de symboliek. Via haar eigen kunstuitleen kunt u haar kunstwerken in uw eigen omgeving passen.

Zij vertelt graag over hoe haar werk ontstaat. U kunt haar voor een lezing boeken.

Meer informatie op haar website: hanneliekevandebeek.exto.nl

Deel dit bericht, kies een platform!