Donderdag 31 augustus t/m zondag 24 september 2023

Openingstijden: donderdag 13.00 tot 16.30 uur. Zaterdag en zondag 11.00 t/m 17.00 uur. 


Quilts van Trijntje Schelling

Trijntje Schelling (Heeselt)

Trijntje maakt al 25 jaar prachtige quilts in tal van afmetingen, kleurstellingen, afbeeldingen en werkt met diverse technieken. Zij maakt vooral quilts met de hand, quilt ze door met de hand en ook wel met de machine. Zij maakt gebruik van 100% katoenen quiltstof.

“Een quilt maken is een creatief proces, welke kleuren en patronen wil ik gebruiken, wat is een mooie combinatie, hoeveel verschillende patronen  zijn mooi in een grote quilt of houd je het juist iets rustiger, wordt het een klassieke quilt of een quilt met een abstracte voorstelling”.

Trijntje is lid van het Quiltersgilde en exposeert bij hun jaarlijkse tentoonsteling.

Een quilt is een doorgestikte deken. Hij wordt gemaakt van drie lagen textiel die op elkaar worden genaaid d.m.v. quilten. De top (bovenste) laag kan een hele lap stof zijn of patchwork.

Het woord Quilt is afgeleid van het Latijnse woord culcita, dat gevulde zak betekent. Oorspronkelijk was de quilt bedoeld als deken om zich te beschermen tegen koude weersinvloeden


Beelden en keramiek van Carla Wiersma

Carla Wiersma (Heeselt)

In het werk van Carla Wiersma (Academie voor Beeldende Kunsten te Utrecht) zijn geleidelijke ontwikkelingen zichtbaar. Aanvankelijk ligt de nadruk op het spanningsveld tussen alleen- en samenzijn, tussen isolement en verbondenheid.

De laatste jaren ligt de nadruk van Wiersma’s onderwerpen steeds sterker op het altijd terugkerende verlangen van mensen naar geborgenheid en intimiteit. Een ontmoeting, het samenzijn en het samen blijven.

Naast brons werkt zij ook met stenen en maakt keramiek.

Het zijn niet de meeslepende gebeurtenissen of heftige emoties waardoor Wiersma het meest wordt geboeid, maar juist de grootsheid, intensiteit en veelzeggendheid van het kleine gebaar. Heel bewust kiest zij ervoor om haar beelden een zekere luchtigheid te geven, hoe fundamenteel het thema dat wordt verbeeld ook is.

Naast haar vrije werk maakt Wiersma beelden in opdracht zowel voor de openbare ruimte als voor particulieren. Ook houdt zij zich bezig met het maken van portretten. Ze exposeert in diverse galeries zoals Smelik & Stokking en Grachtengalerie Utrecht.

https://www.carlawiersma.nl/

 

Deel dit bericht, kies een platform!