Frans Tummers exposeert 

“Een overzicht van zijn tekeningen, schilderijen en ruimtelijke objecten”


Openingstijden: donderdag en vrijdag van 13.30 tot 16.30 uur en zaterdag en zondag 11.00 tot 17.00 uur.

NB: Onder invloed van de buitentemperaturen en de daarmee samenhangende stookkosten kunnen de openingstijden wijzigen. Gelieve vóór uw gepland bezoek nogmaals op de site de actuele openingstijden te raadplegen. 


Naast een Conservatorium opleiding  Klassiek Gitaar en zijn werk als donorarts bij Sanquin, speelt sinds de jaren ’80 de beeldende kunst  een belangrijke rol  in zijn leven. Drijfveren zijn voor Frans Tummers een voortdurende beschouwing van en verwondering over de wereld om ons heen en bezinning op het eigen bestaan hierin.

De zolderverdieping van de woning in Rijckholt oogt als een klein museum. Waar je ook kijkt, overal zie je beschilderde doeken en tekeningen. Ze hangen aan de muren, staan of liggen op de grond of zitten in ordners.  Het moeten er vele honderden zijn. Het is de oogst van decennialang hard werken.

Hij heeft brede interesses en zijn scheppingsdrang is groot.

Kunst maken is een onbedwingbare behoefte die hem geluksmomenten oplevert. Hij heeft het creatieve proces ook nodig om orde te scheppen in zijn hoofd, want zijn brein staat nooit stil. Hij ziet zichzelf niet zozeer als een schilder, tekenaar of beeldhouwer, maar meer als een soort uitvinder, iemand die in een soort “stofwisselingsproces” ideeën omzet in materiële vormen.

Figuratief werk en abstract wisselen elkaar af.

Het palet aan gebruikte materialen is heel divers, van wegwerpverpakkingen, muziekpapier, linnendoek, hout tot schuurpapier en gitaarsnaren. Verf uit de tube, lakverf uit de een pot, schilderen met nagellak of bisonkit, alles is mogelijk.

Frans Tummers (Helden 1954) woont in Rijckholt, Zuid Limburg

Voor meer informatie druk hier

Deel dit bericht, kies een platform!

Onze activiteiten