Onze nieuwsbrief  

Wilt u op de hoogte blijven van ons programma? Meld u nu aan.
 

captcha 

   

web big nightFilmhuis brengt Italiaans etentje ! 

          'Big Night'

do 27 juni 

aanvang 20 uur  
entree € 5,-

etentje vooraf in UIT-spanning

(voor het eerst) -- aanvang 18 uur
entree € 17,50

33 deelnemers, het maximum. Reservering voor etentje is nu gesloten!
Maar voor film 'Big Night' zijn er nog wel plaatsen beschikbaar.

Als afsluiting van dit filmseizoen een ontroerende Italiaanse culinaire komedie, en daaraan voorafgaand voor het eerst ook een gezellig Italiaans etentje. Dat is in café-terras UIT-spanning het Stroomhuis.

Film met Italiaans etentje 

Een lang gekoesterde droom gaat in vervulling. Want voor het eerst combineren we een film met daarvoor een toepasselijke maaltijd.

Vooralsnog is dit eenmalig. Maar als het iedereen bevalt kunnen we zoiets komend najaar nog eens doen.

 

donderdag 27 juni in Stroomhuis:

de Italiaanse film ‘Big Night’

met vooraf in de UIT-spanning:

Italiaans eten, uit eigen keuken! 

Het diner dat we u bieden is van heerlijke kwaliteit, maar niet duur: € 17,50.

Tijdig reserveren is noodzakelijk, betalen eveneens, want we moeten nog even kijken hoe dit gaat.

Tussen eten en film in geeft onze filmexpert Marc Westermann een toelichting op de film. Die inleiding is gratis en het filmkaartje kost onveranderd € 5. Voor € 22,50 bent u dus een bijzonder avondje uit.  

Maak voor het dinertje dus tevoren € 17,50, over op bankrek.nr 328063029 tnv Stichting Stroomhuis Neerijnen, ovv naam en 'Italiaans'. 
Of € 22,50 als u ook naar de film wilt.
Reserveren en betalen kan tot zondagavond 23 juni. 
En uiteraard: alleen naar de film kan ook, maar dan hoeft u niet te reserveren.  

Let op: het diner in de UIT-spanning begint om precies  18 uur, zodat we tijdig klaar zijn voor de inleiding en film beginnen.   

Laat door uw aanwezigheid merken dat u dit initiatief op prijs stelt, en dat het voor herhaling vatbaar is!

Anita, Brenda, Marc en Wim

   

Nieuws

Programma van de pers

Het najaarsprogramma van cultureel centrum Stroomhuis is gereed. Ons nieuwe programmaboekje rolt op ma 28 aug van de pers. Snel daarna is het op veel plaatsen gratis verkrijgbaar. Ook in onze horeca: UIT-spanning het Stroomhuis.
Ook is het allemaal al hiernaast te lezen op onze website. Voor specifieke thema's: klik op 'knoppen' als: 'exposities', 'muziek', 'filmhuis', etc. Voor reserveringen: klik op knop 'Reserveren'. 
Kijk maar, en kom bezoeken wat u leuk lijkt!


weblogoWerelseklanken

'Wereldse Klanken'

Stroomhuis Neerijnen start in september een twééde maandelijkse concertserie op de zondagmiddag: 'Wereldse Klanken', steeds op de eerste zondag van de maand. Deze concerten staan in het teken van authentieke muziek uit landen uit de gehele wereld. Voorbeelden zijn fado, klezmer en zigeunermuziek. Tijdens de eerste acht concerten zal muziek ten gehore worden gebracht uit landen in Europa, daarna ook van elders.
Dit alles dus naast de succesvolle serie 'Rivierenland Klassiek'. Daarmee gaat Stroomhuis zeker verder, te weten op steeds de dérde zondagmiddag van de maand.


webfilmchina2
Cinema
China

Het Filmhuis van Stroomhuis brengt dit najaar (november) een bijzondere vierdelige filmcyclus over 'Cinema China'. Het gaat zeker om de opmerkelijke 'vijfde generatie' Chinese regisseurs, die het Mao-verleden verwerken en zoeken naar nieuwe openingen. Ook regisseurs uit het inmiddels ingelijfde Hongkong, en uit Taiwan, de 'afvallige' provincie, krijgen aandacht. Ondanks die politieke verschillen voelen de filmmakers in de drie gebieden een sterke culturele band en erfenis. Marc Westermann, filmexpert Stroomhuis, is onze gids in deze indrukwekkende Chinese filmontwikkeling. De eerste filmavond China is met een authentiek Chinees etentje.


Weer bereikbaar !

Stroomhuis Neerijnen is weer goed bereikbaar. Want de Steenweg - tussen Geldermalsen/Tricht en Waardenburg - is weer voor alle verkeer vrijgegeven. De aanleg van een fietspad langs die route heeft meer dan een halfjaar geduurd, en vergde voor velen steeds een enorme omweg. Mooi dat dat fietspad er nu ligt. En ook heel fijn dat Stroomhuis en Uitspanning het Stroomhuis nu weer goed te bereiken zijn!


webzwerfbieb3

'Zwerfbieb Stroomhuis'

Stroomhuis Neerijnen heeft in horecagelegenheid 'UIT-spanning het Stroomhuis' een heel bijzondere bibliotheek geopend. Namelijk een boekenkast vol boeken, en ook dvd's en cd's, die je gratis mag meenemen en lenen als je dat leuk lijkt.
Tegelijk mag je er ook boeken, films en muziek in terug zetten die je zelf mooi vond en waarvan je anderen wilt laten meegenieten.
'Delen' heet dat. We geven dit initiatief, samen met Bibliotheek Rivierenland, de naam 'Zwerfbieb Stroomhuis'. Info bij Wim Schoutendorp: 06-13473992


Stroomhuis zoekt 
technici (m/v)

Door de almaar groeiende belangstelling voor de activiteiten van cultureel centrum Stroomhuis Neerijnen is er behoefte aan uitbreiding van onze werkgroep technische ondersteuning. Heb jij (m/v) kennis van theatertechniek als licht, geluid en projectie, en wil je dat met ons delen, of wil je dit graag leren: geef je op en sluit je dan aan bij de groep vrijwilligers van Stroomhuis Neerijnen. Belangstellenden voor wie dit een uitdaging is, kunnen zich melden via ons mailadres: 

Leuk als je je aangesproken voelt!

   
© Design by Pino&Partner