Bert Denneman exposeert samen met

Karel en Annelieke Loman

Karel Loman


Datum: Donderdag 1 juni tot en met zondag 2 juli  2023

Openingstijden: Donderdag en vrijdag van 13.30 tot 16.30 uur en zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur.

Karel en Annelieke Loman zijn aanwezig op zondag 11 juni en zondag 2 juli van 14.00 tot 17.00 uur


Kleurrijk schilderwerk van Annelieke en Karel Loman

Annelieke en Karel Loman, beiden schilder, brengen de discipline op om elke maandag bij elkaar aan huis samen te schilderen, de ene keer bij haar aan huis in Duiven en de andere keer in Ede.

Ze werken gewoon in de huiskamer aan de ronde tafel, leggen er kranten op en hebben acryl- en temperaverf, penselen en goed papier bij de hand.

Een afzonderlijk atelier hebben de beide Lomannen niet nodig, wel beschikken ze over een schilderijendepot.

Vader en dochter inspireren elkaar, praten over het schilderen en over de kunst, bekijken elkaars werk, zijn een klankbord voor elkaar en vinden zo de nodige inspiratie en concentratie.

Doordat ze dit al ruim tien jaar doen hebben ze op een plezierige manier al veel schilderijen geproduceerd. Ze exposeerden op diverse plaatsen in Nederland solo en ook veel als duo. Karel ook in België en Frankrijk.

Annelieke en Karel werkten beiden in het onderwijs en hebben daar waar mogelijk kunst in het school-programma gebracht. Annelieke schilderde en tekende al vanaf haar jeugdjaren, terwijl Karel zijn late roeping dertig jaar geleden ontdekte.

In deze tentoonstelling presenteren zij een gevarieerd schilderpalet.

Meer informatie www.anneliekeloman.nl www.karelloman.nl


Bert Denneman, Figuratief werk in brons, geïnspireerd op waarnemingen in de natuur

Sinds eind jaren ’80 is Bert actief in de beeldende kunst. Na enkele jaren met verschillende disciplines te hebben geëxperimenteerd volgde hij begin jaren ’90 gedurende anderhalf jaar keramieklessen bij de Utrechtse beeldhouwer /keramist Hans Kaptein. Het hakken in steen werd hem onderwezen door de Zimbabwaan Lasarus Gwasha.

In de loop van de tijd is hij in brons gaan werken, momenteel zijn belangrijkste bezigheid. Brons is een verleidelijk materiaal dat relatief veel vrijheidsgraden biedt als het gaat om ranke vormen , soepele lijnen en het weergeven van dynamiek. Geïnspireerd op waarnemingen in de natuur.

Bert Denneman maakt figuratief werk in brons, geïnspireerd op waarnemingen in de natuur. In zijn bronzen beelden, vaak vogels maar ook dieren, zaden en vruchten, probeert hij kenmerkende of gewoon mooie ‘beelden’ te vangen.

In zijn Beeldenatelier Wildschutserve is een permanente expositieruimte en hier organiseert Bert ook enkele tentoonstellingen per jaar waarbij gastexposanten worden uitgenodigd.

Meer informatie: www.wildschutserve.nl, www.bertdenneman.nl

 

Deel dit bericht, kies een platform!

Onze activiteiten