Onze nieuwsbrief  

Wilt u op de hoogte blijven van ons programma? Meld u nu aan.
 

captcha 

   

web stroomhuis Bijeenkomst stichting Vrienden van het Stroomhuis

'Stroomhuisrede'

do 13 feb

 - met wijnproeverij - 

van 17 tot 20 uur
deelname: € 20,-
gratis toegang voor 'vrienden' van het Stroomhuis
reserveren noodzaak

 
Bestuur stichting Vrienden Stroomhuis stuurde onderstaande uitnodiging aan alle 'vrienden' van Stroomhuis,
evenals aan ieder die daar belangstelling voor heeft.

logo stroomhuisU I T N O D I G I N G

De stichting 'Vrienden van het Stroomhuis Neerijnen' is ter ondersteuning van het culturele centrum Stroomhuis Neerijnen.Met de door ons te organiseren financiële middelen worden investeringen mogelijk die de culturele inspanningen van het Stroomhuis naar een nog hoger doel brengen.Om de status van het cultureel centrum in Neerijnen en omstreken te benadrukken, willen wij jaarlijks voor onze leden/vrienden een bijeenkomst organiseren.
Hierbij wordt een spreker uitgenodigd voor 'De Stroomhuisrede'.Op donderdag 13 februari aanstaande van 17.00-20.00 uur zal onze eerste Stroomhuisrede uitgeproken worden en wel door de heer Harry Vogelaar.
Hij is bestuurder Syndion, l
id Raad van Commissarissen Rabobank West Betuwe, lid Patiëntenadviesraad Ziekenhuis Rivierenland Tiel en oud algemeen directeur Lander - Werk en Participatie.

In zijn enthousiaste en onderhoudende rede zal Harry Vogelaar u deelgenoot maken van de uitdagingen die u als ondernemer, ook in 2014, te wachten staan.

Onderdeel van de avond is een wijnproeverij.
Het gaat daarbij om de kwaliteit en niet de kwantiteit. Want wij willen dat iedereen met eigen vervoer weer veilig thuis komt.
  


           Overweging:

Iets meer diepte – iets meer stilstaan – even afstand nemen – gevoed worden met net iets anders. 


 Deelname kost € 20,- per persoon. U als lid/vriend heeft gratis toegang voor één persoon, maar u kunt uiteraard ook een nieuwe 'vriend' meenemen/aanmelden.
Graag uw aanmelding opdat wij u op 13 februari aanstaande kunnen begroeten.

Namens het Bestuur,

Jaap Andriesse

Voor aanmelding:

Email:  
Telefoon: 06 20782690


Bestuur St. Vrienden van het Stroomhuis Neerijnen:
Jaap Andriesse (voorzitter)

Ron Nieuwenhuizen (secretaris)
Wim Scherphof (penningmeester)

Kees Kruitwagen (bestuurslid)

   

Nieuws  

Nieuw programma

De programmeurs van Stroomhuis leggen op het ogenblik de laatste hand aan het programma voor het komende nieuwe theaterseizoen najaar /winter 2017-18. Alle programma-onderdelen die qua organisatie gereed zijn, verschijnen meteen op deze website. Ook wordt weer gewerkt aan een programmaboekje op papier. Dat zal eind augustus verschijnen.


Rabo-prijs 

Stroomhuis Neerijnen heeft bij Rabobank West Betuwe een mooie prijs gewonnen. Doordat veel leden van de Rabo bij hun actie 'Een aandeel in de Betuwe' op Stroomhuis stemden, ontvangt ons cultureel centrum van de bank liefst € 958,53. Dit bedrag is bedoeld om een nieuwe activiteit mogelijk te maken. Dat is een maandelijkse concertserie 'Wereldse klanken' die in september van start zal gaan. Ook vorig jaar won Stroomhuis al eens zo'n leuke Rabo-prijs, toen voor het succesvolle concertprogramma 'Rivierenland Klassiek'. Dat wordt ook komend najaar voortgezet.


