Onze nieuwsbrief  

Wilt u op de hoogte blijven van ons programma? Meld u nu aan.
 

captcha 

   

web bigbandKom helpen bij ondersteuning activiteiten!

Stroomhuis

zoekt vrijwilligers

   Voor werkzaamheden op
   uiteenlopend gebied


Cultureel centrum Stroomhuis Neerijnen is een geheel door vrijwilligers gedreven organisatie, met diverse werkgroepen en op dit moment tegen de honderd enthousiaste medewerkers. Het jaar door organiseren wij samen zo'n tachtig heel verschillende culturele programma-activiteiten.


Het gaat om inschakeling bij het volgende:

1. Stroomhuis zoekt naarstig naar vrijwilligers die ons willen helpen bij de ondersteuning van activiteiten, zoals openingen van exposities, lezingen, muziekuitvoeringen, films en fairs. Het betreft taken als het draaien van bardiensten, het in orde brengen van de zaal voor en na een voorstelling, optreden als gastvrouw cq. gastheer, parkeren in goede banen leiden, begeleiding invaliden, bezoekers registreren, entreegeld innen en dergelijke.

2. naast de ondersteuning vlak voor, tijdens en direct na evenementen zoeken we vrijwilligers die willen helpen bij de ontwikkeling van activiteiten. Per activiteit is er een “eigenaar”, die met behulp van een aantal andere vrijwilligers de activiteit uitwerkt in een detailplan en qua tijdsplanning, de publiciteit voorbereidt, er voor zorg draagt dat de collega's van licht, beeld en geluid geïnformeerd zijn, de horeca geregeld wordt, etc.

3. ook vrijwilligers die Stroomhuis op meer specialistisch gebied willen helpen versterken, zijn van harte welkom. Dat geldt met name voor mensen met een technische knobbel (onze werkgroep Gebouw & Techniek schakelt u graag in). Ook mensen die het leuk vinden om een persbericht te schrijven, of ervaring hebben met websites, twitter en/of Facebook, kunnen in Stroomhuis met plezier aan de slag.

Wij vinden het buitengewoon plezierig als u geïnteresseerd bent om als vrijwilliger voor een van bovengenoemde activiteiten “toe te treden” tot het Stroomhuis. Het vrijwilligerswerk is erg aantrekkelijk, u mag de activiteiten waar u bij betrokken bent gratis bijwonen. Ook doet u nieuwe contacten op met mensen die geïnteresseerd zijn in kunst, cultuur en/of natuur- en landschapsonderwerpen in ruime zin.

Voor meer informatie kunt u een mailtje sturen naar

Wij nemen dan snel contact met u op.

Bestuur Stichting Stroomhuis 

Het adres van Stroomhuis is: Van Pallandtweg 1, 4182 CA Neerijnen
website: stroomhuisneerijnen.nl 

   

Nieuws

Programma van de pers

Het najaarsprogramma van cultureel centrum Stroomhuis is gereed. Ons nieuwe programmaboekje rolt op ma 28 aug van de pers. Snel daarna is het op veel plaatsen gratis verkrijgbaar. Ook in onze horeca: UIT-spanning het Stroomhuis.
Ook is het allemaal al hiernaast te lezen op onze website. Voor specifieke thema's: klik op 'knoppen' als: 'exposities', 'muziek', 'filmhuis', etc. Voor reserveringen: klik op knop 'Reserveren'. 
Kijk maar, en kom bezoeken wat u leuk lijkt!


weblogoWerelseklanken

'Wereldse Klanken'

Stroomhuis Neerijnen start in september een twééde maandelijkse concertserie op de zondagmiddag: 'Wereldse Klanken', steeds op de eerste zondag van de maand. Deze concerten staan in het teken van authentieke muziek uit landen uit de gehele wereld. Voorbeelden zijn fado, klezmer en zigeunermuziek. Tijdens de eerste acht concerten zal muziek ten gehore worden gebracht uit landen in Europa, daarna ook van elders.
Dit alles dus naast de succesvolle serie 'Rivierenland Klassiek'. Daarmee gaat Stroomhuis zeker verder, te weten op steeds de dérde zondagmiddag van de maand.


webfilmchina2
Cinema
China

Het Filmhuis van Stroomhuis brengt dit najaar (november) een bijzondere vierdelige filmcyclus over 'Cinema China'. Het gaat zeker om de opmerkelijke 'vijfde generatie' Chinese regisseurs, die het Mao-verleden verwerken en zoeken naar nieuwe openingen. Ook regisseurs uit het inmiddels ingelijfde Hongkong, en uit Taiwan, de 'afvallige' provincie, krijgen aandacht. Ondanks die politieke verschillen voelen de filmmakers in de drie gebieden een sterke culturele band en erfenis. Marc Westermann, filmexpert Stroomhuis, is onze gids in deze indrukwekkende Chinese filmontwikkeling. De eerste filmavond China is met een authentiek Chinees etentje.


Weer bereikbaar !

Stroomhuis Neerijnen is weer goed bereikbaar. Want de Steenweg - tussen Geldermalsen/Tricht en Waardenburg - is weer voor alle verkeer vrijgegeven. De aanleg van een fietspad langs die route heeft meer dan een halfjaar geduurd, en vergde voor velen steeds een enorme omweg. Mooi dat dat fietspad er nu ligt. En ook heel fijn dat Stroomhuis en Uitspanning het Stroomhuis nu weer goed te bereiken zijn!


webzwerfbieb3

'Zwerfbieb Stroomhuis'

Stroomhuis Neerijnen heeft in horecagelegenheid 'UIT-spanning het Stroomhuis' een heel bijzondere bibliotheek geopend. Namelijk een boekenkast vol boeken, en ook dvd's en cd's, die je gratis mag meenemen en lenen als je dat leuk lijkt.
Tegelijk mag je er ook boeken, films en muziek in terug zetten die je zelf mooi vond en waarvan je anderen wilt laten meegenieten.
'Delen' heet dat. We geven dit initiatief, samen met Bibliotheek Rivierenland, de naam 'Zwerfbieb Stroomhuis'. Info bij Wim Schoutendorp: 06-13473992


Stroomhuis zoekt 
technici (m/v)

Door de almaar groeiende belangstelling voor de activiteiten van cultureel centrum Stroomhuis Neerijnen is er behoefte aan uitbreiding van onze werkgroep technische ondersteuning. Heb jij (m/v) kennis van theatertechniek als licht, geluid en projectie, en wil je dat met ons delen, of wil je dit graag leren: geef je op en sluit je dan aan bij de groep vrijwilligers van Stroomhuis Neerijnen. Belangstellenden voor wie dit een uitdaging is, kunnen zich melden via ons mailadres: 

Leuk als je je aangesproken voelt!

   
© Design by Pino&Partner