Art-2-see, Paul Parren en José Crombach


 


Datum: 27 april t/m 29 mei 2022

Openingstijden: woensdag t/m vrijdag van 13.30 – 16.30 uur en zaterdag en zondag van 11.00-17.00 uur


Paul Parren, beeldend kunstenaar

In mijn werk vertel ik wat ik zie en voel, het spel van gedachten en materialen. Mijn verbeelding en aandacht voor de samenhang der dingen zijn daarbij richtinggevend. Ik verzamel en visualiseer knipsels, foto’s en ideeën in inspiratie-plakboeken. Muziek, letters, een gebeurtenis, mensen op straat, vormen in de stad. De media.

Afgeleid van mijn ervaringen met collages breng ik taferelen samen, een soort assemblages in gemengde techniek waaronder monotype met olieverf op papier, karton en paneel (= speciaal hout). Een mix van handelingen in een eigen handschrift, getekend en deels geschilderd die zich het beste laat benoemen als Teken-schilderen. Meest figuratief e/o in combinatie met abstracte elementen.

De grote werken zijn gemaakt op 75×75 cm en 80×80 cm, sommige met een eenvoudige lijst.

De kleine werken zijn ontstaan op de pagina’s van een oud Frans kasboek uit de jaren 1940-1950 en op de pagina’s van een NL kasboek, sommige voorzien van een baklijst.


José Crombach

Verdwenen culturen en landschappen vormen al jaren mij inspiratiebron. Tijdens het reizen, fysiek maar ook imaginair, zoals het lezen van literatuur, sla ik beelden op in mijn hoofd die later vorm krijgen in klei, soms gecombineerd met andere natuurvormen, meestal gevonden op stranden.

De laatste tijd ben ik gefascineerd door de kusten en havens van het noorden en het vroegere rauwe  vissersleven op zee. Ik maak ceramische eilanden en lithografische portretten voorzien van eigen teksten. Deze teksten staan in verbinding met het afgebeelde portret van een visser op de keramische vorm.

De traditie, veelal onbarmhartige en primitieve visserij met open boten op zee is verleden tijd, evenals de oude havens en haringvissers met de vele verdrinkingen tot gevolg. (Iets wat nu ook vaak het geval is bij vluchtelingen in wrakke en niet zeewaardige bootjes).

Vandaar mijn eigen bijdrage in beeld en tekst, onlosmakelijk verbonden met elkaar.

Een eerbetoon aan onze voorouders en hun harde bestaan.

Deel dit bericht, kies een platform!

Onze activiteiten