Overtocht

Rondom het terras en de parkeerplaats van Stroomhuis liggen vijf stenen van grijs graniet (140x95x45 cm), in 2012 gemaakt door beeldend kunstenaar Adri Verhoeven uit Kerkdriel. Vijf gelijkvormige stenen. Ze lijken samen onderweg. Misschien vertrekken ze net bij het Stroomhuis of ze zijn omgekeerd juist op weg naar het terras met het plan daar neer te strijken. De kans is groot dat ze morgen en overmorgen nog niet veel zijn opgeschoten. Het maakt ze niet uit, stenen hebben de tijd.


webkoekoek
Vogelweek 2017

Za 13 mei stond Stroomhuis in het teken van de Nationale Vogelweek van Vogelbescherming. 's Morgens vroeg, bij het krieken van de dag, was er weer de traditionele vogelexcursie 'Vroege Vogels', op Landgoed Neerijnen. Niet minder dan 59 verschillende vogelsoorten werden waargenomen. Voor een overzicht daarvan, klik hier.
's Avonds vertoonde het Filmhuis van Stroomhuis twee prachtige vogelfilms: 
‘De terugkeer van de ijsvogel’ (van Cees van Kempen), en de eerste documentaire in de filmgeschiedenis (uit 1922 !) over de bijzondere gedragingen van de koekoek (op foto: jonge koekoek, gevoerd door zijn 'pleegmoeder' kleine karekiet).


webzwerfbieb3

'Zwerfbieb Stroomhuis'

Stroomhuis Neerijnen heeft in horecagelegenheid 'UIT-spanning het Stroomhuis' een heel bijzondere bibliotheek geopend. Namelijk een boekenkast vol boeken, en ook dvd's en cd's, die je gratis mag meenemen en lenen als je dat leuk lijkt.
Tegelijk mag je er ook boeken, films en muziek in terug zetten die je zelf mooi vond en waarvan je anderen wilt laten meegenieten.
'Delen' heet dat. We geven dit initiatief, samen met Bibliotheek Rivierenland, de naam 'Zwerfbieb Stroomhuis'. Info bij Wim Schoutendorp: 06-13473992


webcettis
Primeur: Cetti's zanger


Voor het eerst is er op Landgoed Neerijnen een Cetti's zanger waargenomen. Dat was tijdens de vogelexcursie Vroege Vogels I, op za 25 maart. Deze vooral Italiaanse zangvogel rukt op naar het noorden. Al langer is Cetti's zanger - vernoemd naar een Italiaanse vogelaar die deze zangvogel het eerst observeerde - een vaste gast in de Biesbosch. Nu ook is deze zuidelijke zanger inmiddels al meerdere keren waargenomen op landgoed Neerijnen!
Voor de lijst van de nu 57 waargenomen vogels, klik hier   


Steenweg afgesloten

Bezoekers Stroomhuis, komend van Geldermalsen, let op: de Steenweg van Meteren naar Waardenburg is afgesloten. Dit vanwege de aanleg van een fietspad. Dit duurt tot de zomer. Daarom rijden via snelweg A2, afslag Waardenburg. Het kan ook via A15, Est en Opijnen, maar dat is erg om.


Stroomhuis zoekt 
technici (m/v)


Door de almaar groeiende belangstelling voor de activiteiten van cultureel centrum Stroomhuis Neerijnen is er behoefte aan uitbreiding van onze werkgroep technische ondersteuning. Heb jij kennis van theatertechniek als licht, geluid en projectie, en wil je dat met ons delen, of wil je dit graag leren, geef je op en sluit je dan aan bij de groep vrijwilligers van Stroomhuis Neerijnen. We zoeken meerdere mensen (m/v) die het leuk vinden om licht, geluid en niet zelden ook beeld bij onze voorstellingen goed in te regelen. Belangstellenden voor wie dit een uitdaging is, kunnen zich melden via ons mailadres 

Leuk als je je aangesproken voelt!

   
© Design by Pino&Partner