Datum: vrijdag 2 t/m zondag 25 februari 2024

Openingstijden: Donderdag en vrijdag van 13.30 tot 16.00 uur en zaterdag en zondag van 11.00 tot 16.00 uur.


Drie Vrouwen: één passie; fotografie als beleving!

Fotografie is een kunstvorm die de mens in staat stelt de wereld om ons heen vast te leggen en te interpreteren. Voor Ineke, Marijke en Aukje is fotografie echter meer dan alleen het vastleggen van beelden. Het is een manier om anders naar de wereld te kijken. Al jarenlang gaan zij met elkaar op stap om te fotograferen, maar ook bezoeken zij exposities en musea. Daarnaast volgen zij ook regelmatig workshops fotografie bij voorkeur met thema’s die buiten hun eigen comfortzone liggen, zoals architectuurfotografie of urbexfotografie.

Ieder van hen benadert de fotografie op eigen unieke wijze, maar gezamenlijk inspireren ze elkaar door het delen van hun ervaringen. Hun foto’s nodigen de kijker uit om schoonheid te ervaren in het niet direct herkenbare.

Dit vraagt echter wel om wat langer te kijken.


Ineke Wesselink

Tijdens deze expositie in het Stroomhuis laat ik mijn abstracte werk zien binnen het thema ‘Verwondering’

De foto’s zijn een verbeelding van hoe ik naar de wereld om mij heen kijk. De foto’s zijn abstract, gedetailleerd, harmonieus, kleurrijk en tonen vaak een diepere gelaagdheid. De natuur is een grote inspiratiebron voor mij. Hier vind ik de rust om tot mijzelf te komen en ‘schilder’ ik met mijn camera poëtische beelden.

Urbex locaties zijn prachtige ‘vind-plekken’ voor abstracte beelden, verweerd hout, roest, een mooie oude vloer. Kijk je hier met aandacht naar, dan ontdek je de schoonheid van imperfectie!

Kortom: wie met aandacht om zich heen kijkt, ziet zoveel meer.

Kijk. Verwonder. Geniet! meer info: www.fotografie-ineke-wesselink.nl


Marijke Garritsen

Mijn interesse voor fotografie begon al vroeg doordat mijn vader een eigen doka op zolder had waar ik af en toe mee mocht kijken en helpen. Hierdoor beïnvloed besloot ik een spiegelreflexcamera te kopen. Sinds ik in 2008 een basiscursus fotografie heb gevolgd is mijn enthousiasme voor fotografie aangewakkerd en ben ik me er steeds meer in gaan verdiepen.

Ik laat mij inspireren door werk van anderen. Door workshops en mentoraten te volgen word ik getriggerd om uit mijn comfortzone te komen, nieuwe experimenten aan te gaan en daardoor nieuwe inzichten te krijgen.

Ik ben graag op zoek naar bijzondere en voor mij vernieuwende beelden en de uitdaging voor mij is om ze zo vast te leggen dat anderen het interessante er ook in terug zien. Ik heb een voorliefde voor grafische beelden. Lijnwerking is dan ook vaak een belangrijk aspect in mijn beelden. Ik maak ook graag tweeluiken waarbij ik twee beelden elkaar wil laten versterken. Dat kan zijn door een detail en overzichtsbeeld te laten zien of door juist een tegenstelling weer te geven.

Voor de huidige reeks foto’s die in deze expositie hangen heb ik mij laten inspireren door fotografen die fotograferen in een Japanse stijl. Ik heb niet gekozen voor specifieke onderwerpen maar voor het vastleggen van momenten die mij raakten. Ik heb aandachtig om mij heen gekeken en veel op intuïtie gefotografeerd.

Marijke Garritsen. marijke@settembre.nl  |  natuurmoment.eu/marijke


Aukje Bakker

Ik experimenteer met kleur, vorm en lijn en laat mij inspireren door de impressionistische en abstracte schilderkunst. Deze vorm spreekt mij aan omdat ik dan de vrijheid voel om mijn eigen persoonlijke betekenis te geven aan de beelden. Ik hou van rondlopen met mijn camera in een stedelijke omgeving met haar rommelige en roestige plekken. Ook de kust kan een inspiratiebron zijn. Ik kijk dan naar vormen, lijnen, kleurschakeringen en contrasten. Vervolgens maak ik een beeld, van dichtbij of van een detail en speel hiermee.

In de nabewerking combineer ik soms beelden waardoor er een geheel nieuwe afbeelding ontstaat.

De beelden die op deze wijze ontstaan zijn niet altijd direct herkenbaar voor de kijker en beogen  de kijker ruimte te geven voor een eigen interpretatie. Soms betekent het dat de kijker iets langer naar het beeld moet kijken om zich vervolgens af te vragen: waar kijk ik naar, voel ik er iets bij, inspireert het mij of ontroert het mij, op deze wijze geeft de kijker er een eigen interpretatie aan.
Email: bakkeraukje@gmail.com , Website www.aukje.info , Instagram: aukje.bakker


Ton van Antwerpen

laat zich beïnvloeden door de natuur. Terwijl hij de dingen om zich heen observeert,  ontstaan er beelden die zich losmaken van de natuur, maar ook zo teruggeplaatst kunnen worden. Dit resulteert in een grote diversiteit in zijn sculpturen. Hij werkt voornamelijk in hout en brons.

Zie ook zijn website  www.tonvanantwerpen.exto.nl 


 

Deel dit bericht, kies een platform!